SPOR - 29 Mart 2025 Cumartesi 19:01 | Son Güncelleme : 29 Mart 2025 Cumartesi 22:41

Dev derbide kazanan Beşiktaş! Aslan ilk mağlubiyetini Dolmabahçe'de aldı

A
A
A
Dev derbide kazanan Beşiktaş! Aslan ilk mağlubiyetini Dolmabahçe'de aldı

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar, sarı-kırmızılıların yenilmezlik serisine son verdi.

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Maçtan Dakikalar

4. dakikada Masuaku’nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Gedson’un kale alanından yaptığı kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

23. dakikada Joao Mario’nun pasında topla buluşan Rafa Silva’nın sol taraftan ceza sahası içine girip Sanchez’i çalımladıktan sonra çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak yakın köşeden ağlarla buluştu. 1-0

30. dakikada Gabriel Sara’nın ceza yayı gerisinden sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Mert, uzak köşeye yönelen topu iki hamlede kontrol etti.

33. dakikada Emirhan Topçu’nun savunma arkasına havadan uzun pasında topa harektlenen Muçi, sol çaprazdan ceza sahası içine girerken Frankowski tarafından faul ile durduruldu.

36. dakikada Frankowski’nin Muçi’ye yaptığı pozisyonda sarı kartına başvuran hakem Yasin Kol, VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi ve sarı kartı iptal ederek Frankowski’yi kırmızı kart ile oyundan ihraç etti.

37. dakikada paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta Rashica’nın sol çaprazdan sert vuruşunda önce Barış Alper’e sonra da Torreira’ya çarpan meşin yuvarlak, üstten az farkla kornere gitti.

45. dakikada Sara’nın pasında Torreira’nın kaleyi karşısına aldıktan sonra ceza yayının gerisinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert’in sağından filelerle buluştu. 1-1

66. dakikada Joao Mario’nun ceza sahası çizgisi üzerinden sol çaprazdan vuruşunda kale önünde Gedson’un tamamladığı meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1

75. dakikada Rashica’nın sağ taraftan ortasında Joao Mario’nun göğsüyle indirdiği topa Rafa Silva gelişine vuruşunda kaleci Muslera son anda meşin yuvarlağı kontrol etti.

79. dakikada Joao Mario’nun sol taraftan içeri çevirdiği topla buluşan Rashica, pasını sağ taraftaki Semih’e çıkardı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak Muslera’nın müdahalesi sonrası oyun alanına geri döndü.

90+6. dakikada VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen hakem Yasin Kol, Davinson Sanchez'e yaptığı hareket sebebiyle Semih Kılıçsoy'a kırmızı kart gösterdi.

Hakemler: Yasin Kol, Abdullah Bora Özkara, Samet Çiçek
Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Emirhan Topçu, Arthur Masuaku, Alex Oxlade Chamberlain, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Joao Mario (Mustafa Hekimoğlu dk. 85), Ernest Muçi (Semih Kılıçsoy dk. 65), Rafa Silva (Salih Uçan dk. 90+3)
Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Amir Hadziahmetovic, Keny Arroyo, Ciro Immobile, Fahri Kerem Ay
Teknik Direktör: Ole Gunnar Solksjaer

Galatasaray: Fernando Muslera, Przemyslaw Frankowski, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı (Kaan Ayhan dk. 83), Eren Elmalı, Lucas Torreira (Ahmed Kutucu dk. 83), Gabriel Sara (Dries Mertens dk. 71), Yunus Akgün (Mario Lemina dk. 62), Alvaro Morata, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen
Yedekler: Günay Güvenç, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Carlos Cuesta, Yusuf Demir, Metehan Baltacı
Teknik Direktör: Okan Buruk

Goller: Rafa Silva (dk. 23), Gedson Fernandes (dk. 66) (Beşiktaş), Lucas Torreira (dk. 45) (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Semih Kılıçsoy (dk. 90+6) (Beşiktaş), Przemyslaw Frankowski (dk. 36) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Jonas Svensson, Arthur Masuaku, Milot Rashica (Beşiktaş), Barış Alper Yılmaz, Davinson Sanchez, Ahmed Kutucu (Galatasaray)

Yunus Kılıç - Samet Yalçın

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Şoför Başkan’ın genel kurulu eğitim semineri ile taçlandırıldı Aydın Şoför Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan mali genel kurulu eğitim semineri ile taçlandırıldı. Aynı zamanda Şoförler Odası Başkanı da olan Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç’in kongresinde esnafla birlikte şoförlere fermuar sistemi ile acil durumlarda ambulans ve diğer kurtarma ekiplerine nasıl yol verileceği anlatıldı. Her ne kadar şoförlük bir meslek olsa da artık günümüzde neredeyse herkesin aracı olduğunu ya da herkesin direksiyona geçip karayolunda araç kullandığını belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı ve aynı zamanda Şoför Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin başkanı olan Semih Özmeriç, "Eskiden büyük bir zenginlik ve avantaj olarak görülen araç yoğunluğu ve trafik günümüzde o kadar arttı ki artık bazı konularda dezavantaj olmaya başladı. Bir zamanlar araç var ise özellikle şehir merkezinde bir yere ulaşmak sorun değildi. Artık dönem değişti. Araç var, yol var, ancak ulaşmak kolay değil. Artık yol boş ve müsait ise varacağımız yere kısa zamanda varabiliyoruz. Trafikteki bu yoğunluk özellikle acil durumlarda ölüm kalım meselesine dönüşebiliyor. Bu nedenle artık direksiyona geçen herkes sadece araç kullanmayı bilmekle kalmayıp trafik kurallarını ve acil durumlarda nasıl davranılacağını da çok iyi bilmesi gerekiyor" diyerek kurum olarak eğitimlere rutin aralıklarla devam edeceklerini belirtti. Kongrede, karayolu üzerinde acil geçiş önceliği olan (ambulans, itfaiye, polis, AFAD gibi) araçların fark edildikten sonra diğer araç sürücüleri tarafından nasıl yol verilebileceği görsellerle anlatıldı. Kongre salonuna sunum yapan Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı Emre Serttaş, Aydın’da bir yıl içinde 50 ambulans ile 130 bin hasta taşıdıklarını belirterek, "Acil sağlık hizmetleri can kurtarmak için adeta zamanla yarışır. Saniyelerin bile çok önemli olduğu bu durumlarda toplum olarak bilinçli olursak bizler vakaya en erken sürede ulaşır ve en erken sürede de sağlık kuruluşuna naklederiz. Bu nedenle fermuar sistemini önemsiyoruz" dedi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nden Fatih Kurt’un da sunum yaptığı kongrede ’Önce iyi insan, sonra iyi ve örnek şoför’ olmanın önemi anlatıldı.
Denizli Kuzu et fiyatlarındaki astronomik artış tandır kebabına zam getirdi Denizli’nin meşhur lezzeti tandır kebabına, kuzu et fiyatlarındaki astronomik artış, artan maliyetler nedeniyle zam yapıldı. Yeni fiyat tarifesine göre, 250 gramlık porsiyon 625 TL’ye, 4-5 kişinin rahatlıkla doyduğu 1 kilogram tandır kebabı ise 2 bin 500 TL’ye yükseldi. Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, zammın gerekçelerini açıkladı. Denizli Tandır Kebabı’nın üretim sürecinde yaşanan maliyet artışları, işletmeleri zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, kuzu et fiyatına gelen astronomik zam nedeniyle fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu, son raddeye kadar zammı uygulamadıklarını söyledi. Kuzu et fiyatlarına gelen zamma değinen Metinöz, "Kuzu eti fiyatlarında son dönemde yaşanan astronomik artış, maliyetleri doğrudan etkiliyor. Kilogram fiyatı 400-420 TL olan kuzu karkas eti, günümüzde 600-620 TL seviyesine yükseldi. Yaklaşık yüzde 50’yi geçen bu zam sonrası, kebap fiyatlarına yansımak zorunda kaldı" dedi. "Pişirme sürecinde fireye dikkat çekti" Metinöz, tandır kebabının hazırlanış sürecinin maliyetleri daha da artırdığını belirterek; "Denizli Tandır Kebabı, özel bir pişirme tekniğiyle hazırlanıyor ve uzun saatler boyunca taş fırınlarda pişiriliyor. Bu süreçte ciddi oranda fire veriliyor. 2 kilogram kuzu etinden ancak 1 kilogram tandır kebabı elde edilebiliyor. Yani, et fiyatındaki her artış, doğrudan maliyete yansıyor" diye konuştu. "Vergi yükü ve işletme giderleri artırıyor" Sadece et fiyatlarından olmadığını vergi farkı da işletmelere ek yük getirdiğini dile getiren Metinöz, "Kuzu karkas alımında uygulanan yüzde 1 KDV oranı, kebap olarak satışa sunulduğunda yüzde 10’a çıkıyor. Bu fark, esnafın maliyetlerini artırıyor. Şu anda, 1 kilogram Denizli Tandır Kebabı üretiminin ham maliyeti bin 240 TL’ye ulaştı. Buna ek olarak 228 TL KDV ödeniyor. İşletme giderleri, kira ve enerji maliyetlerindeki yükseliş de göz önüne alındığında, fiyat artışı kaçınılmaz hale geldi" ifadelerini kullandı. "Fiyatıyla hala en uygun lezzetlerden biri" Tandır kebabının pahalı olduğu yönündeki eleştirilere de değinen Metinöz, fiyat-performans açısından bu lezzetin halen en makul seçeneklerden biri olduğunu savundu. Örnekler veren Metinöz, "1 kilogram tandır kebabı ve yanında sunduğumuz aperatiflerle 4-5 kişi rahatlıkla doyabiliyor. Bugün fast food ürünlerinden döner çeşitlerine kadar birçok yemeğin fiyatı dikkate alındığında, sunduğumuz lezzetin fiyat açısından hâlâ uygun olduğu görülecektir. Ancak buna rağmen, sosyal medyada ‘pahalı’ algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Esnaf olarak amacımız her zaman kaliteyi en uygun fiyatla sunmak oldu, ancak mevcut maliyetler nedeniyle fiyatları güncellemek zorunda kaldık. Yeni fiyat düzenlemesiyle birlikte, Denizli Tandır Kebabının 250 gramlık porsiyonu 625 TL, 1 kilogramı ise 2 bin 500 TL oldu" dedi.