DÜNYA - 05 Ağustos 2024 Pazartesi 10:44 | Son Güncelleme : 05 Ağustos 2024 Pazartesi 10:51

Kuzey Kore, Güney Kore sınırına 250 yeni tip balistik füze rampası konuşlandırıyor

A
A
A
Kuzey Kore, Güney Kore sınırına 250 yeni tip balistik füze rampası konuşlandırıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore sınırına konuşlandırılacak 250 yeni tip taktik balistik füze rampasının orduya teslim töreninde, “Ülkenin sel felaketinin yaralarını sarmak için seferber olduğu bir dönemde bile yeni tip silah sistemlerinin teslim töreninin düzenlenmesi, savunma kabiliyetlerimizi her şartta güçlendirme kararlılığımızın göstergesidir” dedi.

Kuzey Kore, 250 yeni tip taktik balistik füze rampasının sınır bölgesindeki askeri birliklere konuşlandırılacağını duyurdu. Resmi Kuzey Kore basınında yer alan haberlere göre rampaların orduya teslim töreninde konuşan ülke lideri Kim Jong-un, büyük zaferler elde etme konusunda itici güç görevi gören ordu modernizasyonunun savunma alanında yapılan hamlelerin kanıtı olduğunu vurguladı.

Kuzey Kore, Güney Kore sınırına 250 yeni tip balistik füze rampası konuşlandırıyor

Geçtiğimiz ayın sonunda ülkesinde etki gösteren şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketine atıfta bulunan Kim, “Ülkenin sel felaketinin yaralarını sarmak için seferber olduğu bir dönemde bile yeni tip silah sistemlerinin teslim töreninin düzenlenmesi, savunma kabiliyetlerimizi her şartta güçlendirme kararlılığımızın göstergesidir” dedi.

Kuzey Kore, Güney Kore sınırına 250 yeni tip balistik füze rampası konuşlandırıyor

Sınır birliklerine yeni füze rampalarını konuşlandırma kararını “ülkenin prestijini önemli ölçüde arttıran bir başka kararlı adım” olarak niteleyen Kim, yeni silah sistemlerinin ülkesinin egemenliğini ve barışı savunma görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığını söyledi.

Kuzey Kore, Güney Kore sınırına 250 yeni tip balistik füze rampası konuşlandırıyor

Kuzey Kore sele teslim olmuştu
Kuzey Kore, 27 Temmuz itibarıyla ülkenin Çin sınırına yakın bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlara teslim olmuş, meydana gelen sel baskınları nedeniyle bulundukları bölgelerde mahsur kalan yaklaşık 5 bin kişi ordunun helikopter destekli operasyonu ile kurtarılmıştı. Ülke lideri Kim Jong-Un felakette can kaybı yaşanmadığını iddia ederken, ülke basını 4 bin 100 konut ile 3 bin hektar tarım arazisinin sular altında kaldığını duyurmuştu. Selin yol açtığı maddi zararın uluslararası yaptırımlar nedeniyle halihazırda zorlu günler geçiren Kuzey Kore'nin savunma harcamalarını etkileyebileceği yorumları yapılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Diyarbakır’da düzenlenen "Gürz-14" operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında jandarma tarafından bölücü terör örgütüne yönelik "Gürz-14" operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Lice ilçesi kırsalında "Gürz-14" operasyonunun gerçekleştirildiğini belirtti. Jandarma ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), jandarma komando timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla yapılan temas araması faaliyeti esnasında çıkan çatışma sonucu kırmızı kategoride aranan bölücü terör örgütü mensubu sözde Amed Eyalet Sorumlusu Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonda 2 güvenlik korucusunun yaralandığını kaydetti. Teröristlerin 3 güvenlik görevlisi ile 5 sivil vatandaşın şehit edildiği ve 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı 6 eyleme katıldıklarının belirlendiğini aktaran Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı asla kalmayacak. Milletimize sözümüz olsun. Operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız."