GÜNDEM - 15 Nisan 2022 Cuma 11:03

İstanbul'da yunus balıkları görsel şölen oluşturdu

A
A
A
İstanbul'da yunus balıkları görsel şölen oluşturdu

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan yunus balıkları görsel şölen oluşturdu. Güneş ışıklarıyla parıldayan su yüzeyindeki yunuslar, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

İstanbul Fatih açıklarında su yüzeyinde görülen yunus balıkları, sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşlar için görsel şölen oluşturdu. Arkada İstanbul manzarası ve balıkçı tekneleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde görülen yunuslar, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Güneş ışıklarıyla parıldayan su yüzeyindeki yunusların görüntüsü kameralara yansırken, sahildeki bazı insanlar o anları kayda aldı.

Ensar Kıranlıoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Oto Show başladı: Uluslararası markalar Elazığ’da buluştu Elazığ Belediyesinin düzenlediği ve otomotiv tutkunlarının heyecanla beklediği Elazığ Oto Show, bugün yapılan açılışla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen bu etkinlik, ulusal ve uluslararası otomobil markalarının en yeni modellerini bir araya getirdi. Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Elazığ Oto Show’da ziyaretçiler, yerel otomotiv firmalarının yanı sıra otomotiv dünyasının devlerinin en iyi araçlarını tanıma fırsatı buldu. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Oto Show, 22 Ekim Salı gününe kadar sürecek. Şehre ekonomik ve sektörel katkı sağlaması beklenen Elazığ Oto Show’da, geleceğin araçlarını keşfederek hayallerindeki arabaları yakından görüp son dönemde dikkat çeken otomobil modellerini tanıma imkanı da bulan ziyaretçiler, fuar süresince ayrıca özel kampanyalar ve fiyat avantajlarından faydalanabilecek. Çok değerli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “İlimiz adına çok kıymetli bir mekan olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’mizde geçen hafta tarım, hayvancılık ve gıda fuarını gerçekleştirmiştik. Katılan firmalar anlamında bir yoğunluk söz konusuydu. Ünlü markaların gelip bu fuarda yer alması bizi mutlu etti. Elazığ Belediyesi olarak sürekli fuarlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Malumunuz 30-40 yıldır şehrimizde bir fuar merkezinin olmayışından bir serzeniş söz konusuydu. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezimiz yapıldıktan sonra ilimizde çok daha nitelikli fuarlar yapmaya başladık. Bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Otomobil tutkunlarının gelip bu fuarı gezmesi incelemesi ve aynı zamanda üretici firmalar ile tüketiciyi bir araya getirmesi noktasında bu fuarımızı çok kıymetli buluyoruz. Bir kez daha ilimize fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün hemşehrilerimizin hafta sonu boyunca fuarımızı gezmelerini kendilerinden istirham ediyorum” dedi.
Antalya Polis memuruna izin gününde cadde ortasında pompalı tüfekle saldırı Antalya’nın Serik ilçesinde otomobille gelip araç içerisinden pompalı tüfekle ateş açan saldırganlar, izin günündeki polis memurunu ağır yaraladı. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Olayın kişisel bir meseleden kaynaklandığı bildirildi. Olay, saat 13.00 sıralarında Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Şüpheli Gökhan K. isimli şahıs, plakaları sökülmüş bir otomobil ile Antalya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenilen polis memuru Ali Ş.’yi görünce yol ortasında durup aracın arka koltuğundan pompalı tüfek ile ateş etti. Olayda polis memuru Ali Ş., vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralanarak yere yığıldı. Şüpheli, olayın ardından geldiği araç ile olay yerinden uzaklaştı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İhbar üzerine olay yerine 112 Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan polis memuru Ali Ş., ilk müdahalenin ardından ambulans ile Serik Devlet Hastanesine kaldırdı. Yaralanan polis memuru Ali Ş., burada yapılan müdahalenin ardından Antalya’ya sevk edildi. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Olay sırasında saçmalar, sanayideki bir tamirhanede bulunan otomobile de isabet etti. Tamirhane çalışanları şans eseri yara almadan kurtuldu. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, beyaz renkli bir otomobilin yol ortasında durması, otomobilin arka koltuğundan pompalı tüfekle ateş edildiği, sonrasında ise yaralanan polis memurunun yere düştüğü anlar yer alıyor.
Kayseri Süper Lig: Kayserispor: 2 - Gaziantep FK: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Gaziantep FK ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan Dakikalar (İkinci yarı) 57. dakikada sol kanattan gelişen atakta Kartal’ın ceza yayına gönderdiği topu, Nazon topuk pasıyla Cardoso ile buluşturdu. Cardoso’nun uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin ardından Cardoso’nun golü geçerli sayıldı. 2-2 64. dakikada Cardoso’nun sol kanttan arka direğe ortasında Nazon son anda topa dokundu ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 84. dakikada sağ kanattan Bourabia’nın ortasında arka direkte iyi yükselen Mane’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti. 89. dakikada Kartal’ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı. Hakemler: Halil Mutlu Meler, Esat Sancaktar, Gökhan Barcın Kayserispor: Bilal, Gökhan, Attamah, Carole, Hasan Ali Kaldırım, Karimi (Bourabia dk. 46), Kartal, Boa Morte (Ackah dk. 77), Cardoso, Mane (Ramazan Civelek dk. 88), Bahoken (Nazon dk. 46) Yedekler: Onurcan, Kolovetsios, Mehmet Eray, Baran, Jeanvier, Talha Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Gaziantep FK: Dioudis, Ertuğrul (Ömürcan dk. 46), Viana, Saborit, Emre Taşdemir, Sorescu (Kodro dk. 85), Kozlowski (Arda dk. 90), Ndiaye, Lungoyi (Mustafa dk. 68), Maxim (Furkan dk. 68), Okereke Yedekler: Burak, Daubin, Halil Dervişoğlu, Mirza Cihan, Mbakata Teknik Direktör: Selçuk İnan Sarı kartlar: Attamah, Karimi, Boa Morte (Kayserispor), Ertuğrul (Gaziantep FK) Goller: Boa Morte (dk. 24 ), Cardoso (dk. 57) (Kayserispor) Okereke (dk. 22), Kozlowski (dk. 45) (Gaziantep FK)