DÜNYA - 03 Ekim 2024 Perşembe 22:48 | Son Güncelleme : 03 Ekim 2024 Perşembe 22:50

Johnson: “Netanyahu’nun kullandığı şahsi banyomda dinleme cihazı bulundu"

A
A
A
Johnson: “Netanyahu’nun kullandığı şahsi banyomda dinleme cihazı bulundu"

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, yakında yayınlanacak anı kitabında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İngiltere Dışişleri Bakanlığındaki şahsi banyosunu kullandığını ve ardından banyoda dinleme cihazı bulunduğunu aktardı.

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, siyasi hayatında dair yakında anı kitabı yayınlayacak. İngiltere basını tarafından bölümler halinde yayınlanmaya başlanan anı kitabında Johnson, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 2017 yılındaki İngiltere ziyaretine ilişkin ilginç detaylar paylaştı. 2016-2018 yılları arasında dışişleri bakanı olarak görev yapan Johnson, Netanyahu'nun ziyaret sırasında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndaki şahsi banyosunu kullandığını ve güvenlik ekibinin sonradan burada dinleme cihazı bulduğunu açıkladı.

Görüşmeleri sırasında takma adı “Bibi” ile hitap ettiği Netanyahu’nun izin isteyerek lavaboyu kullanmak istediğini kaydeden Johnson, Dışişleri Bakanlığı'ndaki şahsi banyosunu ise gizli bir ek bölüm içinde yer alan ve Londra’daki lüks kulüplerin erkekler tuvaletine benzeyen bir yer olarak tarif etti. “Unleashed” adlı kitabında Johnson, “Bibi bir süre orada kaldı ve bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir ama bana bildirilene göre, sonrasında düzenli olarak yapılan böcek taraması sırasında tuvalette bir dinleme cihazı bulunmuş” diye yazdı.

Johnson, basının Netanyahu ile görüşmeye ilişkin daha fazla detay talebini ise, "Bilmek istediğiniz her şeyi, kitabın ilgili bölümünde bulabilirsiniz" şeklinde cevapladı.

Olaydan sonra İsrail ile konuya ilişkin olarak iletişime geçilip geçilmediği veya bir kınama yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi bulunmuyor. Diğer yandan, aynı dönemde İsrail’in Beyaz Saray’a dinleme cihazı yerleştirmekle suçlandığı biliniyor.

2019-2022 yılları arasında başbakanlık yapan Johnson'ın anılarını yayınladığı kitabın 10 Ekim'de İngiltere'de raflardaki yerini alması bekleniyor.

İbrahim Aydoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Dino Toppmöller: "Takım olarak geride ve ileride iyi işler yaptık" Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Dino Toppmöller, Beşiktaş karşısında hem savunmada hem de hücumda doğru işler yaparak galibiyete uzandıklarını söyledi. Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Dino Toppmöller, "Avrupa Ligi’nde galip geldiğimiz için mutluyum. Yoğun taraftar baskısından çıktık. Doğru zamanlarda goller bulduk. Rakibin penaltı kaçırması da işimize yaradı. Kalecimizin muazzam performansı vardı. Takım olarak geride ve ileride iyi işler yaptık. Son haftalarda iyi bir vime yakaladık. Bundan sonraki odak noktamız ligde oynayacağımız Bayern Münih maçı" ifadelerini kullandı. "Beşiktaş’ı çok iyi analiz ettik" Beşiktaş’ı çok iyi analiz ettiklerini dile getiren Toppmöller, "Farklı formasyonlarda oynadık. Ana amacımız arka toplarla onları zorlamaktı. Bugün Avrupa’da geri dönüşümüz adına önemli bir galibiyetti. Savunma olarak çok iyi işler yaptık. Hücumda da önemli oyuncularımızla goller bulduk" şeklinde konuştu. Karşılaşmada kritik kurtarışlar yapan kaleci Santos hakkında ise Dino Toppmöller, "Çok önemli bir kaleci. Bu galibiyette bize çok yardımcı oldu. Özelikle penaltı kurtarışıyla oyunun farklı hikayeye bürünmesine engel oldu ve maçı kontrol altına aldık. Maç sonunda yediği golü de yememiş sayıyorum. Çünkü maç içinde gösterdiği performansla bunu hak ediyor. Harika iş çıkardı" ifadelerini kullandı.
İstanbul Giovanni van Bronckhorst: "En iyi performansı vermediğimizi düşünen varsa tekrar bu stada gelmesin" Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Eintracht Frankfurt karşısında iyi bir performans ortaya koymalarına rağmen skor elde edemediklerini söyleyerek, "Frankfurt’tan çok daha fazla fırsat oluşturduk. Belki de en iyi oyunlarımızdan birini oynadık. Statta en iyi performansı vermediğimizi düşünen varsa tekrar bu stada gelmesin" dedi. UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Beşiktaş, Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt’a sahasında 3-1 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst açıklamalarda bulundu. Müsabakayı analiz edeceklerini dile getirerek sözlerine başlayan Hollandalı çalıştırıcı, "İyi bir Beşiktaş izlediğinizi düşünüyorum. Belki de en iyi oyunlarımızdan birini oynadık. Frankfurt’tan çok daha fazla fırsat oluşturduk. Skor olumlu olmadı sadece. Statta en iyi performansı vermediğimizi düşünen varsa tekrar bu stada gelmesin" şeklinde konuştu. "Ajax maçına göre daha iyiydik" Van Bronckhorst, Avrupa Ligi’nin ilk haftasında deplasmanda 4-0 kaybettikleri Ajax maçına göre Frankfurt karşısında daha iyi oynadıklarını belirterek, "Futbolda en önemli istatistik skor. Ajax maçına göre daha iyiydik. Daha agresif ve tempolu oynadık. Güçlü bir Alman takımıyla bizim aramızda o farkı çok göremediğimiz bir fark oldu ama Avrupa’da bazen maçlar böyle oluyor. Takımımızın oyunu iyiydi. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Skor da almamız lazım. Biz, Avrupa’da devam etmek istiyoruz. Pazar günü önemli bir lig maçı oynayacağız. Sonra milli araya girip, daha sonra Lyon maçı oynayacağız" ifadelerini kullandı. "Umarım bu ıslıklanma konusu son kez olur" Siyah-beyazlı taraftarların Ersin Destanoğlu ve Ernest Muçi’yi ıslıklamasını da eleştiren 49 yaşındaki teknik adam, "Oyuncularımızın neden ıslıklandığını anlayamıyorum. Mücadele olmadığında belki anlayabilirim ama bugün Ersin Destanoğlu ve Muçi’yi ıslıkladı taraftarlarımız. Bu durum oyuncuları zihnen etkileyecek. Herkesin her şeyini verdiği bir maçtı. Beşiktaş’ta başarılı olmak istiyorsak herkese ihtiyacımız var. Mental olarak bu konunun etkisi büyük olacak. Taraftarımızın yüzde 100 destek göstermesi gerekiyor. İyi oynamadığımız zamanlarda eleştiriler olacaktır ama bugün iki oyuncumuz özelinde ıslıklanma oldu. Taraftarımızın benim ve oyuncuların arkasında olması lazım. Kötü oyun olursa beni ıslıklayabilirler ama bugün mental olarak oyuncularımız için zor durum oluşturdu. Geçen sezonun zor bir sezon olduğunu biliyorum ama bu sene iyi yoldayız. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Bunun için de taraftarımıza ihtiyacımız var. Bugün onlara iyi skor veremedik ama iyi maç izlettik. Taraftarımızı seviyorum, bize itici güç oluyorlar ama her şeyini vermiş bir takımı ıslıklamak güzel bir şey değil. Umarım bu ıslıklanma konusu son kez olur, bir daha tekrarlanmaz" açıklamasında bulundu.