ASAYİŞ - 18 Ağustos 2021 Çarşamba 23:31

Gazeteci Emre Erciş’i vuran şüpheliler yakalanarak adliyeye sevk edildi

A
A
A
Gazeteci Emre Erciş’i vuran şüpheliler yakalanarak adliyeye sevk edildi

İstanbul Fatih’te gazeteci Emre Erciş’i vuran şüpheliler polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, 12 Ağustos günü gazeteci Emre Erciş’in Fatih’teki evinin önünde silahla yaralanmasına ilişkin çalışma başlatmıştı.

Emniyet birimleri Erciş’i vuran şüphelilerin kimliklerini belirlemek için güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Güvenlik kamerası görüntülerinde iki şüphelinin motosikletle olayı gerçekleştirdikten sonra Okmeydanı’nda lüks bir araca bindiklerini tespit etti. Ekipler yaptıkları çalışmalar neticesinde saldırıyı gerçekleştirenlerin E.K. ve B.P. olduğunu belirleyerek, 14 Ağustos günü adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda şüpheli E.K. ve B.P. yakalanarak gözaltına alındı. Gün içerisinde emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Öte yandan saldırıyı azmettirenlerle alakalı çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında 24 Erzincanspor Kulübü, uzun süredir kamuoyunda merak konusu olan denetim raporuna ilişkin sürecin geldiği aşamayı açıklamak zorunda kaldı. Kulüp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, kulübün talebi üzerine başlatılan denetim süreci kapsamında görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamladı. Hazırlanan İnceleme/Denetim Raporu’nun, Bakanlık Makamı onayının ardından resmî işleme alınacağı bildirildi. Ancak raporun içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmaması dikkat çekti. Kamuoyunda oluşan soru işaretlerine rağmen sürecin hâlen Bakanlık onay aşamasında olması, kulüp yönetimine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Açıklamada, sürecin ne zaman tamamlanacağına dair net bir takvim verilmezken, yalnızca "süreç tamamlandığında bilgilendirme yapılacağı" ifadeleriyle yetinildi. Kulüp yönetimi, şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu yapsa da, raporun sonuçlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Denetim sürecinin sonucu, hem spor kamuoyu hem de Erzincanlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Gözler şimdi, Bakanlık tarafından onaylanması beklenen denetim raporunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağına çevrilmiş durumda. Öte yandan bugün 24 Erzincanspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı, ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2 Ocak Cuma günü yeniden yapılacak.