SPOR - 21 Haziran 2023 Çarşamba 10:25

Nihat Kırmızı: 'Icardi'nin yerine başka oyuncu da olsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacaktır'

A
A
A
Nihat Kırmızı: 'Icardi'nin yerine başka oyuncu da olsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacaktır'

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin sarı-kırmızılılardaki geleceği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Taraftar olarak baktığınızda Icardi’yi ben de çok istiyorum. İnşallah Galatasaray’da kalacaktır. Icardi’yi hepimiz çok seviyoruz. Seneye Galatasaray’da oynayacağına da inanıyorum ama onun yerine başka oyuncu da olsa en az Icardi kadar büyük bir yıldız olacaktır" dedi.

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, sarı-kırmızılıların şampiyonluğu, gelecek sezonki yapılanma ve birçok konu hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takımın bu yıl yaşadığı şampiyonluğun çok kıymetli olduğuna değinen Nihat Kırmızı, "Bu seneki şampiyonluk çok kıymetli. Tarihimizdeki diğer şampiyonluklar da çok kıymetli ama bu senenin kendine özgü özellikleri var. Cumhuriyetimizin 100. yılı. Galatasaray da cumhuriyete her zaman sahip çıkmış bir camia olarak Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon oldu. Aslında şampiyonluğa en layık takım da Galatasaray’dı. Bu şampiyonluğu camiamıza yaşattık, bu anlamda çok mutluyuz. Bizim için çok önemliydi. Bunun yanında çok zor dönemden geçtik. Hepimizi derinden yaralayan deprem hadisesi yaşadık. Lige ara verildi, bazı takımlarımız ligden çekilmek zorunda kaldı. Zorlu bir dönemdi. Psikolojik olarak oyuncularımızın kendilerini toparlaması camiaların kendini toparlaması tüm kulüpler için aslında aynı şey söz konusuydu. Galatasaray burada profesyonelliğini camianın gücünü ön plana çıkararak daha çabuk toparlandı. Hatta deprem bölgesine ilk ve en çok yardım eden kulüp unvanını da taşıyor. Orayla bağımız hiç kopmadı. Sonsuza kadar o acıları yaşayan insanlarla beraber o acıları yaşayıp, elimizden geldiğince katkı sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Son maçı Fenerbahçe ile oynayıp şampiyon olmak ayrı bir mutluluk ve gurur"

Son maçta Fenerbahçe’yi yenerek şampiyonluk kupasını kaldırmalarının bu şampiyonluğu daha değerli kıldığını aktaran Kırmızı, "Diğer kulüplere baktığımızda iyi takımlar vardı. 14 maç üst üste kazanıyorsunuz puan farkı 5-6. 15-20 puan farkı olmasını beklersiniz ama fark 5-6. Çünkü rakipleriniz de kazanıyor. Onlar da iyi kadrolar kurmuş, iyi sonuçlar alıyorlar. Farkı bir türlü aşamıyorsunuz. Galatasaray’ın şöyle bir geleneği var. Son düzlüğe girdiğinizde Galatasaray 2. veya 3. ise genelde şampiyon olur. Liderse zaten şampiyon olur. Son düzlükte Galatasaray bu geleneğini reflekslerini yeniden harekete geçirdi. Son düzlükte de puan farkını aşarak Fenerbahçe ile 8, Beşiktaş ile 10 puan fark yaparak şampiyonluğu elde ettik. Bu şampiyonluğumuzun başka bir özelliği, ezeli rakibimize aynı zamanda ebedi dostumuz Fenerbahçe ile son maçı sahamızda oynayarak şampiyon olmak da camiamıza ayrı bir mutluluk, ayrı bir gurur yaşatmış oldu. O yüzden bu seneki şampiyonluğu ayrı bir yere koyuyorum. Yaşadığımız 23. şampiyonluğun, diğer kupalarımızın özellikle Avrupa kupalarımızın da değeri yeri hepsi birbirinden kıymetli. Bu seneki şampiyonluğun da ayrı bir yeri oldu hepimiz için" diye konuştu.

Nihat Kırmızı: 'Icardi'nin yerine başka oyuncu da olsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacaktır'

"Okan Hocamızın Galatasaray’da hep şampiyonluklar yaşamasını isteriz"

Sarı-kırmızılı kulübe sportif aş yöneticileri olarak transferde yardımcı olduklarını aktaran Nihat Kırmızı, "Dursun Başkan daha önce de bir başkanlık dönemi geçirdi. Çok tecrübeli yıllarca yöneticilik ve başkanlık tecrübesiyle bu dönemi çok iyi toparladı. Galatasaray geçen sezon istenmeyen sonuçla sezonu kapatmıştı. Sonrasında hoca değişikliği yönetim değişikliği ile zor bir süreçteydi ve zor bir başlangıç yaptı. Dursun başkan bu süreci çok iyi yönetti. Önemli bir yönetim kurulu oluşturdu. Bu yönetim kurulunun bir arada koordineli şekilde çalışmasını sağladı. Transfer komitesinin önemli transferler yapmasında özellikle Erden Bey’in de hakkını vermek lazım. Özellikle Metin Öztürk’ün çok katkıları var. Onun da hakkını vermek lazım. Dursun Başkan liderliğinde Metin Bey ve Erden Bey’in yoğun çabalarıyla bizler de onlara Sportif AŞ yönetim kurulu üyeleri olarak yardımcı olduk. Biliyorsunuz Sportif AŞ daha çok futbolla ilgileniyor. Futbol takımının kurulumu, gelişimi ve aynı şekilde Sportif AŞ'nin mali yapısını gözeterek icraatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu anlamda futbol takımımız önemli bir transfer sezonu geçirdi.

Çok önemli bir teknik direktörle anlaştı. Bu bir riskti yönetimimiz başkanımız bir cesaret gösterdi. Okan Hocamızı belki de Türk futbolunun yıldızı olarak kazandırdık. Bundan sonraki süreçte Okan Hocamız çok uzun yılları inşallah hep Galatasaray’a hizmet etmesini Galatasaray’da hep şampiyonluklar yaşamasını isteriz ama geçmişte de Fatih Hocamızın örneğini gördüğümüz gibi belki Avrupa’da çok önemli takımlara gidip başarılı olacak belki Milli Takım'da sayısız başarılar Avrupa şampiyonlarında önemli başarılar elde edecek. Okan Hoca’yı çok seven bir Galatasaraylı olarak biz de bununla gurur duyacağız. Başka yerlerde yaşadığı Avrupa veya Milli Takım'da yaşadığı başarılarla gurur duyacağız. Kendi takımının lideri. Nasıl kulübün lideri başkanımızsa takımının da lideri Okan Hoca oldu. Okan Hoca’nın raporu doğrultusunda transfer komitesi çok ciddi bir çalışma yaptı. Çok büyük yıldızları kulübümüze kazandırdı. Bu yıldızların nasıl maçlar kazandırdığını da hep beraber gördük. Sezon başına baktığımızda Gomis’in golleriyle Galatasaray bir aşama kaydetti. Sonrasında Icardi’nin, Mertens’in, Barış Alper’in Milli maçın da yıldızıydı bu arada. Kerem ve Barış Alper, milli takımımızın da vazgeçilmez oyuncuları haline geldi" ifadelerini kullandı.

"Transfer komitesi, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacak bir kadro için son sürat çalışıyor"

Galatasaray’ın, Avrupa kültürü olduğuna değinen Nihat Kırmızı, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarışacak kadro kurulması için destek vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu sezon önümüzde bir Şampiyonlar Ligi var. Şampiyonlar Ligi ülkemizin itibari için, mali yapının sürdürülebilmesi için önemli. Sonuçta bizler birer spor kulübüyüz. Birer futbol takımıyız. Sponsorluk ve taraftar gelirlerimiz var ama bizim asıl işimiz futbol. Futboldan kazanç elde etmeliyiz. O statları doldurmanız lazım. Statları doldurmak için iyi oynamanız gerekiyor. İyi sonuçlar almanız gerekiyor. Avrupa’da başarılı olup, gelir elde etmemiz gerekiyor. Maçların çok izlenmesi gerekiyor ki yayın gelirleri arttırabilesiniz. Başarılı olunca da sponsorluk gelirleriniz artıyor. Bu yüzden geçmişte diğer kulüplerin aldığı başarısız sonuçlardan dolayı bu sene 3 eleme oynayacağız gruplara katılmak için. Galatasaray tecrübeli takım, daha önce de birçok ön elemeyi geçmiş gruplara katılmış takım. Hatta gruplardan çıkamadığı sezon UEFA Kupası’nı almış bir takım. Sonrasında Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile oynayıp kupayı almış takım. Galatasaray bunlara refleks olarak alışık başarıya her zaman aç. Başarıya koşan bir takım. Oyuncuların kim olduğunun önemi yok Galatasaray formasını giydiği zaman hepsi birer yıldız oluyor zaten. Sportif AŞ içinde Erden Bey’in de başında olduğu bir transfer komitemiz var. Transfer komitemiz de mevcut yıldızları korumak, Şampiyonlar Ligi seviyesinde başarılı olmak için de yeni bir kadro için son sürat çaba sarf ediyor. Bizler de yönetim kurulu olarak bu süreçte elimizden geldiğinde istekleri doğrultusunda destek oluyoruz."

Nihat Kırmızı: 'Icardi'nin yerine başka oyuncu da olsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacaktır'

"Icardi olmazsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacak"

Kırmızı, sarı-kırmızılı taraftarların çok merak ettiği Arjantinli yıldız golcü Mauro Icardi’nin durumunun sorulması üzerine, "Tüm yönetim kurulu üyelerimiz, tüm sponsorlarımız Galatasaray’a ciddi destek veriyor. Başarılı oldukça da aslında destekler de artıyor. Galatasaray’ın bir mali yapısı var, Bankalar Birliği anlaşması var, federasyona verdiğimiz taahhütler var. Yabancı oyuncu sınırı var. Kendi oyuncularımız var. Oynatabileceğiniz oyuncu sayısı var. Bunların hepsi bir bütün. Oyuncu oyuncu bakınca hepsini biz de isteriz. Taraftar olarak baktığınızda Icardi’yi ben de çok istiyorum. İnşallah Galatasaray’da kalacaktır. Bu bahsettiğim bir bütün olarak baktığımızda da orada birçok değişken var. Evet mutlaka herkes daha fazla destek olacaktır. Icardi’yi hepimiz çok seviyoruz. Seneye Galatasaray’da oynayacağına da inanıyorum ama onun yerine başka oyuncu da olsa en az Icardi kadar büyük bir yıldız olacaktır.

Geçen sene Icardi geldiğinde birçok tartışmalar vardı. Özel hayatıyla ilgili hiç hoş olmayan, çamur atmalar oluştu. Sakat dediler, şu kadar zamandır oynamıyor dediler. 'Çok iyi oynasa Paris neden göndersin' dediler ama geldi, neler yaptığını gördük. Zaniolo geldiğinde rakip takım yöneticileri neler neler söyledi. İnsanlar kendi başarılarına bakacaklarına, bizim başarılarımızı engellemeye çalışmaları zaten onların başarısız olmasına neden oldu. Zaniolo da bence çok büyük bir yıldız. Önümüzdeki sen Galatasaray’a çok büyük hizmetleri olacak. Belki Galatasaray’a sonrasında önemli bir getiri kazandırarak başka bir yere gidecek. Olaya bir bütün olarak bakmak lazım. Tek bir oyuncu için değil, Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir kadro oluşması için elimizden gelen tüm desteği hem Sportif AŞ yöneticileri hem dernek yöneticilerimiz hem de tüm sponsorlarımız, taraftarlarımız elinden gelen tüm katkıyı sunacaktır" açıklamasında bulundu.

Bora Akyol - Yunus Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eray Yazgan: "Metehan Baltacı’yı yalnız bıraktığımıza dair yanlış bir algı var" Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, kulüpten kimsenin ’M.g.news’ ile direkt görüşmesi olmadığını, bir ajans vasıtasıyla pazarlama departmanına geldiğini belirterek, "Bizi yönlendiren bir ajans var, buna onay veren bir federasyon var. Biz, çok dolaylı bir yoldan suçlandık" dedi. Yazgan ayrıca tutuklu bulunan sarı-kırmızılı futbolcu Metehan Baltacı’yı yalnız bıraktıklarıyla ilgili algı yapıldığını ifade ederek, "Duruşmasına bizim yönetim kurulu üyemiz Can Natan ile kulüp avukatımız girdi. Bir yargı süreci var. Konuşmak çok doğru değil. Metehan’a itimadımız tam. Biz, sürecin sonunda Metehan’ın suçsuz çıkacağına eminiz" şeklinde konuştu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde sarı-kırmızılıları takip eden muhabirlerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu ve Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan da yer aldı. Galatasaray’ın daha önce sponsorluk sözleşmesi imzaladığı ve yasadışı bahisle ilişkilendirildiği için iptal ettiği sponsorluk konusuna açıklık getiren Eray Yazgan, "Bizim kulübümüzden kimsenin ’M.g.news’ ile direkt görüşmesi yok. Bir ajans vasıtasıyla bize geliyorlar. Benim veya bizden herhangi bir yöneticinin böyle bir görüşme yapması söz konusu değil. Söz konusu firmanın ismini ilk defa konu yönetime geldiği gün öğrendim. Bir ajans vasıtasıyla pazarlama departmanımıza gelmişler. Bu firma bizimle anlaşmadan önce firmanın boy boy başka statlarda reklamları dönüyordu. Başka kulüpler de bu firmayla anlaşma yapmış. Bunun bir haber sitesi olduğu söylendi. O dönemde Taksi vs. bir çok farklı mecraya reklam vermişler. Bu site, baktığınız zaman bir spor haber web sitesi. Fakat bu sitenin farklı bir siteye yönlendirme yaptığı söyleniyor. Bizi yönlendiren bir ajans var, buna onay veren bir federasyon var. Biz, çok dolaylı bir yoldan suçlandık. Ben sadece imza yetkilisi olduğum için suçlanıyorum. Bu sözleşmenin imzalandığı gün farklı bir imza yetkilisi arkadaşımız bunu imzalamış olsa idi, şu an o benim durumumda olacaktı. Dolayısıyla aldığımız bir yönetim kurulu kararı çerçevesinde yapılmış bir işlem var" ifadelerini kullandı. "Metehan’ın duruşmasına yönetim kurulu üyemiz Can Natan ile kulüp avukatımız girdi" Bahis soruşturması kapsamında tutuklanan Galatasaraylı futbolcu Metehan Baltacı’yı bu süreçte yalnız bıraktıklarına yönelik algı yapıldığını söyleyen Yazgan, "Metehan Baltacı’yı yalnız bıraktığımıza dair yanlış bir algı var. Duruşmasına bizim yönetim kurulu üyemiz Can Natan ile kulüp avukatımız girdi. Kendi avukatı da orada hazır bulundu. Yönetici arkadaşlarımız, kendilerini ziyaret etti. Sportif direktörümüz de kendisini ziyaret etti. Bir yargı süreci var. Konuşmak çok doğru değil. Metehan’a itimadımız tam. 18 bin TL’lik bir tutardan bahsediyoruz. Kiralık oynadığı dönemdeki süreçle alakalı bir durum. Biz, sürecin sonunda Metehan’ın suçsuz çıkacağına eminiz. Dönem dönem tutukluluğa itiraz oluyor. O itirazı yaptık" şeklinde konuştu.
Erzurum Türkiye ve Doğu Anadolu’da deprem gerçeği: Bilim uyarıyor, tedbir hayat kurtarıyor Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Hamit Çakıcı Ülkemiz ve Doğu Anadolu’da deprem gerçeği konulu seminer verdi. Türkiye, dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri üzerinde yer alıyor. Ülkemiz topraklarının yaklaşık yüzde 96’sı deprem riski altında bulunurken, nüfusun büyük bir bölümü yıkıcı depremlerin meydana gelebileceği alanlarda yaşamını sürdürüyor. Bu gerçek, depremle yaşamayı öğrenmenin bir tercih değil, zorunluluk olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Depremler neden oluyor? Depremler, Dünya’nın kabuğunu oluşturan levhaların hareketleri sonucu meydana geliyor. Bu hareketlerin temel nedenine bakıldığında yerin derinliklerindeki ısı kaynaklı konveksiyon akımlarının olduğu belirleniyor. Kıtaların geçmişte "Pangea" adı verilen tek bir kara parçası hâlinde olduğu ve zamanla ayrıldığı artık bilimsel olarak kabul ediliyor. Türkiye ise bu hareketli levha sınırlarının kesişim noktasında yer alıyor. Büyüklük ve şiddet arasındaki fark Bir depremin büyüklüğü, açığa çıkan enerjiyi ifade ederken; şiddeti, depremin yerleşim alanlarında oluşturduğu hasarla ilgilidir. Aynı büyüklükteki bir deprem, sağlam zemine sahip bir bölgede hafif hasarla atlatılabilirken, zayıf zeminlerde ağır yıkıma yol açabiliyor. Sismik boşluklar alarm veriyor Dr.Öğretim Üyesi Hamit Çakıcı’nın dikkat çektiği en önemli konulardan biri de "sismik boşluklar". Bu terim, uzun süredir büyük deprem üretmemiş ancak enerji biriktirmeye devam eden fay segmentlerini tanımlıyor. Marmara’dan Doğu Anadolu’ya, Ege’den Akdeniz’e kadar birçok bölgede tespit edilen bu alanların, önümüzdeki yıllarda 6 ila 7 büyüklüğünde depremler üretme potansiyeline sahip olduğu ifade ediliyor. Doğu Anadolu’da acı tecrübe Doğu Anadolu Bölgesi, tarih boyunca Türkiye’nin en yıkıcı depremlerine sahne oldu. 1939 Erzincan, 1976 Çaldıran, 1983 Horasan-Narman, 2011 Van ve 2020 Elazığ depremleri; binlerce can kaybına ve büyük ekonomik yıkıma neden oldu. Bu depremler, bölgenin aktif fay sistemleri üzerinde yer aldığını açıkça gösteriyor. Erzurum ve Pasinler özelinde risk Erzurum Fay Zonu, Erzurum Fay Zonu; neotektonik dönemde aktif olan, doğrultu atımlı faylardan oluşan karmaşık bir sistemdir. Pasinler, Horasan ve Narman çevresinde tarihsel ve aletsel dönemlerde büyük depremler meydana gelmiştir. 1924, 1952 Pasinler Depremi ve 1983 Horasan-Narman Depremi bölgenin yüksek sismik riskini ortaya koymaktadır. Kuzey Anadolu Fayı üzerindeki Yedisu Fayı, Ardahan Kırığı, Çayırlı Aşkale Fayı, Van Gevaş Fayı ve Hakkari Yüksekova Faylarının deprem üretmesi durumunda bundan etkilenecek illerin arasında Erzurum ve Pasinler İlçelerinin olacağı görülmektedir. Bu sismik boşluklar bilimsel çalışmalara göre günümüzde de aktif olan bir yapı niteliği taşıyor. Erzurum , Pasinler ve çevresinde geçmişte yaşanan depremler, bölgenin gelecekte de sismik risk altında olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle yerel ölçekte yapılacak mikro-bölgeleme çalışmalarının, olası depremlerde can ve mal kaybını azaltmada hayati öneme sahip olduğu her zaman vurgulanması gereken bir özellik olduğu görülüyor.. Çözüm: Bilim, Planlama ve Hazırlık Deprem zararlarını azaltmanın yolunin kadercilikten değil bilimden geçtiğini ifade eden Dr.Öğretim Üyesi Hamit Çakıcı; "Aktif fayların net biçimde belirlenmesini, riskli alanlarda yapılaşmanın sınırlandırılmasını, deprem master planlarının hazırlanmasını, İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) etkin şekilde uygulanmasını öneriyor. Bireysel düzeyde ise depreme dayanıklı yapılaşma, ev içi eşya sabitlemeleri, acil durum çantası ve doğru davranış biçimleri (Çök-Kapan-Tutun) hayati önem taşıyor. Teknoloji de uyarıyor Günümüzde Android telefonlarda kullanılan erken uyarı sistemleri, deprem dalgalarını insanlardan saniyeler önce algılayarak kullanıcılara uyarı gönderebiliyor. Bu birkaç saniyelik kazanım bile, doğru davranışla birleştiğinde hayat kurtarabiliyor. Sonuç olarak deprem engellenemez ancak etkileri azaltılabilir. Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi, bilimi rehber edinmesi ve hazırlıklı olması gerekiyor. Bu konuda bizlerin ortak mesajı net: "Deprem değil, ihmal öldürür."