GÜNDEM - 27 Ocak 2019 Pazar 06:56

Manisa'da 4.3 büyüklüğünde deprem

A
A
A
Manisa'da 4.3 büyüklüğünde deprem

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde saat 06.15’de yerin 11.4 km derinliğinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Manisa ve çevre illerde hissedildi. 

Öte yandan 25 Ocak Cuma günü İzmir’in Menemen ilçesinde ise 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır SGK, kayıt dışı istihdamla mücadele ediyor Diyarbakır Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Reşat Merttir, ülkemizde önemli bir sorun haline gelen kayıt dışı istihdamla mücadele amacıyla her yıl çeşitli bilgilendirme ve rehberlik faaliyetleri düzenlendiğini söyledi. SGK, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve diğer paydaşlarla iş birliği yaparak, kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik geniş bir toplumsal farkındalık hedeflediğini dile getiren Reşat Merttir, yaptığı açıklamada, kayıt dışı istihdam, çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmeksizin çalıştırılmaları veya çalışma gün ve ücretlerinin eksik bildirilmesi sonucunda çalışanların sigorta, sağlık hizmetleri ve işsizlik sigortası gibi yasal haklardan mahrum kalmalarına yol açtığını kaydetti. Merttir, sigortalı çalıştırmanın hem çalışanların hem de işverenlerin yasal bir yükümlülüğü olduğunu ifade ederek, "İşverenlerin kaçak çalıştırdıkları yabancı işçilerin sağlık harcamaları ve ülkelerine dönüş masraflarını da üstlenmek zorundadır. 2024 yılı itibariyle izinsiz yabancı işçi çalıştırma durumunda her bir işçi için 56 bin 752 TL, 5 ve üzeri işçi çalıştıran işverenlere, banka aracılığıyla maaş ödemesi yapılmadığında ise her işçi başına 1 bin 514 TL idari para cezası uygulanacaktır. Türkiye genelinde işverenler bu yasal yükümlülüğe uymamaları durumunda, ciddi cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaktır" dedi.
Osmaniye Sanayinin 16 yaşındaki marangoz Melek ustası, anne ve babasından mesleği öğreniyor Osmaniye’de mesleki eğitim öğrencisi Melek Okuşlu, çırak olarak eğitim aldığı babasının mobilya atölyesinde babasından ve annesinden mesleğini öğreniyor hem de eğitimini tamamlamaya çalışıyor. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Melek Okuşlu, küçük yaşlardan itibaren babasına ait mobilya atölyesine ilgi duymaya başladı ve baba mesleği olan mobilyacılığa merak sardı. Lise eğitiminde Düziçi Mesleki Eğitim Merkezi’nde mobilya bölümünü seçen Melek Okuşlu, çırak olarak girdiği atölyede hem eğitimini tamamlamayı hem de iyi bir mobilya ustası olmak için eğitim alıyor. Atölyede anne ve babasıyla birlikte çalışan Okuşlu’un "Hedefim babamdan mesleği öğrenip atölyeyi büyütmek istiyorum "dedi. Melek Okuşlu, başarısı ve azmiyle takdir toplarken sanayide de ‘Melek usta’ olarak biliniyor. "İleride daha çok çalışıp atölyemizi büyütmek istiyorum" Bu mesleği seçmesindeki büyük payın annesi olduğunu söyleyen Melek Okuşlu, "Bu işe küçüklüğümden beri ilgimi çektiği için yapmak istedim. Yaşım şimdi tuttuğu için annem ve babam bana bu konuda çok iyi örnek oluyordu. Mesleki eğitime geçiş yaptı. Bu işleri ileride ben devralmak istiyorum. Şimdi daha yeni yeni altyapım oluştu. İleride daha çok çalışıp atölyemizi büyütmek istiyorum. Devletimizin de verdiği katkı sayesinde ve ekstradan aldığım 6 bin Türk Lirası sayesinde geleceğimin temelini çok güzel atıyorum birikim yapıyorum. Bunun içinde devletimize çok teşekkür ediyorum. Benim bu mesleğe yönelmemde annem etkili oldu çünkü 21 yıldır annemle babam beraber çalışıyor. Annem yapıyorsa ben neden yapamamayım deyip mesleğe atıldım bu işi kadını erkeği yoktur" dedi. Kızlarının seçmiş olduğu meslekte her daim yanında olduklarını söyleyen anne Selver Okuşlu, "Biz eşimle beraber 21 yıl oldu mobilya sektöründe beraber çalıştığımız için kızımız melekte bizden esinlenerek bu bölüme geçmeyi tercih etti. Bizde ona anne ve babası olarak tüm desteklerimizi sunarak bu meslekte büyümesini sağlayacağız" diye konuştu. Melek’in küçüklüğünden bu yana bu mesleğe merakının olduğunu söyleyen ustası Osman Akkaş, "Melek sürekli okuldan geldiği zaman atölyeye uğruyor bizleri izliyordu daha sonra mesleki eğitime geçmeyi düşündüğünü söyledi. Bizde bunu destekledik şuan bu işte baya başarılı başka çıraklarımızda var ama içlerinden en iyisinin Melek olduğunu söyleyebilirim. Biz bu kadar beklemiyorduk beklediğimizden daha iyi çıktı" dedi.