DÜNYA - 09 Temmuz 2024 Salı 21:57 | Son Güncelleme : 09 Temmuz 2024 Salı 22:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de

A
A
A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington DC'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Andrews Askeri Hava Üssü'nde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da Washington'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün NATO'nun 75. Yıl Anma Etkinliği'ne iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı devlet ve hükûmet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Dilek Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Arsima Enerji, elektrikli araç şarj istasyonları için bayilik verecek Elektrikli araç şarj istasyonları ve solar car-port (güneş enerjili otopark) sistemleri uygulamaları alanında faaliyet gösteren Arsima Enerji, Türkiye genelinde bayilik verecek. 2023 yılında Dağlıoğlu Grup bünyesinde faaliyete geçen şirket, kısa süre içerisinde altyapısını tamamlayarak Güney Marmara’da 55 istasyon kurdu. Şirket, bu başarının ardından bayilikler vererek ülke genelinde büyümeyi hedefliyor. Dağlıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Dağlıoğlu, enerji sektöründe 59 yıllık deneyime sahip olduklarını belirterek, dünya genelinde yenilenebilir enerjiye yönelimin arttığını, bu doğrultuda Arsima Enerji’yi kurarak sektöre adım attıklarını ifade etti. Dağlıoğlu, “Fosil yakıtların yerini hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına bıraktığını görüyoruz. Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte biz de Arsima Enerji ile bu alanda önemli adımlar attık. Güney Marmara’da 55 istasyon kurduk ve şimdi de vereceğimiz bayiliklerle tüm Türkiye’ye yayılmayı planlıyoruz” dedi. Yenilikçi teknoloji ve yeşil enerji ile donatılmış istasyonlar Erol Dağlıoğlu, Arsima Enerji’nin yüksek teknolojili araç şarj istasyonları ağını büyütmek istediklerini belirtti. Şirketin geliştirdiği yazılım altyapısı sayesinde tüm istasyonların 24 saat online takip edilebildiğini vurgulayan Dağlıoğlu, “İstasyonlarımızda kullandığımız elektriği kendi yenilenebilir enerji santrallerimizden elde ediyoruz. Bu sayede yeni nesil araçlara temiz ve yeşil enerji sağlıyoruz” dedi. Dağlıoğlu, bayilik alarak bu hızla büyüyen sektörde yatırım yapmak isteyenlere fırsat sunduklarını da ekledi. Solar Car-Port sistemleri ile sürdürülebilir enerji Öte yandan Arsima Enerji, sadece şarj istasyonları ile değil, güneş enerjili otopark çözümleri ile de dikkat çekiyor. Solar Car-Port adı verilen sistemlerle temiz ve sonsuz güneş enerjisinin kullanım alanlarını genişlettiklerini belirten Dağlıoğlu, “Bu otopark sistemleri sayesinde elektrikli araçların ve diğer cihazların şarj ihtiyacı sürdürülebilir güneş enerjisinden karşılanıyor. Otoparklara yerleştirilen güneş panelleri ile farklı güç kapasitesine ve kullanım alanına sahip çözümler sunuyoruz” dedi. Yatırım fırsatı Erol Dağlıoğlu, geleceğin enerji altyapısını kurduklarını vurgulayarak, araç şarj istasyonları alanında yatırım yapmak isteyenleri Arsima Enerji ile iletişime geçmeye davet etti. Detaylı bilgi almak isteyenlerin, şirketin internet sitesi olan arsimaenerji.com veya 0850 351 24 87 numaralı telefon üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.
Diyarbakır DTSO’da ’BAE İş Dünyası Buluşmaları’ gerçekleştirildi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) işbirliğiyle düzenlenen ’BAE İş Dünyası Buluşmaları’ etkinliği, Diyarbakır’da iş dünyasını bir araya getirdi. Etkinlik, DTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın ihracat potansiyelinin artırılması için sağlanan desteğe teşekkür etti. Kaya, Türkiye’nin önemli bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu ve ihracatın büyük bir kısmının Ortadoğu ülkelerine yapıldığını vurguladı. Kaya, “Kentimizin sulanabilir tarım alanları açısından önemli avantajları var. Üyelerimizin yüzde 40’ı inşaat sektörü için ürün üretiyor ve bu alanda Türkiye’nin büyük projelerine imza atıyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul ise, BAE’nin dünyada en fazla Reexport yapan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Yurdakul, Diyarbakır’ın gıda, tekstil ve inşaat malzemeleri gibi sektörlerde güçlü olduğunu ifade ederek, bu toplantının ihracatı artırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Yurdakul, “BAE, hem Körfez hem de Uzakdoğu pazarları için önemli fırsatlar sunuyor” diye konuştu. BAE Ankara Büyükelçisi H. E. Saeed Thani Al Dhaheri, Diyarbakır’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin belirgin bir büyüme gösterdiğini vurgulayan Al Dhaheri, yenilenebilir enerji ve turizm gibi yeni alanlarda ortaklığı geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dhaheri, ayrıca, Türk yatırımlarını daha fazla çekmeyi amaçladıklarını ve ticari anlaşmaların artmasını beklediklerini söyledi. Etkinlikte, BAE’nin tanıtım videosu katılımcılarla paylaşıldı. BAE Dışişleri Bakanı Özel Temsilcisi H. E. Sultan Al Mansori’nin videolu mesajı da izlenirken, BAE Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Ahmed Salama, BAE ile ticaret ve yatırım imkanları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda tercüman eşliğinde düzenlenen etkinliğe DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Üyesi Hakan Yurdakul, BAE Ankara Büyükelçisi H. E Saeed Thani Al Dhaheri, BAE Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Ahmed Salama, DTSO Meclis Üyeleri, Diyarbakır iş dünyası temsilcileri katıldı. Buluşmanın Diyarbakır iş dünyası için yeni ticaret fırsat kapısını aralayarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.