POLİTİKA - 04 Mayıs 2023 Perşembe 17:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde konser veren sanatçılara tehdit yağdı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde konser veren sanatçılara tehdit yağdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Ankara mitinginde ve TUSAŞ tarafından üretilen milli muharip uçak ‘Kaan’ın tanıtım töreninde konser veren rap müziği sanatçıları Seko ve Tefo’ya tehdit mesajları yağdı.

Rap müziği sanatçıları Seko ve Tefo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde ve milli muharip uçağı Kaan’ın tanıtım töreninde konser verdiği gerekçesiyle tehdit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf da paylaşan rapçi Seko ve Tefo’ya tehdit mesajları yağdı. Mail yoluyla aileleri ve kendilerine gelen ölüm tehditlerine tepki gösteren Seko ve Tefo, “Ülkemizde birçok sanatçı muhalif, muhalefetle kol kola yürürken, biz 20 yıldır ülkemizi yöneten, devletimiz için, milletimiz için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımız ile fotoğraf paylaştık diye ölüm tehditleri alıyoruz, terörist muamelesi görüyoruz. Biz bu tehditlere pabuç bırakacak insanlar değiliz” dedi.

“Biz asla davamızdan vazgeçmeyiz”

“Cumhurbaşkanımızın yanında olduk, Ankara’da düzenlenen Büyük Ankara Mitingi ve milli muharip uçağımız Kaan’ın tanıtım törenine katılıp Cumhurbaşkanımız ile fotoğraf paylaştık diye bizi tehdit ediyorlar” diyen Seko ve Tefo, “Sosyal medya hesaplarımızdan Cumhurbaşkanımız ile çektiğimiz fotoğraflarımızı paylaştık, katıldığımız etkinliklerin görüntülerini attık. Bu görüntüler milyonlarca kişiye ulaştı. Daha sonra sosyal medya üzerinden bize değişik sorular gelmeye başladı. Biz bu sorulara kulak asmadık. Dün akşam 18.30-19.00 saatleri arasında bize arka arkaya mailler gelmeye başladı. Bu maillerde ailemize ve şahsımıza yönelik ölüm tehditleri yer alıyor. Biz asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Özgürlük, hak, adalet diyorlar bize tehdit mesajları atıyorlar. Bu mesajlar bizi tedirgin etse de bu tehditlere pabuç bırakacak insanlar değiliz. Cumhurbaşkanımıza olan düşmanlıkları artık gözlerini karartmış. Kendisine ‘diktatör’ diyorlar, yaptıkları en büyük diktatörlük farkında değiller” diye konuştular.

“Biz milli duruş sergileyenin yanındayız”

Gelen tehdit mesajlarında kendileri için "İslami terörist" ifadelerinin kullanıldığını söyleyen Seko ve Tefo, “Biz Cumhurbaşkanımız ile fotoğraf verdik diye terörist oluyorsak olalım. Bu mukaddes davamızda teröristte oluruz. Davamız uğruna ölmek varsa ölürüz. Bize terörist diyenlerin terör örgütlerinden ne farkı var. Sanat dünyası muhalif sanatçılarla dolu. Onlara tehdit mesajları gitmiyor da bize niye geliyor. FETÖ ile iş birliği yapanlar, terör örgütleri ile kol kola gezenleri niye görmüyorlar. Biz ‘Doğru zaman doğru adam’ demişiz. Bu mesele milli bir meseledir. Biz milli duruş sergileyenin yanındayız” şeklinde konuştular.

Hasan Özkan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da 40 yaşındaki kadının rahminden 32 adet miyom çıkarıldı İstanbul’da çocuk istemiyle hastaneye başvuran 40 yaşındaki kadının rahminden 32 adet miyom çıkarıldı. Başarılı geçen operasyonda rahmi korunan kadın sağlığına kavuştu. Yaklaşık 1 yıl önce miyom ameliyatı olan 40 yaşındaki kadın hasta, çocuk istemiyle Biruni Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hazel Çağın Kuzey’e başvurdu. Ultrasonla bakıldığında kadının rahminde birden fazla miyom oluştuğu tespit edildi. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınan kadının rahminden tam 32 adet miyom çıkarıldı. Zorlu geçen ameliyatta rahmin alınmasına gerek kalmayan kadın sağlığına kavuştu. “1 yıl önce de miyom ameliyatı olduğunu öğrendik” Operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Hazel Çağın Kuzey, “Hastamız çocuk istemiyle bize başvurdu. Alınan hikayesinde 1 yıl önce de miyom ameliyatı olduğu ve birden fazla miyom alındığını öğrendik. Yapılan ultrason muayenesinde en büyüğü 5-6 cm olan rahmin ön ve arka duvarında birden çok miyom olduğunu gördük. Özellikle 2-3 adet miyom rahim içine çok yakındı ve rahim içi düzenini bozuyordu. Ayrıca yumurtalık rezervinin de biraz azaldığı görüldü” dedi. “Bizi zorlayan bir ameliyat oldu” Hasta için oldukça zorlu bir ameliyat olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Kuzey, “Miyomlar, kan damarları fazla kitlelerdir ve çok sayıda olunca kanama riski çok artıyor. Birden fazla miyom olması ve bunların 3’ünün rahim içinde olması, rahim içinde olanların da histeroskopik yöntemle alınabilme boyutundan büyük olması zorladı açıkçası” diye konuştu. “Çocuk istemi olmasaydı rahim alınması daha uygundu” Ameliyat sırasında hastanın rahminin korunduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kuzey, “Hastanın çocuk istemi olmasaydı miyom alınması yerine rahim alınması çok daha uygundu. Rahmi ve rahim içini düzenli bir şekilde koruduk. Hastamızın gebe kalabilme şansını koruduk. Bundan sonraki gebelik şansımız artık diğer faktörlere bağlı olacak. 1 yıl önce aynı ameliyatı olmuş. Miyom tekrarlayabilir. Bu nedenle kanama risklerini ve tekrarlama risklerini ortadan kaldırmak için 40 yaş üstünde aslında genelde rahim alınmasını öneririz” şeklinde konuştu.
Trabzon Trabzonspor’un yeni transferi Muhammed Cham Trabzon’da Trabzonspor, Fransa’nın Ligue 1’de mücadele eden takımlarından Clermont forması giyen Muhammed Cham’ı Trabzon’a getirdi. Yeni sezonda yeniden yapılanmaya giden ve bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, uzun süredir gündeminde yer alan Fransa’nın Ligue 1 ekiplerinden Clermont forması giyen Muhammed Cham’ı gece 02.30 sıralarında özel uçak ile Trabzon’a getirdi. Bordo-mavili taraftarların coşkuyla karşıladığı Avusturyalı oyuncu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muhammed Cham, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıyım. Bu sürecin uzun sürdüğünü biliyorum ama sonuç olarak buradayım. Kesinlikle uzun sürdü. Ben de Almanya’da bu sürecin sonuçlanmasını ve buraya gelmeyi umut ediyordum. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Kendimi 10 numara olarak söyleyebilirim ama önemli olan hocamın ve takımın benden neler istediği. Hangi pozisyon olur ise olsun önemli olan kendinizi verebilmeniz." dedi Teknik Direktör Abdullah Avcı ile görüştüğünü belirten Cham, "Hoca ile görüşmem oldu. Bana Trabzonspor’dan ve gelecekle ilgili bahsetti. Benimle ilgili düşüncelerini söyledi. Geçmişte neler kazandığının farkındayım. Beni de buraya getiren etkenler ve heyecanlandıran da bunlardı. Trabzonspor’un yeni transferi Muhammed Cham, taraftarlar birlikte üçlü çektirmesinin ardından kendini bekleyen araca binerek konaklayacağı otele geçti. Oyuncunun sağlık kontrollerinin ardından kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza atması bekleniyor.