DÜNYA - 06 Ekim 2024 Pazar 19:17 | Son Güncelleme : 06 Ekim 2024 Pazar 19:21

İran'da tüm uçuşlar yarına kadar iptal edildi

A
A
A
İran'da tüm uçuşlar yarına kadar iptal edildi

İran basınında yer alan haberlerde, İran'daki tüm havalimanlarında uçuşların yerel saatle 21.00'dan yarın yerel saatle 06.00'a kadar iptal edildiği bildirildi.

İran ve İsrail arasındaki gerilim devam ederken, İran'da tüm uçuşlar yarına kadar iptal edildi. İran basınının İran Sivil Havacılık Örgütü sözcüsüne dayandırdığı haberlerde, İran'daki tüm havalimanlarında uçuşların yerel saatle 21.00'dan yarın yerel saatle 06.00'a kadar iptal edildiği bildirildi. Haberlerde, sözcünün daha fazla ayrıntı vermediği ve operasyonel kısıtlamalar nedeniyle uçuşların iptal edildiğini söylediği aktarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Rize’de kadına şiddete karşı protesto ilgi görmedi Rize’de bir grup gencin kadına şiddete karşı düzenlediği protesto beklenen ilgiyi görmedi. Rize’de bir grup genç tarafından kadına şiddete karşı protesto düzenlendi. Gençlerin sosyal medyadan duyurusunu yaptığı eyleme beklenen ilgi ise olmadı. Rize Valiliği önünde düzenlenen eyleme kendilerinden başka kimsenin katılmadığını gören gençler, bu kez sokaktan vatandaş toplamaya başladı. Programda konuşan Ezel Ekşi isimli lise öğrencisi, “Burada yine içimizi acıtan bir olayın ardından toplandık. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için. İki genç kadın Semih Çelik isimli bir cani tarafından katledildi. Çelik, ardından Fatih ilçesi Edirnekapı surlarından atlayarak intihar etti. Bu korkunç olay bir kez daha bize kadın cinayetlerinin durmaksızın devam ettiğini gösteriyor. Semih Çelik’in geçtiğimiz yıl çektiği videoda kızı uzun süre rahatsız ettiğini ve öldürmeye çalıştığını itiraf ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. Grup, kadın cinayetlerine karşı slogan atarak olaysız şekilde dağıldı. “Sayının azlığı yine Rize’yi utandırıyor” Programın ardından katılımın az olması nedeniyle sitem eden Ezel Ekşi, “Kadın katliamlarına dur demek için toplandık. Kadın sayısı oldukça az. Yoldan kadın döndürdük. Son dakika burası bomboş. Gelen kadınların da hepsi şokta, biz daha çok bekliyorduk. Rize ili kadınları kendilerine sahip çıkmadılar. Kendi seslerini duyurmak için buraya gelmediler. Bütün kadınlar, hepimiz şoktayız. Sayının azlığı yine Rize’yi utandırıyor. Bu şekilde bir dur demek istedik fakat istediğimiz topluluğa ulaşamadık, şoktayız. Ben sabaha kadar uyumadım. Ben hemcinsimin parçalanmış halini haber sayfalarında gördüm. Herkes sosyal medyada paylaşıyor ama gördüğümüzde topluluk gerçekten çok az” dedi.
Gaziantep Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 1 - Beşiktaş: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 47. dakikada savunma arkasına sarkarak kaleci Mert ile karşı karşıya kalan Okereke’nin yerden şutunu kaleci kurtardı. 65. dakikada Beşiktaş’ın ceza sahası dışında tehlikeli noktadan Masuaku ile kullandığı serbest vuruşta top yan direğin dibinden dışarı çıktı. 68. dakikada Rafa Silva’nın ceza sahası dışı sol çaprazından şutu kaleci Dioudis’te kaldı. 73. dakikada Mustafa’nın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Lungoyi’nin yerden sert şutu kaleci Mert’ten döndü. 80. dakikada sağ kanattan Rashica’nın yerden pasına Mustafa Hekimoğlu’nun vuruşu üstten auta çıktı. 90+5. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Kodro’nun indirdiği topu savunma uzaklaştırmaya çalışırken, meşin yuvarlağı önünde bulan Maxim’in şutu ağlara gitti. 1-1 Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu, İbrahim Çağlar Uyarcan, İbrahim Bozbey Gaziantep FK: Sokratis Dioudis, Ertuğrul Ersoy (Mustafa Eskihellaç dk. 62), Bruno Viana, Enric Saborit, Emre Taşdemir, Badou N’Diaye, Kacper Kozlowski (Kenan Kodro dk. 66), Deian Sorescu, Christopher Lungoyi (Halil Dervişoğlu dk. 84), Alexandru Maxim, David Okereke Yedekler: Mustafa Burak, Arda Kızıldağ, Furkan Soyalp, Cyrıl Mandouki, Mirza Cihan, Ogün Özçiçek, Ömürcan Artan Teknik Direktör: Selçuk İnan Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista (Emirhan Topçu dk. 21), Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Cher Ndour, Ernest Muçi (Tayyip Talha dk. 86), Rafa Silva (Bakhtiyor Zainutdinov dk. 86), Joao Mario (Milot Rashıca dk. 66), Ciro Immobile (Mustafa Hekimoğlu dk. 66) Yedekler: Göktuğ Baytekin, Onur Bulut, Salih Uçan, Semih Kılıçsoy, Jean Onana Teknik Direktör: Giovanni Van Bronckhorst Goller: Maxim (dk. 90+5), Ciro Immobile (dk. 31 pen.) (Beşiktaş) Sarı kartlar: N’Diaye, Lungoyi, Saborit, Kozlowski, Selçuk İnan (Teknik Direktör) (Gaziantep FK), Immobile, Emirhan Topçu (Beşiktaş)