DÜNYA - 24 Nisan 2024 Çarşamba 21:55 | Son Güncelleme : 24 Nisan 2024 Çarşamba 21:56

Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in videosunu yayınladı

A
A
A

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, ABD vatandaşı da olan İsrailli esir 23 yaşındaki Hersh Goldberg-Polin'in videosunu yayınladı. Goldberg-Polin, yaptığı açıklamada, “Hava kuvvetleri bombardımanlarında benim gibi yaklaşık 70 esir öldü” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 201 gündür devam ederken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, ABD vatandaşı da olan İsrailli esir 23 yaşındaki Hersh Goldberg-Polin'in videosunu yayınladı.
Yaklaşık üç dakika uzunluğundaki videoda konuşan ve bir elinin kesildiği görülen Goldberg-Polin, geçtiğimiz sene 7 Ekim’de Re'im yakınlarındaki Supernova Festivali’nde esir düştüğünü belirterek, kendisini ve etrafımdaki insanları korumayı kendisine görev edindiğini çünkü o gün onları koruyacak kimsenin olmadığını ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin kendisinden utanması gerektiğini vurgulayan Goldberg-Polin, “Binlerce diğer vatandaşla birlikte bizi ihmal ettiniz. Bizi 200 gün boyunca terk ettiğiniz ve ordunun tüm çabaları başarısız olduğu için kendinizden utanmalısınız” dedi.

“Size teklif edilen tüm anlaşmaları reddettiğiniz için utanmalısınız”

İsrail’in hava saldırılarında kendisi gibi yaklaşık 70 esirin öldüğünü aktaran Goldberg-Polin, “Size teklif edilen tüm anlaşmaları reddettiğiniz için utanmalısınız. Bu kabusu sona erdirmek istemiyor musunuz? Binyamin Netanyahu ve hükümet üyeleri, ailelerinizle öğle yemeği yediğiniz bir zamanda, yeraltında susuz, yemeksiz, güneşsiz ve uzun süredir tedaviye ihtiyaç duyan biz esirleri düşünün. Size soruyorum Netanyahu, hükümetiniz ve kabineniz burada olduğumuz her gün bizi daha fazla görmezden geliyor. Sizden bekleneni yapın ve bizi derhal evlerimize geri getirin yoksa bu sizin için çok mu fazla?” dedi.

Goldberg-Polin, son olarak ailesini çok sevdiğini ve onları çok özlediğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Karataş: “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor, İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti” Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti” dedi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Dr. Ömer Korkmaz, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bugün aramızda çok saygın hocalarımız var. Türkiye’nin ve İslam dünyasının tanıdığı hocalarımızla beraberiz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz tabii birçok alanda çalışıyor ama kültürel faaliyetleri de ihmal etmemeye çalışıyoruz. Türkiye ve dünya üniversiteleri içerisinde yerimizi daha yüksek noktalara taşımaya çalışırken kültürel faaliyetleri de ihmal etmeden sürecimizi devam ettiriyoruz” dedi. Moderatörlüğünü Dr. Ömer Korkmaz’ın üstlendiği panelde Prof. Dr. Mustafa Karataş, ‘Gazze direnişinden Müslümanların dirilişine’, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ise ‘Kur’an ve Sünnete göre insan ve toplum’ başlıklı birer sunum yaptı. Prof. Dr. Mustafa Karataş panelde yaptığı konuşmasında, “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti. Müslümanları yönetenler bu imtihanda başarısız oldu. Ne dersek diyelim çabaladılar, bir şeyler yapmaya çalıştılar. Fakat orada hala bedel ödeyen çocuklar var, şehitler var. Bunun karşısında biz hala ne yapacağımızı bilememenin acziyeti içerisindeyiz. Ayağa kalkma konusunda Batı bizden daha önde gidiyor. Bu cesareti, bu korkaklığı, ihaneti bir an önce üzerimizden atmamız lazım. Bu anlamda bunlara kafa yormamız lazım. İş işten geçmeden Filistin ve Gazze konusunda duyarlılığımızın artması gerekiyor. Bu imtihanı kaybedenlerden olmayalım, bu konuda siz gençlerden ümidimiz var” ifadelerini kullandı. Panel soru cevap faslı, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Eskişehir ESTÜ mezunları ile öğrenciler panelde bir araya geldi ESTÜ mezunları ve öğrencileri, ‘Mezunlarla Öğrencilerin Buluşması’ panelinde bir araya geldi. 3 Mayıs Cuma günü ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, öğretim üyeleri, ESTÜ mezunları ve öğrenciler katıldı. Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ mezunları ile öğrencilerini buluşturan panelden dolayı çok mutlu olduklarına vurgu yaparak, "Burada arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi ve hocalarımızı görüyoruz. Bu gibi organizasyonları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Şu an devam eden Bahar Şenliğimiz, yarın Uçurtma Şenliğimizle devam ediyor. Üniversitemizin tüm mezunlarını bir araya getirecek büyük bir organizasyonu da yapmayı planlıyoruz" dedi. "Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulması aşaması tamamlanmak üzere" Rektör Prof. Dr. Özcan, ESTÜ’nün kurulduğu günden bu yana sürekli gelişim gösterdiğini belirterek, "Son olarak Uçak Mühendisliği bölümümüz açıldı. YÖK tarafından yapay zekâ teknolojileri ile ilgili 20 üniversite görevlendirildi. Bunlar içerisinde biz de varız. Şu an üniversitemiz bünyesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulması aşaması tamamlanmak üzere. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Resmî Gazete’de yayımlanma aşaması kaldı. Bunun yanında Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzu açtık. Burada Bulut Bilişim Operatörlüğü, Robotik ve Yapay Zekâ, Oyun Geliştirme ve Programlama Önlisans Programları açıldı" diye konuştu. "1 Temmuz’dan itibaren kendi yemeklerimizi kendimiz pişireceğiz" Konuşmasında öğrencilere bir dizi müjde veren Özcan, "1 Temmuz’dan itibaren kendi yemeklerimizi kendimiz pişireceğiz. Ayrıca şu an 10 bin 500 metrekare ESTÜ Kütüphane inşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl bu zamanlar kütüphanemizi tamamlamış olacağız. Sonrasında kütüphanenin yanında Öğrenci Merkezi ve Rektörlük binamız da yapılacak. Yanı başımızdaki KYK yurdu ile üniversitemiz arasında da bir bağlantı yolu yapılıyor. Bu yol ile öğrencilerimiz, doğrudan kampüs alanımıza ulaşabilecek" dedi. Açılış konuşmasının ardından moderatörlüğünü ESTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Zeliha Ergül Aydın’ın yaptığı panele geçildi. Panelde ESTÜ mezunlarından Orhan Öztürk, özel sektörde Ar-Ge ve pazarlama; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Çalışkan, biyokimya ve üniversite-sanayi iş birliği; Belgin Sile, kozmetik sektörü ve yöneticilik; Özcan Mertyürek, özel sektörde ileri yöneticilik teknikleri ve kariyer planlaması; Ömer Akgün, özel sektörde Ar-Ge ve pazarlama; Çiğdem Sıdar, yönetim sistemleri ve sürdürülebilirlik; Hertfordshire Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Zafer Özel, yeşil kimya ve üniversite-sanayi iş birliği konularında bir sunum gerçekleştirerek sektörlerinde edindikleri tecrübeleri aktardı. Panel, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.