GÜNDEM - 03 Temmuz 2023 Pazartesi 15:10 | Son Güncelleme : 07 Temmuz 2023 Cuma 15:46

Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

A
A
A
Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

Espressolab, ‘Dünyanın En İyi Pasta Şefi’ ödülünün sahibi Amerikalı şef Antonio Bachour’u Espressolab Roastery’de ağırladı. Antonio Bachour’un reçetelerinden özel tatların eğitimini alan şefler, tarifleri Merter ve Caddebostan mağazalarında misafirleriyle buluşturacak.

Yerli ve milli marka olan Espressolab, 2018 yılında The Best Chef Awards’ta 'Dünyanın En İyi Pasta Şefi' ödülünün sahibi Amerikalı şef Antonio Bachour ile iş birliğine imza attı. Antonio Bachour, pastacılık ve hamur işi lezzet çıtasını yükseltecek 5 özel reçetesinin inceliklerini Espressolab şeflerine Merter Roastery’de 4 gün süren eğitimlerle aktardı. Bakery deneyimini yeni bir yere taşıyan marka, Bachour’un farklı beş tarifini menüsüne ekledi. Bu farklı beş tarif 15 Temmuz’da Espressolab Roastery ve Caddebostan mağazalarında satışa sunulacak.

Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

“Gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden oldukça mutluyum”
Türkiye’ye ilk defa 2009 yılında geldiğini ve o zamanlar sadece Türk tatlılarının ön planda olduğunu ifade eden Antonio Bachour, “Bugün görüyorum ki Türkiye’de pek çok ülkenin tatlıları yapılıyor ve birçok yeni kafe açılıyor. Markanın bu anlamda fark oluşturduğunu düşünüyorum. 20’yi aşkın tatlı çeşidi ve taze ürünleri ile müşterilerine çok özel bir deneyim yaşatıyor. Türkiye’ye her geldiğimde Espressolab’i fark ediyordum. Geçtiğimiz yıl Gastromasa’da Espressolab’in şefleri Ünal ve Sara ile tanıştım. Birlikte bir iş birliği yapmak istediklerini söylediler. Bu teklifi duyunca oldukça heyecanlandım. Çünkü aslında marka ile çok ortak noktamız var. Bunlardan en önemlisi ise kalite ve tazelik” şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

“İyi bir kahve deneyimi yaşatmak için özel reçeteli tarifler hazırladık”
Hayata geçirdikleri iş birliği ile birlikte hazırlanan tatlıların müşterilere farklı bir deneyim alanı oluşturacağını belirten Bachour sözlerine şu şekilde devam etti: “Artık günümüzde insanlar sadece bir kahve içmek için kafelere gitmiyor. Aynı zamanda bir deneyim yaşamak, vakit geçirmek ve farklı tatlar keşfetmek istiyor. Bizler de bu bakış açısıyla daha iyi bir kahve deneyimi yaşatmak için özel reçeteli tarifler hazırladık. Ürünlerimizde bolca çikolata ve meyve kullandık. Tüm tatlılarımızın hem sıcak hem de soğuk kahveler ile birlikte uyumla tüketilebilmesine özen gösterdik. Espressolab misafirlerinin de keyifle deneyimleyeceği farklı tatlar hazırlamaktan ve bu keyifli iş birliğinden oldukça mutluyum” ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

"Mutfağımızı kahvemiz kadar önemsiyoruz”
Kahve dükkanlarında misafirlere sunulan yiyeceklerin de kahvenin niteliği kadar önemli olduğunun altını çizen Espressolab Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ersin Kefeli, “Kahvecilerin sayısı dünyada giderek artıyor ve önemli bir popüler kültür haline geliyor. Ancak, pazar analizi yaptığımızda kahvenin yanında sunulan ürünlerin kahve kadar önemli görünmediğini gözlemliyoruz. Donuk ürünler ön planda tutuluyor. Kahve dükkanlarına giden misafirler ise içtikleri kahvenin kalitesi kadar yediği sandviçin, pastanın veya fırın ürünlerinin taze ve lezzetli olmasını bekliyor. Marka olarak biz de değişen tüketim alışkanlıklarının farkındayız ve mutfağımızı kahvemiz kadar önemsiyoruz. Ürünlerimizi günlük üretiyor, misafirlerimizi sadece bize özel lezzetlerle buluşturmaya özen gösteriyoruz. Birçok mağazamızda ise açık mutfak konsepti ile misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. Böylelikle, kahve severlerin şeflerimizin taze üretim yaptığını bizzat görmesini arzuluyoruz. Bu kapsamda bu yıl dünyanın dört bir yanında şefler ağırladık. Özellikle dünyaca ünlü pasta şefi Antonio Bachour ile yaptığımız iş birliği bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

Alışılmış standardın üzerinde lezzetler
Verilen bilgiye göre, Antonio Bachour’ın Espressolab mutfağına giren tarifleri arasında, Choux Pikan Cevizli Bisküvi, Mont Blanc, Bachour Rocher, Antep Fıstıklı Çilekli Kek ve Rocher CROISSANT Roll yer alıyor.

Dünyaca ünlü pasta şefinin imza tarifleri Espressolab’de

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Ferdi Tayfur hayranlığı ile bilinen genç ’dini değerleri aşağılama’ suçundan gözaltına alındı Antalya’da Ferdi Tayfur hayranı genç sosyal medyada paylaşılan ve Kuran-ı Kerim’in üzerine oturarak ayakları ile üzerine bastığı görüntüler üzerine ’Dini Değerleri Aşağılama’ suçundan gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde Antalya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ferdi Tayfur’un ölümünün ardından ünlü sanatçıya hayranlığı ve benzerliği ile gündeme gelen T.S.Ü. gözaltına alındı. Sosyal medya platformlarında T.S.Ü.’nün Kuran-ı Kerim’in üzerine çıktığı ve ardından oturduğu görüntülerin yayılması üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri genci gece saatlerinde ikametinde gözaltına aldı. ’Dini Değerleri Aşağılama’ suçundan gözaltına alınan T.S.Ü. Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Antalya Emniyeti’nden açıklama Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili olarak yapılan açıklamada ise “03.01.2025 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında "Ferdi Tayfur hayranı olan T.S.Ü. Ferdi Tayfur’un ölümü üzerine Kuran-ı Kerim’in hem üstüne oturdu hem de üstüne bastı" şeklinde ifadelerin yer aldığı paylaşımların yapıldığı görülmüştür. Emniyet Müdürlüğümüz birimlerimizce yapılan çalışmalarda bugün video içeriğindeki T.S.Ü. isimli şahıs ikamet adresinde yakalanmıştır” ifadelerine yer verildi.
İstanbul Aralık’ta en çok yumurta pahalandı Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Buna göre, geçen ay yüzde 12,17 fiyat artışı görülen yumurta en fazla pahalılaşan ürün olurken, en fazla ucuzlayan ise yüzde 27,78 azalışla havayolu ile yolcu taşımacılığı oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 44,38, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 58,51 olarak gerçekleşti. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla söz konusu ayda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Aralık ayında en fazla fiyat artışı yüzde 12,17 ile yumurta da yaşandı. En çok ucuzlayan ise yüzde 27,78 azalışla havayolu ile yolcu taşımacılığı oldu. En fazla fiyat artışı yaşanan ürünler; yumurta yüzde 12,17, kahvaltılık tahıl ürünleri yüzde 9,88, patates yüzde 9,33, taze balık yüzde 8,33, margarin yüzde 7,84, fırın, ocak ve fırınlı ocak yüzde 7,62, diğer büyük ev aletleri (elektrikli süpürge vb.) yüzde 7,44, çikolata ve şekerlemeler yüzde 6,90, kahve yüzde 6,52 oldu. En çok ucuzlayan ürünler ise havayolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 27,78, karayolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı yüzde 5,66, kadın ayakkabısı yüzde 4,50, çocuk ve bebek ayakkabısı yüzde 4,50, erkek ayakkabısı yüzde 3,82, taze sebzeler (patates hariç) yüzde 2,05 olarak gerçekleşti.
İstanbul Tuzla’da moloz dağları ve su birikintileri halkın sağlığını tehdit ediyor Tuzla’nın Orhanlı Mahallesi’nde aylardır temizlenmeyi bekleyen moloz yığınları, hem çevre kirliliğine hem de halk sağlığına yönelik tehdit oluşturuyor. Tuzla Belediyesi duruma tepkisiz kalırken mahalle sakinleri yardım istiyor. Moloz yığınları ve su birikintileri sağlık tehdidi oluşturuyor Orhanlı Mahallesi’nde farklı noktalarda birikmiş molozların arasında oluşan su birikintileri, çevrede enfeksiyon riski oluşturuyor. Özellikle yağışlı havalarda büyüyen bu su birikintileri, sinek ve diğer haşerelerin üremesine neden oluyor. Vatandaşlar, çocuklarının bu alanlarda oyun oynamaya çalıştığını ve ciddi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını ifade ediyor. Tuzla Belediyesi’nin şimdiye kadar hiçbir çalışma yapmadığı ise dikkat çekti. "Tuzla Belediyesi duruma duyarsız" Mahalle sakinlerinden Sevda Yiğit, “Molozları gece atıyorlar, çocuklarımız kapının önünde duruyor. Buralar çok kötü halde. Çok kişileri uyardık ama dinlemiyorlar. Geceleyin geliyorlar. Geceleyin arabalarından boşaltıyorlar buralara. Halimiz çok kötü. Yardım istiyoruz. Buraların temizlenmesini istiyoruz çocuklarımız için” dedi. Ayten Aytekin ise, “Çoluklar gidiyor üstünü başını batırıp geliyorlar. Hastalık kapıyor. Ağızlar, yüzleri yara oluyor. Yetkililerden temizlemenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinde Tuğba Korkmaz, “Burada çocuklarımız oynuyor, hasta oluyor. Buraların temizlenmesini istiyoruz. Çocuklar top oynuyor. Enfeksiyon kapıyor, mikrop kapıyor” şeklinde konuştu.