ÇEVRE - 30 Eylül 2021 Perşembe 13:27

Keçiören’deki Nursultan Nazarbayev Parkı’nın yapımı tamamlandı

A
A
A
Keçiören’deki Nursultan Nazarbayev Parkı’nın yapımı tamamlandı

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından Yükseltepe Mahallesi’ne inşa edilen Nursultan Nazarbayev Parkı’nın yapımı tamamlandı.

Keçiören Belediyesi tarafından Yükseltepe Mahallesi’nde 90 bin metrekare alana inşa edilen Nursultan Nazarbayev Parkı’nın içinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, tenis kortu, şelale, dinlene alanları, çocuk oyun alanı, voleybol, futbol ve 2 adet basketbol sahası ile soyunma odaları bulunuyor.

Büyük bir park ve spor kompleksi olarak hizmet vermeye başlayan tesis aynı zamanda Türk dünyasının önemli devlet adamlarından Kazakistan’ın kurucu lideri Nursultan Nazarbayev’in ismini taşımasıyla da dikkat çekiyor.


Keçiören Belediyesi tarafından Yükseltepe Mahallesi’ne inşa edilen Nursultan Nazarbayev Parkı’nın yapımını tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Yükseltepe Mahallemizde bulunan ağaçlandırma alanının da içinde bulunduğu büyük bir bölgeye inşa ettiğimiz parkımız önemli bir dinlenme alanı olarak hizmet vermeye başladı. Burası çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın fiziksel, sosyal ve zihinsel yönden yaşam kalitesini artıracak devasa bir tesis oldu” dedi.

Keçiören’deki Nursultan Nazarbayev Parkı’nın yapımı tamamlandı

“Sözümüzü tuttuk, parkımızı yaptık”

Başkan Altınok, Nursultan Nazarbeyev Parkı ile Yükseltepe Mahallesi için verilen park sözünün yerine getirilmiş oluğunu söyleyerek, “Sancaktepe, Yükseltepe ve Şehit Kubilay mahallelerimizi daha da güzelleştireceğimizi söylemiştik. Şuanda bu mahallelerimize yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşımızın hizmetlerimizden ve ortaya koyduğumuz eserlerden duydukları memnuniyeti dile getirmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Aynı zamanda Türk dünyasının önemli liderlerinden Nursultan Nazarbayev’in ismini Keçiören’de yaşatıyor olmaktan da büyük bahtiyarlık duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Keçiören’deki Nursultan Nazarbayev Parkı’nın yapımı tamamlandı

Ali Nargüner

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hem araba satıyor hem model araba koleksiyonu yapıyor Konya’da küçük yaşlardan bu yana araba merakı olan ve tutkusu da mesleği olan Abdullah Acıbadem, son 10 yıldır 18 kez küçültülmüş model arabaları biriktirmeye devam ediyor. Konya’da galericilik yapan Abdullah Acıbadem, küçük yaşlarda etkilendiği araçların 18 kez küçültülmüş modellerini son 10 yıldır topluyor. Arabalara olan ilgisi mesleği olan Abdullah Acıbadem, çeşitli modellerde 150’den fazla parçanın bulunduğu koleksiyonu için ayrı köşe oluşturdu. Raflarda sergilediği oyuncaklara gözü gibi bakan Acıbadem, araçlara olan tutkusunun koleksiyona dönüştüğünü söyledi. “Otomobilin benim hayatımda farklı bir yeri oldu” Galericilik sektöründe 24 yıldır hizmet verdiğini, araçlara olan tutkusunun sürekli devam ettiğini anlatan Abdullah Acıbadem, “Aşağı yukarı mesleğe dahil olmam 24 yıl önce başladı. Tabii ki çocukluğumun bir kısmı da otomobil piyasası ve otomotiv sektörünün içerisinde geçti. Haliyle hal böyle olunca otomobilin benim hayatımda farklı bir yeri oldu. Yaklaşık 10 yıldır klasik araçlar olsun ya da birebir minyatürü biriktirmeye başladım. Daha sonra bu araçlarımızı nasıl sergileyebiliriz düşüncesi ile görsel anlamda bir teşhir için bu duvarı bu şekilde dönüştürdük. Otomobil bir tutkudur. Bu tutku da günümüzde baktığımız zaman çocuklarımızda da olduğu gibi bu tutku bizde halen devam ediyor” dedi. “Araçların bire bir orijinal halinin 18 kez küçültülmüş hali” İş yerine gelen müşterilerinin de model araçlara ilgisinin yoğun olduğunu anlatan Acıbadem, “İş yerimize hem şehir dışından hem de şehir içinden müşterilerimiz geliyor. Aşağıda araçlarımızın bir çoğunun gerçeğini görürken ofisimizin içerisinde minyatürlerini görmesi bire bir orijinal halinin 18 kez küçültülmüş hali. Bunu vatandaşlarımız görünce ilgi ile bakıyor. Herkes merak ediyor biz de severek anlatıyoruz. Otomobil bizim için bir tutkudur. Buraya gelen müşterilerimizin yanındaki çocuklarımız bu araçlardan isteyenler oluyor. Özellikle küçük çocukların farklı bir ilgisi oluyor. Çocuklarımız istiyor ama koleksiyon olduğu için maalesef çocuklarımıza veremiyoruz ama onlara başka hediyelerimiz oluyor. Serileri devam ettirme adına onların bu isteğini yapamıyoruz. Bu koleksiyonun devamı her geçen gün artıyor. Bunun tabii ki bir sınırı yok ama haliyle ofisimizde bununla alakalı yer de kalmadı. Tabii biz gördükçe her gittiğim yerde yurt içi, yurt dışında araçları toplamaya devam ediyorum” diye konuştu.
Tokat Prof. Dr. Gerçekcioğlu: "Aşırı sıcaklıklar bitkilerde mutasyona yol açtı" Aşırı sıcaklıklar bitkilerde genetik değişimlere ve ciddi bitki ölümlerine yol açarak tarımsal üretimi tehdit ediyor. Sıcaklıkların ürünlerde mutasyona neden olduğunu söyleyen Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Meyve Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu, "Bitki stresi nedeniyle beklenen verim alınamıyor" dedi. Son yıllarda artan kuraklık ve aşırı sıcaklıklar, bitki örtüsü üzerinde ciddi olumsuzluklara neden oluyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Meyve Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu, bu durumun etkilerine dikkat çekerek, özellikle sıcak bölgelerde bitki türlerinin yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. "Türkiye genelinde sebzelerde ciddi bitki ölümleri gözlemliyoruz" Aşırı sıcaklardan dolayı bitkilerin strese girdiğini ifade eden Prof. Dr. Gerçekcioğlu, "Aşırı sıcaklar nedeniyle sıcak yerlerde daha da sıcak olacak ve bu bitkiler yok olabilir. Bitkilerin yetiştirilmesi daha yüksek rakımlara kayabilir. Tokat’ta ve Türkiye genelinde sebzelerde ciddi bitki ölümleri gözlemliyoruz. Özellikle Tokat’ta sıcaklıklar 40 dereceyi buldu ve nemle birleşince bitki ölümleri daha da artıyor. Bitki stresi nedeniyle beklenen verim alınamıyor" diye konuştu. "Bu yıl hiç beklemediğimiz alışılmadık meyvelerle karşılaştık" Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkların bitkilerin genetik yapısında değişimlere yol açtığını vurgulayan Gerçekcioğlu, "Tohumdan yetiştirdiğiniz bitkilerin genetik yapısında farklılıklar oluşabiliyor. Bu yıl hiç beklemediğimiz şekilde, yetiştirdiğimiz bal kabağı türlerinde farklı ve alışılmadık meyvelerle karşılaştık. Bu mutasyonlar, aşırı sıcaklıkların canlılar üzerindeki kalıcı etkilerinden kaynaklanıyor" dedi. Uzmanlara göre, bu tür değişiklikler tarımsal üretimde yeni zorluklara yol açarak, bitki türlerinin geleceğini tehdit ediyor.
Manisa Kula’da motosikletlere özel denetim; 65 bin TL ceza yazıldı Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 17 Eylül Salı günü gerçekleştirilen özel denetimde 72 motosiklet denetlenirken, 7 motosiklet trafikten men edildi ve toplamda 65 bin 536 TL trafik cezası uygulandı. Özellikle motosiklet kazalarında can kaybına neden olan kask kullanımının arttırılması için trafik denetimlerinin daha da artacağı bildirilirken, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiği bildirildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla trafik güvenliği konusunda önlemler alan Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 17 Eylül Salı günü motosikletlere özel denetim gerçekleştirdi. Özellikle motosiklet kazalarında can kaybına neden olan kask kullanımını artırmak amacıyla yapılan özel denetimde yetersiz ehliyet, seyir halindeyken telefonla konuşma, tehlikeli şerit değiştirme, kırmızı ışık ihlali, araç muayenesi ve dur ikazı kurallarına uymayan sürücülere caza yağdı. Toplamda 72 aracın kontrol edildiği denetimde 7 araç trafikten men edilirken, sadece kask kullanmayan 48 motosiklet sürücüsüne trafik cezası uygulandı. Toplamda 65 bin 536 TL ceza uygulanan özel denetimde, sürücülere trafik kurallarını hatırlatan broşürler de dağıtıldı. İlçe genelinde buna benzer denetimlerin devam edeceğini bildirilirken, vatandaşların kendi can güvenliği için trafik kurallarına uyması gerektiğini aktarıldı.
Ankara ’Murat Karahan ile Anadolu’nun Eşsiz Hazineleri’ konseri izleyicisiyle buluşuyor Limak Vakfı tarafından kurulan ve bu yıl 7’nci yaşını kutlayan Limak Filarmoni Orkestrası, ’Murat Karahan ile Anadolu’nun Eşsiz Hazineleri’ konseriyle 4 Ekim’de Ankara izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’nun kültürel derinliğini yansıtan ve halk müziğinin nadide örneklerinin yer aldığı konser, Congresium Ankara Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. Limak Filarmoni Orkestrası ve ünlü tenor Murat Karahan, Anadolu’nun eşsiz türkülerini senfonik yorumla başkent izleyicisi için sahneye taşıyacak. Orkestranın sanat yönetmeni ünlü tenor Murat Karahan’ın solist olarak sahne alacağı konserde, halk müziği eserleri modern orkestrasyon eşliğinde senfonik bir tarzda yorumlanacak. Konserde Karahan’a ve 70 enstrümandan oluşan Limak Filarmoni Orkestrası’na dünyanın prestijli opera evlerinde orkestra şefi olarak görev alan İbrahim Yazıcı eşlik edecek. İzleyicileri, farklı yörelerden seçilmiş türkülerle özel bir müzik yolculuğuna çıkaracak konser, Anadolu’nun zengin kültürel mirasını filarmonik dokunuşla daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor. Konserin tüm geliri ise mühendislik alanında kariyer yapmayı hedefleyen genç kadınlara burs, mentorluk ve eğitim fırsatları sağlayarak onların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunan Türkiye’nin Mühendis Kızları Programı’na aktarılacak. Saat 20.30’da Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek konserin biletleri satışa sunuldu.
Manisa Spilkent Toplu Konut projesi yükseliyor Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente konforlu yaşam alanlarının kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Spilkent Toplu Konut Projesi’nde binalar yükselmeye başladı. Büyükşehir yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamındaki sözleşme imzalama sürecinin 21 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edeceği duyuruldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisalıları modern ve konforlu yaşam alanlarına kavuşturmak için hayata geçirilen Spilkent Toplu Konut Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında binaların temelinin atılmasının ardından kaba inşaat çalışmaları hız kazandı. Spilkent Toplu Konut Projesi’nde hak sahibi olan vatandaşlar için sözleşme imzalama süreci de devam ediyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Spilkent Toplu Konut Projesi kapsamındaki sözleşme imzalama süreci ile ilgili şu bilgilere yer verildi:"Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Spilkent Toplu Konut Projesi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yurttaşlarımız için inşa edilen binalarımız yükselmeye başladı. Bunun yanında, kura çekimlerinin ardından hak sahiplerinin belirlendiği Spilkent Toplu Konut Projesi kapsamında yurttaşlarımız ile sözleşme imzalama sürecimiz devam etmektedir. Sözleşme imzalama sürecindeki son tarih 21 Eylül Cumartesi günüdür. Hak sahibi yurttaşlarımız Hakkı İplikçi Parkı’nda bulunan Büyükşehir Zabıta Noktası’ndaki (Sibyan Mektebi) ofisimizi ziyaret ederek sözleşme imzalayabilir. Ayrıca, ofisteki görevlilerimizden sürece dair bilgi alabilir. Yurttaşlarımız konuya dair detaylara manisa.bel.tr ve manisatoplukonut.com adresleri aracılığıyla ulaşabilir"