SPOR - 30 Temmuz 2024 Salı 19:09 | Son Güncelleme : 30 Temmuz 2024 Salı 22:27

Fenerbahçe, Lugano'yu Kadıköy'de devirdi! Adını üst tura yazdırdı

A
A
A
Fenerbahçe, Lugano'yu Kadıköy'de devirdi! Adını üst tura yazdırdı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında karşılaştığı İsviçre temsilcisi FC Lugano’yu 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Fenerbahçe 2-1 Lugano

Maçtan Dakikalar 

7. dakikada Bottani'nin sol taraftan yaptığı ortada Djiku'nun uzaklaştırmak istediği topla buluşan Mahmoud'un ceza yayı önünden vuruşunda top filelerle buluştu. 0-1

17. dakikada Bottani'nin pasında topla buluşan Aliseda'nın ceza sahası sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

25. dakikada Zanotti'nin sağ taraftan ceza sahasına yerden pasında Valenzuela'nın vuruşunda top kaleci Livakovic'in müdahalesiyle az farkla üstten kornere çıktı.

Fenerbahçe, Lugano'yu Kadıköy'de devirdi! Adını üst tura yazdırdı

41. dakikada Dzeko topu sağ taraftan içeriye pasında penaltı noktası üzerinde Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşunda top üstten auta gitti.

45 İkinci yarı başladı

51. dakikada Tadic’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda altı pas çizgisi üzerinde Djiku’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

59. dakikada Mert Hakan’ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası önünde iyi yükselen Dzeko’nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

Fenerbahçe, Lugano'yu Kadıköy'de devirdi! Adını üst tura yazdırdı

67. dakikada Ferdi’nin ceza yayının solundan sert vuruşunda kaleci Saipi, sol direk dibine giden meşin yuvarlağı oyun alanına geri çeldi.

Fenerbahçe, Lugano'yu Kadıköy'de devirdi! Adını üst tura yazdırdı

90+3. dakikada sağ kanattan İrfan Can’ın ceza sahasına ortasında arka direkteki Tadic, meşin yuvarlağı kafayla kale önüne indirdi. Kale önünde müsait pozisyondaki Szymanski topu ağlara gönderdi. 2-1

Hakemler: Robert Jones, Neil Davies, Wade Smith

Fenerbahçe: Dominik Livakovic, Osayi Samuel (Mert Müldür dk. 70), Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Fred (İsmail Yüksek dk. 31), Rade Krunic (Mert Hakan Yandaş dk. 46), Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Ferdi Kadıoğlu (İrfan Can Kahveci dk. 83), Edin Dzeko
Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Ryan Kent, Cenk Tosun, Bartuğ Elmaz, Rodrigo Becao, Oğuz Aydın, Allan Saint Maximin
Teknik Direktör: Jose Mourinho
FC Lugano: Amir Saipi, Mattia Zanotti, Antonius Papadopoulos, Ayman El Wafi, Albian Hajdari (Yanis Cimignani dk. 67), Mohamed Mahmoud (Anto Grgic dk. 67), Ousmane Doumbia, Uran Bislimi (Daniel Dos Santos dk. 73), Mattia Bottani (Kacper Przybylko dk. 60), Milton Valenzuela, Ignacio Aliseda (Hicham Mahou dk. 73)
Yedekler: Sebastian Osigwe, Diego Mina, Zachary Brault, Roman Macek, Lukas Mai, Martim Marques, Yannis Ryter
Teknik Direktör: Mattia Croci-Torti

Goller: Edin Dzeko (dk. 59), Szymanski (dk. 90+3) (Fenerbahçe), Mohamed Mahmoud (dk. 7) (FC Lugano)
Sarı kartlar: Ousmane Doumbia, Ignacio Aliseda, Mattia Zanotti, Mohamed Mahmoud (FC Lugano), Edin Dzeko (Fenerbahçe)

Yunus Kılıç - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Vali Aydoğdu: “Okulun ilk günü; umutların yeniden filizlendiği, kalplerin birlikte attığı, geleceğin ellerimizde şekilleneceğini muştulayan bir bayramdır.” Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Aydoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yeni bir eğitim-öğretim yılı, hayatın defterine özenle çizilen yeni satırlar gibidir; her biri geleceğe dair umutlarla dolu. Sokaklar, çocukların şen kahkahalarıyla ve neşeli adımlarıyla yankılanırken okul bahçeleri genç fidanların taze çiçekler gibi açtığı yer olur. İstiklal Marşı’nın "Korkma!" diye yankılanan sesi, kalplerimizdeki coşkuyu tetikleyen ilk kıvılcımdır; o an, sınıflara dolan heyecanın, umutların ve azmin en güçlü sembolüdür. Okulun ilk günü; umutların yeniden filizlendiği, kalplerin birlikte attığı, geleceğin ellerimizde şekilleneceğini muştulayan bir bayramdır. Unutmayalım ki eğitim, geleceği inşa eden güçlü ellerdir; her bilgi, o geleceği işleyen birer tuğladır. Kıymetli Öğretmenlerimiz, Sizler, eğitimin her kademesinde birer kılavuz, birer yol göstericisiniz. Her öğrenci, bir tomurcuksa sizler o tomurcuğun güneşi, toprağı ve suyu; büyütüp yetiştiren, sevgiyle besleyensiniz. Eğitim, bir çocuğun kalbine düşen en değerli tohumdur; onu yeşertmekse öğretmenin sabrına ve bilgeliğine kalmıştır. Her çocuğa dokunan eliniz, geleceği şekillendiren bir kalem, her kelimeniz gelecek için çizilen bir haritadır. Unutmayalım, eğitimde her çaba, karanlıkta yakılan bir mumdur; ışığı ne kadar büyürse o kadar aydınlanırız. Değerli Velilerimiz, Sizlerin katkısı olmadan, eğitim eksik kalır; tıpkı kökleri toprağa ulaşamayan bir ağacın büyümesinin mümkün olmadığı gibi. Bir çocuk yetiştirmek, sadece onu büyütmek değil, aynı zamanda onunla birlikte büyümektir. Çocuklarınızın hayalleri, onların geleceğe uzanan köprüleridir. Bu köprüleri sağlam kurmak, adımlarını güvenle atmalarını sağlamak sizlerin desteğiyle mümkündür. Okul ve aile, aynı nehirde akan iki farklı su gibi; birleşince güçlenir, büyür ve geleceği yeşertir. Bizler, çocuklarınızın hayallerine ortak olmaktan, onların başarılarını paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sevgili Öğrencilerimiz, Sizler, gözlerinizdeki ışıkla geleceği aydınlatacak, bu ülkenin yarınlarını inşa edecek en değerli hazinelersiniz. Bilgi, geleceğin anahtarıdır; onu aramaksa sizlerin en büyük serüvenidir. Her yeni bilgi, her yeni keşif, sizlerin zihinlerinde açan bir çiçek, hayallerinize uzanan bir yol olur. Unutmayın, öğrenmek, insanın kendisine yaptığı en güzel yolculuktur; bu yolculukta her adımınız, yarının güçlü Türkiye’sine atılmış sağlam bir adımdır. Sizlere inancımız tam, yolunuz açık olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024 - 2025 Eğitim-Öğretim yılının; öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Eğitimle güçlenen, bilgiyle büyüyen bir yıl olması dileğiyle, yeni eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı, uğurlu olsun!”