ASAYİŞ - 20 Ekim 2015 Salı 11:53

Erdoğan ve Defne Samyeli’ye hakaret davasında karar

A
A
A
Erdoğan ve Defne Samyeli’ye hakaret davasında karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Türkiye Güzeli Defne Samyeli’ye hakaret iddiasıyla yargılanan sanık 1 yıl 15 gün hapse çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 42.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Semih Karduz katılırken, şikayetçi Defne Samyeli’yi ise avukatı temsil etti. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetçi olduğu dava ile kendi mahkemelerinde görülen dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğundan birleştirildiği hatırlattı. Mahkeme bu kapsamda taraflara diyeceklerini sordu.

"SUÇ KASTIM YOKTU"

Söz alan sanık Karduz suç kastının olmadığını belirtti. İnternet sitesinde yer verdiği yorumların başka sitelerde de yer aldığını belirten sanık Karduz, “Şikayetçilere de kasıtlı olarak yapmadığımı bildirdim. Suç kastım yoktu. Sonra fotoğrafları ve yorumları kaldırarak siteyi kapattım. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Söz alan Samyel’inin avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanık Karduz’un cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme hakaret suçundan sanık Semih Karduz’un 1 yıl 15 gün hapis ile cezalandırdı.

Mahkeme daha sonra hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanık Karduz’un 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

İDDİANAMEDE HAPSİ İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Semih Karduz’un 2014 yılında kurduğu web sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Defne Samyeli’nin fotoğraflarını yan yana koyarak, yazdığı yazılarla hakaret ettiği iddia edilmişti. Savcılıkça hazırlanan iddianamede Semih Karduz’un ’hakaret’ suçundan cezalandırılması istenmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ‘Hizmet Madalyası’ sahibi Başkan Yalçın, ‘Bir Olalım Birlik Olalım’ toplantısında Talas’taki çalışmaları anlattı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 2025 yılında dünyada sadece 5 kişiye verilen ‘Hizmet Madalyası’nın sahibi olarak Azerbaycan Diaspora Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Bir Olalım, Birlik Olalım’ çevrimiçi toplantısına katıldı. Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov tarafından toplantıya davet edilen Başkan Yalçın, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi yönünde Talas’ta gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Başta Azerbaycan Şuşa Evi olmak üzere, Azerbaycan Kardeşlik Parkı, Hocalı Parkı, Hocalı Anıtı gibi konularda bilgiler veren Başkan Yalçın, Kayseri’de yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerin her türlü etkinliklerine destek verdiklerini ifade etti. Başkan Yalçın ayrıca Kasım ayı başında düzenledikleri Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşmasına en fazla katılımın Azerbaycan’dan olduğuna dikkat çekti. Azerbaycan Sanat Haftası kapsamında geçtiğimiz pazartesi günü Kayseri Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Kardeşliğimiz Ebedidir’ programına da değinen Başkan Yalçın, "Çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Gerek Azerbaycan hükümeti ile gerekse şehrimizde yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizle çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Karşılıklı etkileşimle güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov’un da katılımıyla Azerbaycan kültürünü yansıtan çok güzel bir program yaptık. Bir millet iki devlet olarak her zaman işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağız" diye konuştu. Bakan Muradov’dan taltif ve teşekkür Çevrimiçi programda Talas’a ve Başkan Yalçın’a övgüler dizen Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov da, "Biz gerek savaş zamanında gerekse de diğer zamanlarda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her zaman Türkiye’den büyük kardeşlik gördük, dostluk gördük. Siz de o insanlardan birisiniz. Biz her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimize Türkiye’de Talas’ta gidin Azerbaycan Şuşa Evini, Kardeşlik Parkı’nı görün diyoruz. Bunları yaptığınız için size teşekkür ediyoruz" dedi.