GÜNDEM - 12 Eylül 2019 Perşembe 13:54

Facebook İstasyon Merkezi İstanbul’da açıldı

A
A
A
Facebook İstasyon Merkezi İstanbul’da açıldı

Facebook İstasyon Merkezi, İstanbul’da hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedeflediklerini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, bahsi geçen merkezin programlarının herkese açık ve tüm aktivitelerin de ücretsiz olacağını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirilen Facebook İstasyon Merkezi açıldı. Facebook İstasyon Merkezi’nin açılışına; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Ari Keşişoğlu, Facebook Kamu Politikaları EMEA Direktörü Ebele Okobi ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile çok sayıda davetli katıldı.

Facebook’un Türkiye’deki en önemli yatırımı olan ‘Facebook İstasyon’ projesinin hedefi; Türkiye’deki farklı toplulukların, dijital dünyada büyümeleri için gereksinim duydukları kaynak, bilgi ve becerilere erişmelerini, mobil olmalarını, etkinlik düzenlemelerini sağlayacak desteği sunmak ve bu topluluklar arasında köprü kurabilmek olarak açıklandı. Facebook İstasyon Merkezi, aynı zamanda Türkiye’deki işletmelerin küresel pazarlara açılmasına destek olmayı hedefliyor.

Facebook İstasyon Merkezi’nin açılışına katılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada dijital dünyada ki gelişmeler ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu.

“Sosyal medyayı iş üretmek için kullanmalıyız”
Türkiye nüfusunun yüzde 93’ünün mobil cihaz kullandığını bunların yüzde 63’ünün de sosyal medya kullanıcısı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Dünyada, sosyal medyayı, en çok kullanan ülkeler arasındayız. Dijital dünyadaki her gelişmeyi biliyoruz, takip ediyoruz. Ama tüm bu teknolojileri, iş üretmek, işimizi geliştirmek için değil, çoğunlukla laf üretmek için kullanıyoruz. İşte bunu tersine çevirmek, girişimcileri ve KOBİ’leri, dijital ortama, iş yapmak üzere taşımak istiyoruz. Sosyal medyayı iş üretmek için kullanmalıyız. Çünkü dünya buraya gidiyor. Artık herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını, sanal ortama kaydırıyor. Bakın şu an dünya nüfusu yaklaşık 7,7 milyar, mobil cihaz kullanıcısı 5,1 milyar kişi, internet kullanıcısı 4,4 milyar kişi, sosyal medya kullanıcısı 3,5 milyar kişi var ve tüm bu rakamlar, dünya nüfus artışından çok daha hızlı şekilde, her sene büyümeye devam ediyor. Avrupa ve Amerika’da, nüfusun yüzde 95’inin, internete erişimi bulunuyor. Ortalama günde 6 saatleri, internette geçiriyor. Bizim bu değişimi kaçırmadan, adapte olmamız lazım. Böylece bütün dünyaya, tek bir tuşla ulaşırız” dedi.

“Facebook İstasyon, bilgiye ve müşteriye ulaşmak için fırsatlar sunuyor”
TOBB olarak; özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedeflediklerini de belirten Hisarcıklıoğlu, “Dünyanın en büyük küresel teknoloji firmalarıyla, bu kapsamda projeler üretiyoruz. Örneğin, Turkcell ile birlikte, geleceği yazan kadınlar projesini gerçekleştirdik. Bu projeyle bin 800 kadın kodlama öğrendi. Coca-cola ile birlikte 30 ilde 9 bin kadına teknoloji ve girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Vodafone ile KOBİ’lerimizin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Facebook ile She Means Business Projesi’ni gerçekleştirdik. 20 ilde 5 bin kadına, dijital pazarlama eğitimi verdik. Sosyal medya platformlarından satış yapmanın yollarını öğrettik. Yine Facebook’la bu merkezde işbirliğine gittik. Facebook, 2,4 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla, dünyanın en büyük sosyal platformu. 2019’da kullanıcı sayısı 200 milyon kişi arttı. Yani sadece 1 senede, 2,5 Türkiye’yi daha bünyesine kattı. Halen dünya çapında, 80 milyon KOBİ’nin sayfası, burada bulunuyor. Biz de TOBB olarak, girişimcilerimizin bu dev platformu daha iyi kullanmalarını istedik. Burada yeni nesil girişimcilerin ihtiyaç duyduğu her şey var” şeklinde konuştu.

“Türk işletmelerin küresel pazara açılmaları kolaylaşıyor”
Hisarcıklıoğlu, Facebook İstasyon Merkezi’nin, bilgiye ve müşteriye ulaşmak, network kurmak için müthiş fırsatlar sunduğunun altını çizerek, “Burası ayrıca, işletmelerimizin küresel pazara ulaşmalarının da önünü açacak. Dijital ortamla ilgili atölye çalışmalarına, ev sahipliği yapacak. Başta girişimcilerimiz ve dileyen herkes, siber güvenlikten, sosyal medya kullanımına ve blockchain’e kadar birçok konuda, burada eğitim alacak. Facebook’un geliştirdiği araçlar hakkında bilgi edinerek, işlerini geliştirecek aynı zamanda, iş arayanlara da destek vererek, istihdama katkı sağlayacak. Facebook’taki iş fırsatları, gençlerimizin iş bulmasına yardımcı olacak. Facebook istasyon, sadece İstanbul’a hizmet etmeyecek. Gaziantep, Denizli, Samsun, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Ankara ve Kayseri’de, odalarımızın ev sahipliğinde, uydu merkezleri açılacak. Kendi alanında Türkiye’nin en büyük teşkilatı olan TOBB Genç Girişimci Kurullarıyla, İstasyonun etkisi, tüm Anadolu’ya yayılacak. Onların sayesinde Facebook İstasyonla, 1 yıl içinde, 35 binden fazla insana ve firmaya ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Tüm aktiviteler ücretsiz”
Facebook İstasyon hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, “Facebook İstasyon Merkezi’nin programları herkese açık ve en önemlisi de, buradaki tüm aktiviteler ücretsiz. Eğitim oturumları ve etkinlikler, Facebook ve ortakları tarafından düzenlenecek. Ayrıca kendi etkinliklerini düzenlemek isteyen insanlara ve kurumlara da açık olacak” ifadelerini kullandı.

Murat Ergin - Uğur Çetin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Son zamanların estetik trendi: ’Tilki göz’ ameliyatları Kaşın, göz kenarının ve elmacık kemiği bölgesinin yukarıya doğru kaldırılmasıyla bakışları daha çekici hale getiren ’tilki göz’ (Fox eyes) estetik ameliyatları son dönemlerde popüler hale gelmeye başladı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu tarz ameliyatları çok sık sayıda yapmaya başladık. Genellikle cerrahi olarak tatmin eden ameliyatlar oluyor" dedi. Sosyal medya fenomenlerinin ve bazı ünlü isimlerin yaptırdığı "tilki göz" ameliyatları son günlerde popüler oldu. Samsun’da görev yapan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, ameliyat hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan işlem hakkında bilgi veren Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu ameliyatlarda saçlı deri içerisinden 3 santimlik kesi açıyoruz. Bu açtığımız kesiden aşağıya doğru, göz kenarına ve orta yüz dediğimiz elmacık kemiği üzerine doğru bir planda ilerliyoruz. Kaş, göz kenarı ve elmacık kemiği bölgesi olan 3 alanı yukarıya taşıyoruz. Bu ameliyatta şunlara dikkat etmek gerekiyor; günlük hayatımızda çok fazla inanılmaz çekilmiş, gerilmiş bir görüntüde cerrahi sonuçlar görmekteyiz. Bunun en büyük sebebi; bu ameliyattan sonra ortalama yüzde 50’ye yakın bir gerilme sonrası düşme gözlemliyoruz. Biz bu ameliyatları yaparken olduğundan daha fazla gererek, düştükten sonra ideal konuma gelmesini beklemiş oluyoruz. Bu gördüğünüz aşırı gerilmiş veya çok fazla kalkmış alanlar cerrahi sonuçların erken dönemleridir. Bu cerrahilerin oturması için belli bir süreç vardır. Birinci aya gelirken ameliyat şişliğinin yüzde 70’i geriler. Gözle görülür daha iyi bir sonuç ortaya çıkmaya başlar. İdeal sonuçlar genellikle ilk 6 ayın arkasından gelmektedir. Bu tarz ameliyatların nihai şeklini alması 8 ile 12 ay sürmektedir. Cerrahi süresinin kalıcılığı ise kişinin vücuttaki yaşlanma dengesi ve kendine bakım ile birebir ilişkilidir. Vücut dengesine dikkat eden insanlarda bu tip cerrahiler daha uzun ömürlü olmaktayken, deri kalitesi daha düşük, çok ciddi manada ağır yüz dediğimiz ciddi sarkmaları olan kişilerde bu cerrahilerin ömürleri daha kısa olmaktadır" diye konuştu. "Yorgun bakışa sahip olan kişilerde bakış canlılığı kazandırmak açısından çok değerli işlem" Emre Kıymık ameliyat hakkında şunları söyledi: "Bu tip ameliyatlar son zamanlar çok popüler olan ameliyatlar oldu. Çok sık sayıda yapmaya başladık. Genellikle cerrahi olarak tatmin eden ameliyatlar oluyor. Uzun dönem sonuçlarında belli bir miktar düşme olabiliyor. Hastalarımıza rutin olarak bunları anlatıyoruz. Özellikle yorgun bakışa sahip olan kişilerde bakış canlılığı kazandırmak açısından çok değerli oluyor. Yorgun bakış dediğimiz kişilerde de en önemli olay; göz kenarları göz içine göre daha düşük olan kişilerde, kaşları daha düşük olan kişilerde ve gözaltları daha boş olan kişilerde uygulamak doğru hasta seçimi oluyor. Daha genç yaşlarda yapıldığı zaman daha iyi sonuçlar elde edebiliyoruz."
Ankara TDV, 8 bin 900 yetimin hamiliğini üstleniyor Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yetimlerin barınma, eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürüttüğü "Unutursan Yetim Kalır" projesi kapsamında yurt içi ve yurt dışında binlerce yetime sahip çıkıyor. Türkiye Diyanet Vakfı, yetimlere yönelik 2021 yılında başlattığı kampanya ile yurt içinde 7 bin 804 yetime doğrudan destek sağlıyor. TDV Genel Merkezi tarafından 20 ilde 606 yetime yardım yapılırken, illerdeki şubeler aracılığıyla 7 bin 198 yetime ulaşılıyor. Hayırseverlerin destekleriyle proje kapsamında yetimlerin barınma, eğitim, kıyafet ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor. Yurt dışı yetim destekleri Vakfın yetim himayesi sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor. 2024 yılı itibarıyla 12 ülkede toplam 1096 yetime düzenli destek veriliyor. Bu ülkeler arasında Afganistan, Suriye, Yemen, Lübnan ve Bangladeş gibi pek çok ülke yer alıyor. Ayrıca Somali, Tanzanya ve Afganistan’da yetimlerin eğitim ve barınma ihtiyaçları karşılanıyor. Yetimler sahipsiz bırakılmıyor TDV, yetim çocukların güvenli ve sağlıklı ortamlarda büyüyebilmeleri için yetimhane inşa ve destek projelerini de sürdürüyor. Afganistan, Tanzanya ve Zimbabve’de yürütülen bu projelerle yüzlerce yetim çocuk barınma, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. Sosyal gelişimleri destekleniyor TDV, yetimlere sadece maddi destek sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda onların sosyal ve manevi gelişimlerini de destekliyor. Vakıf yetimler için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ramazan ayı boyunca “Evimin Süsü Ramazan” projesiyle yetimlere hediye paketleri dağıtılıyor. Ayrıca Kurban Bayramı’nda ev ziyaretleri yapılarak yetimlere bayram sevinci yaşatılıyor. Kırtasiye desteği verildi Vakıf, yeni eğitim öğretim yılı kapsamında yetimlere kırtasiye desteği verdi. Deprem bölgesi başta olmak üzere yurt içinde 2 bin yetime; Afganistan, Kamerun, Yemen, Somali ve Lübnan’da ise 2 bin 800 yetime çanta ve kırtasiye malzemesi desteği sunuldu.