KENT HABERLERİ - 19 Ağustos 2019 Pazartesi 23:15

Cumhurbaşkanı talimat verdi, 1 yıldır bitirilemedi

A
A
A
Cumhurbaşkanı talimat verdi, 1 yıldır bitirilemedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirdiği Gümüşhane ziyaretinde yetkililere hemen yapılsın talimatı verdiği 20 metre uzunluğundaki köprü, aradan geçen 1 yıllık sürede tamamlanamadı.

Bir türlü bitirilemeyen yeni köprünün yanında mevcut köprü de yıkılınca kafe işletmecisinin zararı binlerce lirayı aştı. 

Bağlarbaşı Mahallesi'nde Gümüşhane Üniversitesi ana kampüs girişinin hemen karşısında 6 yıldır faaliyet gösteren Köprü Kafe’ye ulaşımı sağlayan tek giriş ve sembolü olan köprüde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği ziyarette verdiği talimatın ardından Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından çalışmalara başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından mevcut köprünün yıkılarak yerine çelik konstrüksiyon köprü yapılmasının gündeme alınmasıyla birlikte ziyaretten 4 ay sonra inşasına başlanan köprü, imalatının 20 gün süreceğinin söylenmesine rağmen 8 aylık sürede bitirilemedi. Firmaya yapılan onca uyarıya rağmen firmanın vurdumduymaz tavırlarıyla devletin bunca imkan ve olanağını zayi ettiğini kaydeden Gül, “Köprü Kafe işletmesinin, çalışanlarının ve ticari faaliyet gösterdiği bunca esnafın hakkını göz göre göre gasp edenleri siz vicdan sahiplerinin insafına bırakıyorum” dedi.  

Recep Ergin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da 23 Nisan coşkusu piknikle taçlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Borsa İstanbul İnönü İlkokulu tarafından düzenlenen büyük bir piknik etkinliğiyle adeta bir şenlik havasında kutlandı. Erzurum Teknik Üniversitesi piknik alanında gerçekleştirilen organizasyon, katılım ve coşkusuyla yılın en dikkat çekici okul etkinliklerinden biri olarak kayıtlara geçti. 23 Nisan’da yapılması planlanan bu etkinlik hava muhalefeti nedeniyle 24 Nisan’a ertelenmesine rağmen bayram havasında coşkuyla gerçekleşti. Okul Müdürü Bülent Akdemir’in öncülüğünde hayata geçirilen etkinliğe, tam bin 20 öğrenci, 400 veli ve okulun tamamını oluşturan öğretmen kadrosu katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan halk otobüsleri ile ulaşımları sağlanan öğrenciler ve veliler, gün boyu unutulmaz anlar yaşadı. Bayram gibi bayram: Oyun, eğlence, birlik ve coşku Etkinlik alanında çocuklar; çuval yarışı, kaşıkta yumurta taşıma ve mandal asma gibi eğlenceli yarışmalarda kıyasıya mücadele ederken, ortaya neşe dolu renkli görüntüler çıktı. Yarışmaların her anı kahkahalar ve alkışlarla doldu. Veliler ise müzik eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Okul öğretmenleri hem etkinliğin koordinasyonunda aktif rol aldı hem de gönüllü olarak hazırladıkları yemek servisiyle organizasyona renk kattı. Eğlenceyi taçlandıran ise profesyonel bir müzisyen, solist ve iki palyaço oldu. Tüm bu unsurlar, bayramın gerçek ruhunu yaşattı. Öğrenci ve velileri bu organizasyonun her yıl yapılmasını istedi Etkinliğin sonunda, öğrenci ve veliler organizasyondan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu yıl geleneksel 2’ncisi yapılan bu anlamlı buluşmanın tekraren her yıl yapılasını istediklerini bizzat Okul Müdürü Bülent Akdemir’e ilettiler. Müdür Akdemir ise bu büyük ilgi ve mutluluğun kendileri için en büyük motivasyon olduğunu vurguladı. Bu yılki 23 Nisan organizasyonu, yalnızca bir okul etkinliği olmanın ötesine geçerek; katılım, birliktelik ve coşkunun örnek bir yansıması oldu.
Bursa (Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü Bursa’nın Yıldırım ilçesinde gece saatlerinde eve giren hırsız, evden 50 bin lira nakit para çaldı. Balkondan atlarken telefonunu düşüren ve sonrasında farkına varan hırsızın komik anları kameraya yansıdı. Gece hırsızlık yapan şahıs, sabah polis ekiplerince yakalandı. Mahkemeye çıkan hırsız tutuklanarak cezaevine girdi. Olay, merkez Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi İncirli Caddesi üzerinde meydana geldi. Gece saatlerinde gözüne kestirdiği eve giren R.O. (38), evde bulunan 50 bin lira nakit parayı alarak kaçtı. Sabah uyandıklarında evde bulunan parayı göremeyen ev sahipleri, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan çok sayıda güvenlik kamerasını abluka altına aldı. Aklı parada olunca, telefonu düşünemedi Yaşanan olay sonrası güvenlik kameralarını mercek altına alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 50 kamera görüntüsünü inceleyerek R.O.’nun telefonunu düşürdüğünü fark etti. R.O.’nun telefonunu düşürdüğünü fark ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay yerinde yapılan araştırmalar sonucu, R.O. kısa süre içerisinde yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan şüpheli R.O., mahkemeye sevk edileceği sırada görüntü çeken basın mensuplarına da adeta gülerek cevap verdi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan R.O.’nun cezaevinden yeni çıktığı öğrenildi.