SPOR - 03 Haziran 2024 Pazartesi 22:19 | Son Güncelleme : 03 Haziran 2024 Pazartesi 22:20

Hakan Çalhanoğlu: "İtalya maçı bizim için güzel test olacak"

A
A
A
Hakan Çalhanoğlu: "İtalya maçı bizim için güzel test olacak"

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda iyi başladıkları durumunda yollarının uzun olacağını düşündüğünü söyledi. Çalhanoğlu ayrıca İtalya ile oynayacakları hazırlık maçının kendileri için iyi bir test olacağını ifade etti.

A Milli Futbol Takımı yarın TSİ 22.00’de Renato Dall'Ara Stadyumu'nda İtalya ile mücadele edecek. Bu maç öncesinde A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, basın toplantısında konuştu. İtalya maçının iyi bir test olacağını söyleyen Çalhanoğlu, "İtalya’da olduğum için mutluyum. Yarın takım arkadaşlarımı göreceğim. İtalya’nın benim için yeri ayrı. Burada yaladığım için insanları bildiğim için. Yarın bizim için güzel test olacak. İtalya iyi bir ekip, iyi oyunculara sahip. Çok yoğun çalışıyoruz. İşimize çok odaklandık. Ağır idmanlar da oluyor ara sıra. Daha çok taktiksel anlamda çalışıyoruz. İnşallah yeneriz" diye konuştu.

"Turnuvaya iyi başarsak yolumuzun uzun olacağını diye düşünüyorum"

Milli takımda çok farklı teknik direktörler çalıştığının sorulması üzerine Kaptan Çalhanğlu, "Her hocanın düşüncesi farklı oluyor. Çoğu Türk hoca ile de çalıştım, hepsi benin için çok değerli ve saygı duyduğum kişiler. Son turnuvada organizasyon bence genel anlamda güzel değildi. Ülke geziyorduk. Şimdi sadece Almanya’da olacak, daha iyi. Hoca da işine odaklanmış. İyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Sizi de pek aramıza almıyor. Bu demekki turnuvaya odaklamamış. Takımda öyle. Nu kadar az kişi olursa daha iyi oluyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İşimize odaklanmak istiyoruz. Bu turnuva benim için çok önemli. Almaya da olduğu için güzel oldu. Evdeymişiz gibi hissedeceğiz. Bizim için taraftarlarımız çok kıymetli. Gürcistan güçlü ve fiziksel bir rakip. İyi de oyuncular sahipler. "Turnuvaya iyi başarsak yolumuzun uzun olacağını diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Ort - Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum FK’da Gökdeniz Bayraktar ve Ahmet Aslan, Adana Demirspor karşısında galibiyet istiyor Bodrum Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Adana Demirspor’u ağırlayacak. Mücadelenin hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekipte Gökdeniz Bayrakdar ve Ahmet Aslan, Adana Demirspor karşısında galibiyet alarak seri yakalamak istediklerini belirtti. Bodrum FK, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında 29 Eylül Pazar günü saat 19.00’da Adana Demirspor’u konuk edecek. Yeşil-beyazlı ekip, evinde rakibini mağlup edip galibiyet serisi yakalamak istiyor. Bodrum FK’nin 22 yaşındaki futbolcusu Gökdeniz Bayrakdar ve 23 yaşındaki Ahmet Aslan takımın performansı ve hedefleri konusunda değerlendirmelerde bulundu. Takım olarak her geçen gün daha iyi olduklarını söyleyen Gökdeniz Bayrakdar, “Öncelikle lige başladığımızdan beri zaten takımda güzel ve heyecanla güzel birliktelik var, performans olarak da iyi işler başardık ama sonuca ulaşamadık bazı maçlarda. İkinci galibiyetimizi aldık, bu bizim için mutluluk verici. Gelişmeye devam ediyoruz. İçeride bir Adana Demir maçı oynayacağız. Onunla da bu seriyi başlatıp, devam ettirmek istiyoruz. Tabii ki de sonuçta önce takımın kazanması önemli. Ben takım için her şeyimi yapıyorum. Golle tanışmayı tabii ki de istiyorum. Ama öncelikle takımın kazanması önemli benim için. Oyunumuz iyi olduğu için kendimizden şüphemiz yok takım olarak. Bu galibiyette de onu kırdığımızı düşünüyorum. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi. Galibiyet serisi yakalamak istediklerini belirten Ahmet Aslan ise, “Bir önceki maçta yine son dakikada şansız bir gol yedik. Bu bizi biraz demoralize etti ama burası Süper Lig. Öğreneceğimiz çok şey var ama ilk haftalara baktığımız zaman bence puanlama olarak daha üst sıralarda olmamız gerekiyor. Bu hafta ilk deplasman galibiyetimizi aldık. O yüzden mutluyuz, bunu bir seriye bağlamamız gerekiyor. Bunu da inşallah içeride Adana Demir’i yenerek bağlayacağımızı düşünüyorum. Takım içinde arkadaşlık olsun, hocalarımızın direktifleri olsun her şey çok güzel ilerliyor. Geride kalan haftalarda hak etmediğimiz mağlubiyetler aldık. Önümüzdeki maç içeride taraftarımızın desteğiyle Adana Demirspor maçını kazanarak seriyi devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
Antalya Antalya’daki Ukraynalılar Vatan Savunucuları Günü’nü kutlayacak Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, 1 Ekim’de Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü kutlayacak. 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte çok sayıda Ukraynalı Antalya’ya sığındı. Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, üst üste iki yıldır, 1 Ekim tarihinde, milli bir bayram olan Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü kutluyor. Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, 1 Ekim Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nün, bütün Ukraynalıların bağımsızlıklarını, günlük hayatlarını, çalışabilmelerini, faaliyetlerde bulunabilmelerini ve çocuklarını yetiştirebilmelerini borçlu oldukları kişilere adanmış bir gün olduğunu belirtti. “Zaferi kazanacağız” Devam eden savaş sırasında Ukraynalıların gösterdiği kahramanlıkla bütün uluslararası toplumun saygısını kazandığının altını çizen Voronin, “Özgürlük ve bağımsızlık, milli gurur ve genel insanlık ilkeleri için mücadele veriyoruz. Ukrayna’nın şu anki savunucularının zaferi kazanacaklarına ve Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü yenileyeceklerine inanıyoruz. Savunucularımız, sadece askerlerden ibaret değil, özenli mesleki ve toplumsal faaliyetleriyle devletin ekonomik, insani, eğitimsel ve enformasyonel savunulmasını sağlayan bütün Ukrayna vatandaşlarıdır” ifadelerini kullandı. Saygı duruşuna davet etti 1 Ekim’in, Ukrayna halkının vatanına bağlılığının ve onun kahramanlık şanıyla duyulan gururun bayramı olduğunu belirten Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, “Herkesi, 1 Ekim günü, sabah saat 09.00’da, ulusal saygı duruşu anına katılmaya davet ediyorum. Ukrayna’nın savunucusu olan ve devletimizin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunurken hayatını feda etmiş bütün kadın ve erkekleri anmak, bizim borcumuzdur” dedi. Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Nataliia Karaca ise, “Barış uğruna ve gelecek nesillerin istikbali uğruna ortaya koydukları yiğitlik ve kahramanlıktan ötürü derin şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. "Hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz” Antalya’da faaliyet gösteren Ukrayna Aile Derneği Başkanı Vita Mykhailova da, “Bu günün ismi konurken erkeklerin yanı sıra kadınların da zikredilmesi boşuna değil; zira, şu anda ülkesini savunan pek çok kadın, ön hatlarda, erkeklerle omuz omuza, zaferi elde etmek için mücadele ediyor. Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi, saldırganlıklara devam etmesi ve bizim Ukrayna topraklarımızı işgal etmesi, böyle bir günün konmasını gerekli kıldı. Biz, bu günde, özellikle, ortaya koydukları yiğitlik ve fedakarlıklardan ötürü, ülkemizi savunan kadın ve erkeklere teşekkür ediyor ve Ukrayna’yı savunurken hayatlarını feda edenleri saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı. Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olena Topçu da, "Ben, bu önemli günde, Ukrayna’nın sınırlarını savunmakta olan bütün erkekleri, genç erkekleri, kadınları ve genç kızları selamlıyorum. Sizler, kuvvetli, sağlam, cesur ve yiğit kişilersiniz” dedi.