SPOR - 12 Mart 2017 Pazar 18:10

ÖZET: Beşiktaş 2-2 Kayserispor (Maç sonucu) Beşiktaş Kayseri geniş özet ve golleri izle

A
A
A
ÖZET: Beşiktaş 2-2 Kayserispor (Maç sonucu) Beşiktaş Kayseri geniş özet ve golleri izle

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında bu akşam Kayserispor ile karşılaştı. Maç 2-2 berabere bitti. Beşiktaş Kayserispor maçı skor kaç kaç? Beşiktaş Kayseri geniş özet ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı.

Maçtan dakikalar:

15. dakikada sağ kanattan Beck'in ortasında ceza sahası dışında topla buluşan Talisca'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ahamada'da kaldı.

17. dakikada Deniz'in ortaladığı topa Tosic'in vuruşunda meşin yuvarlak ceza yayının önüne düştü. Topu önünde bulan Lawal'ın sert şutunda kaleci Fabri topu oyun alanına çeldi.

24. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde Fabri topu yumrukladı. Umut'un önünde kalan topu müsait pozisyondaki Deniz Türüç'e verdi. Deniz iki hamlede kontrol ettiği topa vuruşunda Atiba meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

ÖZET: Beşiktaş 2-2 Kayserispor (Maç sonucu) Beşiktaş Kayseri geniş özet ve golleri izle

39. dakikada Kana-Biyik'in hatalı pasında ceza sahası çizgisinde topu önünde bulan Aboubakar'ın sert şutunda kaleci Ahamada topu oyun alanına çeldi.

53. dakikada sol kanattan ceza sahası çaprazına kadar giren Varela'nın yakın köşeye sert şutunda Fabri topu kornere çeldi.

55. dakikada sol kanattan Oğuzhan'ın kullandığı köşe atışında Levent'in ters vuruşunda Aboubakar önünde bulduğu topu ağlarla buluştu. 1-0

60. dakikada Talisca'nın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Beck'in sert şutunda Varela'ya çarpan top direğin dibinden kornere gitti.

64. dakikada sol kanattan Erkan'ın ortasında altıpasta topla buluşan Umut'un dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1

82. dakikada sağ kanattan çizgiye inerek Deniz'in yerden ortasında Beck ters bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1

ÖZET: Beşiktaş 2-2 Kayserispor (Maç sonucu) Beşiktaş Kayseri geniş özet ve golleri izle

88. dakikada Oğuzhan'ın ara pasında altıpasta topla buluşan Aboubakar'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-2

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx

Beşiktaş: Fabri xx, Beck xxx, Marcelo xxx (Mitrovic dk. 54 x), Tosic xx, Adriano xx, Babel xx (Tolgay dk. 45 x), Atiba xx, Oğuzhan xx, Talisca xx, Cenk xx, Aboubakar xxxx
Yedekler: Tolga, Ömer, Necip, Atınç, Gökhan İnler
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Kayserispor: Ahamada xx, Levent xx, Mabiala xx, Kana Bıyık xx, Erkan xx, Rotman xx, Lawal xxx (Douglas dk. 74 x), Umut xx, Deniz xxx (Samba Sow dk. 85 ?), Varela xx, Welliton xx (Hakan dk. 90+3 ?)
Yedekler: Zülfikar, Kubilay, Umut, Nguemo
Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Goller: Aboubakar (dk. 55 ve 88) (Beşiktaş), Umut (dk. 64), Beck (dk. 82 k.k) (Kayserirspor)

Sarı kartlar: Marcelo, Beck (Beşiktaş) Levent, Lawal, Deniz (Kayserispor) 

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZET: Beşiktaş 2-2 Kayserispor (Maç sonucu) Beşiktaş Kayseri geniş özet ve golleri izle

MAÇIN DETAYLARI:

Marcelo ilk kez 90 dakikayı tamamlayamadı

Beşiktaş'ın başarılı savunma oyuncusu Marcelo Guedes, Kayserispor mücadelesinde yaşadığı sakatlık sonrası oyuna devam edemedi ve yerini Mitrovic'e bıraktı.

Beşiktaş'ın bu sezon Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı bütün karşılaşmalarda 90 dakika forma giyen Marcelo Guedes, Kayserispor mücadelesinin 54. dakikasında sakatlandı ve yerini Mitrovic'e bıraktı. İkinci yarının hemen başında bir sakatlık yaşayan ve sahada yapılan tedavinin ardından oyuna devam eden tecrübeli futbolcu, aradan birkaç dakika geçtikten sonra tekrar sakatlandı ve oyuna devam edemeyeceğini işaret etti. Teknik Direktör Şenol Güneş, Brezilyalı futbolcunun yerine ara transferde takıma dahil olan Mitrovic'i sahaya sürdü. Marcelo'nun son durumu yapılacak olan tetkiklerden sonra belli olacak. 

Beşiktaş bu sezon 4. kez eski oyuncusuna karşı oynuyor

Sergen Yalçın yönetimindeki Kayserispor'la karşılaşan Beşiktaş, bu sezon 4. kez eski futbolcusunun çalıştırdığı bir takımla karşı karşıya geliyor.

Birçok eski futbolcusu teknik direktör olan Beşiktaş, bu sezon 4. kez eski oyuncusunun çalıştırdığı bir takımla mücadele ediyor. Bu sezon siyah-beyazlı forma altında efsane olmuş isimlerin çalıştırdığı takımlarla 3 kez karşılaşan Beşiktaş, sahadan 2 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılmıştı. Ligin 8. haftasında Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Antalyaspor'u sahasında 3-0 yenen siyah-beyazlılar, bir sonraki hafta ise İbrahim Üzülmez'in başında olduğu Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Ligin ilk yarısı tamamlanmadan Gençlerbirliği'nden Gaziantepspor'a geçen İbrahim Üzülmez, 16. haftada Beşiktaş'a bir kez daha rakip olmuştu. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da oynanan o maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. 24. haftada Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Kayserispor'u ağırlayan Beşiktaş, bir sonraki lig maçında Rıza Çalımbay'ın ekibi Antalyaspor'a konuk olacak. Siyah-beyazlılar, eğer teknik direktör değişikliği olmazsa, 31. haftadada Mutlu Topçu'nun çalıştırdığı Bursaspor ile deplasmanda oynayacak. 

Quaresma ve Gökhan Gönül cezalı

Beşiktaş'ta sarı kart cezalıları Ricardo Quaresma ve Gökhan Gönül, Kayserispor karşısında forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlılarda Atınç Nukan ve Atiba Hutchinson ise Kayserispor maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşerek, 25. haftada deplasmanda oynanacak Antalyaspor müsabakasında görev yapamayacak.

Doğan Gündoğdu - Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık kiliminin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek, "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi.
Manisa Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile odaklı sosyal politikaların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile odaklı sosyal politikaların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında Manisa’da yürütülen faaliyetler ve projeler gözden geçirilerek, uygulamaların mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik hususlar değerlendirildi. Vali Vahdettin Özkan, güçlü aile yapısının güçlü bir toplumun temeli olduğunu belirterek, Manisa’da aileyi merkeze alan sosyal hizmet ve destek mekanizmalarının daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmaların süreceğini ifade etti. Vali Özkan konuşmasının devamında "Aileyi ve insanı odağa almak, sağlıklı ve güçlü bir toplumun temelidir. İnsani değerlerin tabiatına uygun refleksler geliştirmek, toplumsal dayanışmayı güçlendirecektir. Valilik olarak kurumlarımız ve STK’larımız ile yürüttüğümüz çalışmalar, aileyi merkeze alan sosyal hizmet ve destek mekanizmalarının etkinliğini artırmayı amaçlamaktadır. Sosyal hizmet uzmanlarımızın tespitleri doğrultusunda, uygulamalarda iyileştirme yapılması gereken alanları belirleyip daha etkili adımlar atmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı. Toplantıda, ayrıca 2025 Aile Yılı kapsamında elde edilen kazanımlar da dikkate alınarak, 2026 yılı çalışmalarının planlanmasına katkı sunmak amacıyla paydaş kurumların görüş ve önerileri alınarak; yeni dönem faaliyetlerinin daha etkili ve koordineli yürütülmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.
İstanbul Arnavutköy‘de büyük istihdam seferberliği başlıyor Arnavutköy Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri düzenleyeceği Kariyer ve İstihdam Fuarı ile iş arayan vatandaşları, 80’den fazla firmanın katılım sağlayacağı kapsamlı bir etkinlikle buluşturacak. Arnavutköy Belediyesi, gençlerin ve iş arayan vatandaşların kariyer hedeflerini desteklemek ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla 26-27 Aralık 2025, Cuma ve Cumartesi günlerinde Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenliyor. Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek olan fuar, 40 farklı sektörü temsilen 80’den fazla firmayı bir araya getirerek iş dünyası ile bireyler arasında güçlü bir köprü oluşturacak. Katılımcılar, firmalarla birebir iş görüşmeleri yapma imkanı bulurken, aynı zamanda atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla kariyer planlamalarına katkı sunacak bilgiler edinebilecek. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş dünyasına adım atmak isteyenler için önemli fırsatlar sunarken; profesyonel gelişimi destekleyen etkinliklerle katılımcıların bilgi ve deneyim kazanmalarına imkan tanıyacak. Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuar, gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik etmeyi, iş arayan vatandaşların ise doğru istihdam fırsatlarına ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Öte yandan, İstanbul’un gelişen ilçesi Arnavutköy’de, özellikle Hadımköy bölgesinde artan sanayi kuruluşlarının nitelikli personel ihtiyacı her geçen gün yükselirken; Karaburun’un turizm potansiyeliyle birlikte hizmet ve turizm sektörlerinde de yeni istihdam alanları oluşuyor. İstanbul Havalimanı’na ev sahipliği yapan ilçe, havacılık, lojistik ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan yoğun personel talebiyle de dikkat çekiyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın, bu alanlarda oluşan iş gücü ihtiyacı ile iş arayanları aynı zeminde buluşturması hedefleniyor.
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık Kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık Kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık Kilimi’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık Kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık Kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek; "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi. (YK-RM-