DÜNYA - 01 Mart 2025 Cumartesi 22:25 | Son Güncelleme : 01 Mart 2025 Cumartesi 22:30

Hamas, İsrailli esirlere ait görüntüler paylaştı: "Netanyahu, biraz vicdanın varsa anlaşmayı imzala"

A
A
A
00:00
00:00
HD

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın görüntülerini paylaştığı Gazze Şeridi'ndeki tünellerde bulunan İsrailli esirler İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenerek, "Anlaşmayı imzala Netanyahu. Kalbin varsa, biraz vicdanın varsa anlaşmayı imzala. Bugün imzala" dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının 2. aşamasına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki tünellerde tutulan İsrailli esirlerin görüntüsünü paylaştı. Videoda bir esir, "Kardeşim yarın serbest bırakılacağı için çok mutluyum ama aileleri ayırmak hiçbir şekilde mantıklı değil" ifadelerini kullandı.
Esirlerin birbirine sarıldığı anların yer aldığı görüntülerde, esirlerden biri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenerek, "Herkesi dışarı çıkarın ve aileleri ayırmayın. Hayatlarımızı mahvetmeyin. Anneme, babama ve herkese gösterilere devam etmelerini ve bu hükümetin anlaşmanın ikinci aşamasını imzalaması ve bizi evimize döndürmesi için baskı yapmalarını söyleyin" dedi.
Yeterince hayatın mahvolduğunu vurgulayan İsrailli esir, devam eden ateşkes görüşmelerine atıfta bulunarak, "Hamas beni koruyor ama yeter, çıkarın beni buradan. Herkesi çıkarın. Ben burada kalamam. Yeter, anlaşmayı imzala Netanyahu. Kalbin varsa, biraz vicdanın varsa imzala. Bugün imzala" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de lise öğrencilerinin zafer gösterisi ilgiyle izlendi Edirne’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen program ilgiyle izlendi. Edirne’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Çok amaçlı Salon’da program düzenlendi. Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Devlet iftihar madalyası takdim edildi Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından 2016’da Suriye El Bab bölgesinde terör örgütü mensuplarının saldırısında yaralanan Çolakoğlu sahneye davet edildi. Törende gösteriler öncesi Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından El Bab gazisi Astsubay Kıdemli Üstçavuş İsmail Çolakoğlu’na Devlet iftihar Madalyası ve Beratı verildi. Programda Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Orhan Küsmüş yaptı. 110 yıl önce bugünün, 18 Mart 1915’te, Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gün olduğunu söyleyen Küsmüş, "Bu tarih, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin genel kurulunda, 4768 numaralı kanun ile 2002 yılından itibaren aziz vatanları için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmak maksadıyla aynı zamanda Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Tüm yokluk ve imkansızlığa rağmen milletimizin kahraman evlatlarının şahadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur" ifadelerine yer verdi. Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından düzenlenen program sona erdi. Katılımcılar, gösteriler sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.