DİĞER - 27 Nisan 2015 Pazartesi 09:47

Haydar Baş: 5 bin TL asgari ücreti vallahi de vereceğim billahi de

A
A
A
Haydar Baş: 5 bin TL asgari ücreti vallahi de vereceğim billahi de

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, partisinin seçim bildirgesinin açıklandığı programda 5 bin TL asgari ücret vaadini yineleyerek, "Ben vatandaşlarıma 5 bin TL asgari ücret vereceğim. Getirin Kur’an-a el basarım. 5 bin TL asgari ücreti vallahi de vereceğim billahi de vereceğim" dedi.

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Grand Cevahir Otel’de düzenlediği programla seçim bildirgesini açıkladı. BTP Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı programa Genel Başkan Haydar Baş ve çok sayıda partili katıldı.

"5 BİN TL ASGARİ ÜCRETİ VALLAHİ DE VERECEĞİM BİLLAHİ DE VERECEĞİM"

Seçim bildirgesinin okunmasının hemen ardından konuşma yapan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, 5 TL asgari ücret vaadini yineleyerek “Bizim kaynağımız var. Ben vatandaşlarıma 5 bin TL asgari ücret vereceğim. Getirin Kur’an-a el basarım. Noter tasdikli senet gönderdim geriye döndürdünüz, getirin Kur’an’a el basayım. 5 bin TL asgari ücreti vallahi de vereceğim billahi de vereceğim. Sevgili arkadaşlar bu beylerin kafası ermediği için bizim başarımızı iftira ile önlemeye çalıştılar ama halkım 7 Haziran seçimlerinde bu batılı yıkacaklardır” dedi.

“CHP’DE BÜYÜME İÇ ÇEKİŞMEYLE OLUR, KILIÇDAROĞLU HEPSİNİ DIŞLADI, SEÇİMDE HAVASINI ALACAK”

Cumhuriyet Halk Partisinin çalışmalarına değinen Baş, “CHP’de büyüme iç çatışmayla olur. Yani belirli düşüncelerin zirve adamları olur bunlar kavga yaparlar. Bu kavga bunları büyütür ama bir sorun olduğu zaman hemen dışa karşı bir araya gelirler. Sayın Kılıçdaroğlu, o kadar bir sosyolojik bir tavır belirleyerek hepsini dışladı. Sen kimden oy alacaksın, dışladığın adamlar senin tavanın şimdi kalkmış bir de yüzde 30 oy alacağım diyorsun sen ancak artık havanı alırsın” diye konuştu.

“İKTİDAR OLURSAK EĞER BİZ ‘MİLLİ PARAYI’ GETİRECEĞİZ”

Para politikalarından bahseden Baş, “Sevgili dostlarım bu arkadaşlarımızın para politikası ne biliyor musunuz? Bu arkadaşlarımızın piyasadaki parası bu millete ait olan Türk Lirası değil. Hele merkez bankasını içe karşı bağımsız hale getirip, dışa karşı bağımlı yaptıkları için bize ait tek kuruş milli para yok. Cebimizdeki paranın adı Türk Lirası, peki bunun hakikati ne kredi aldılar ve hazineye koydular. Ya Dolardır ya Euro’dur, ama genellikle dolardır. Amerika onu kimseye vermez nedeni ise çünkü kendi parası Türkiye’nin parası olacak. Hazine de onun parası olursa cebimizdeki paralarda Amerika‘nın parasıdır haberiniz olsun. Arkadaşlarım kendine ait parası olmayanların kalkıp ta şunu vereceğim bunu vereceğim demesi asla mümkün değil. Peki biz iktidar olursak, nasıl bir para sistemi getireceğiz biliyor musunuz? Bizim getireceğimiz paranın adına milli para denir. Milli para bizim alnımızın teridir” şeklinde konuştu.
Vatandaşın cebinin boş olduğunu söyleyen Baş, “Devletler gayrisafi milli hasılasını devreye koyarak emisyonunu genişletir ve para basma hakkını kullanır. Türkiye uzun zamandan beri bu hakkını kullanmıyor. Biz emisyonu genişletip para basma hakkını kullandıktan sonra kaç paramız oldu, 2 trilyon TL paramız oldu mu? Şu anda piyasada 50 milyar var, gerçi o da yok ya bu ne kadar olursa olsun paranın yüzde 90’ı bankalarda piyasa tamamen boş yani para yok. Gidiyorsun dükkanda raflar dolu, onu alayım bunu alayım diyorsun ama cebinde para yok. Türkiye’nin şu andaki kaderi bu şimdi bizimle var mısın o cebinizi doldurmaya? Ekranları başında beni takip eden kardeşlerim bakın ben size bu gün tarihi bir açıklama yapıyorum. Vallahi de billahi de şayet ayıkmazsanız Allaha bunun hesabını veremezsiniz. Türkiye battı gidiyor” ifadelerini kullandı. 

MEHMET BAŞA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Çayeli Bakır’dan Çayeli Fen Lisesi’ne eğitim desteği Çayeli Bakır İşletmeleri’nin desteği ile Çayeli Fen Lisesi’nde kurulan yenilikçi sınıf ve bilgisayar sınıfı ile yenilenen spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kamu-özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür projelerin eğitim altyapısının güçlendirilmesi açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, Çayeli Bakır’ın eğitime sunduğu katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta konuşan Çayeli Bakır Genel Müdür Yardımcısı Ali Can ise şirketin eğitime ve spora verdiği desteğin, gençlerin dijital çağa uyum sağlaması ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmesi açısından kritik rol oynadığını vurguladı. Can, konuşmasında "Bilgisayar ve Yenilikçi sınıfı ve yenilenen Spor Salonumuz, gençlerimizin dijital çağa uyum sağlamaları ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmeleri için güçlü birer adım. Bizler, bu topraklarda yetişen her gencin potansiyeline inanıyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı görev biliyoruz. Eğitimde teknolojiye erişim, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine imkân tanırken; spor ise disiplin, dayanışma, azim ve hızlı düşünme gibi değerleri hayatlarına katıyor. Çayeli Bakır olarak, gençlerimizin eğitimine katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sultangazi’de D Caddesi zeminaltı otopark, hizmet tesisi, park ve aile sağlığı merkezi birçok ihtiyaca çözüm oldu Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl hizmete açtığı 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Zeminaltı Otopark, Hizmet Tesisi, Park ve Aile Sağlığı Merkezi, mahallelilerin birçok ihtiyacına çözüm oldu. Otopark, bölgenin park yükünü önemli ölçüde alırken oyun grupları da minik ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. İlçeyi önemli projelerle buluşturan Sultangazi Belediyesi, trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalardan biri olan 50.Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği hizmet tesisini bu yılbaşında hizmete açmıştı. 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Otopark, Yeşil Alan, Hizmet Tesisi ve ASM bölgedeki önemli bir boşluğu da doldurdu. Vatandaşlar 3 katlı yeraltı otoparkına güvenli bir şekilde araçlarını bırakırken aynı zamanda sokak aralarındaki park yükünü de hafifletmiş oldu. Yeşil alanlar ile oturma grupları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gençler spor yapmanın keyfine varırken, minikler gönüllerince eğleniyor. Anne- babalar da rahat bir nefes alıyor. Ayrıca tesiste yer alan aile sağlık merkezi ve çok amaçlı salon ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Belediyecilik çözüm demek Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; "Mahalle Tesislerimiz gerçekten bizim en önemli hizmetlerimizden birisi. Çünkü burada bir yaşam oluşturuyoruz, farklılık katıyoruz. 7’den 77’ye herkese hitap eden özellikleriyle vatandaşımızın tek bir çatı altında birçok ihtiyacını giderebilmesine imkan sağlıyoruz. Bu nokta trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu ve mahalle aralarında araç park sorununun yaşandığı bir noktaydı. Tesiste yer alan yaklaşık 300 araçlık kapasiteli otoparkımızla bölgemizin önemli bir sorunumuzu daha çözüme kavuşturmuş olduk" dedi.