EKONOMİ - 20 Şubat 2017 Pazartesi 17:27

Sabancı Holding'te CEO değişimi

A
A
A
Sabancı Holding'te CEO değişimi

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul'un 30 Mart 2017 tarihi itibariyle kendi isteği doğrultusunda ayrılma talebinin kabul edildiği duyuruldu.

H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.'nin bugün yapılan toplantısında Chief Executive Officer (CEO) görevinde bulunan Zafer Kurtul 30 Mart 2017 tarihi itibariyle kendi isteği doğrultusunda ayrılma talebinin kabul edildiği duyuruldu. Toplantıda aynı tarihten itibaren Mehmet Göçmen CEO'luk görevine getirildiği belirtildi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Şubat 2017 tarihindeki toplantısında; Zafer Kurtul'un H.Ö. Sabancı Holding A.Ş Chief Executive Officer'lık (CEO) görevinden 30 Mart 2017 tarihi itibariyle kendi isteği doğrultusunda ayrılma talebinin kabulüne; aynı tarihten geçerli olmak üzere Mehmet Göçmen'in H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.'ye Chief Executive Officer olarak atanmasına karar verilmiştir.

Mehmet Göçmen kimdir?

Sabancı Holding Chief Executive Officer'lığı görevine atanan Mehmet Göçmen, Galatasaray Lisesi ve 1981 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Syracuse Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

1983-1995 yılları arasında Çelik Halat ve Tel Sanayi'de, 1996-2003 yılları arasında Lafarge'da çeşitli üst düzey görevlerde bulunan ve 2003 yılında Akçansa'ya genel müdür olarak atanan Mehmet Göçmen, 1 Ağustos 2008 tarihinden bugüne Sabancı Holding'de İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı, Çimento Grup Başkanlığı ve Enerji Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Yatağan Mermer İhtisas OSB’ye yer tahsisi resmi gazetede yayımlandı Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Yatağan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin yer tahsisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Regaip Kandili vesilesiyle paylaştığı açıklamada Yatağan için önemli bir müjde verdi. Akbıyık, Yatağan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin yer tahsisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı. Vali Akbıyık, çevreci bir anlayışla hayata geçirilecek Yatağan Mermer İhtisas OSB ile mermer atıklarının ekonomiye kazandırılacağını, üretim ve lojistik süreçlerinde verimliliğin artırılacağını belirtti. Projenin, Muğla ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sunmasının hedeflendiğini vurguladı. Muğla Valisi Akbıyık, Yatağan İhtisas Mermer OSB’ye destek verenlere teşekkür etti. Vali Akbıyık, "Yatağan Mermer İhtisas OSB Projesi’nin önemli kilometre taşlarından biri olan yer tahsisi sürecinde desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kaçır’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kayseri KTB’de yılın son meclisi gerçekleştirildi Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB), 2025 yılının son meclis toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla hizmet binasında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kayseri Ticaret Borsası (KTB), 2025 yılının son Meclis Toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda gündemde yer alan maddeler ayrıntılı şekilde ele alınarak karara bağlandı. Meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış; 2025 yılının değerlendirmesini yaparak 2026 yılına yönelik hedef ve projeleri meclis üyeleriyle istişare ettiklerini belirtti. Bağlamış; "Bugün 2025 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdik. 2025 yılında hem şehrimize hem de üyelerimize sunduğumuz hizmetleri meclisimizde kapsamlı şekilde değerlendirdik. Aynı zamanda 2026 yılı bütçemizi onayladık" dedi. 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bağlamış; "Önümüzdeki yıl yapacağımız yatırımlar noktasında meclisimizle görüş alışverişinde bulunduk. Allah nasip ederse yeni yılda borsa hizmet binamızı yenilemek üzere planlama yaptık. Ulusal anlamda hizmet verecek hububat analiz laboratuvarlarımızı yenilemeyi hedefliyoruz. Ayrıca şehrimize 50 bin ton kapasiteyle başlayacak lisanslı depoları kazandırmak ve ihtiyaç durumunda bu kapasiteyi artırmak için gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. Projelerin Kayseri’ye, borsa üyelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Bağlamış; "Planladığımız tüm projelerin şimdiden şehrimize, üyelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Başkan Bağlamış, Kayseri Ticaret Borsası’nın Kayseri’nin tarım ve ticaret potansiyelini daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.