KENT HABERLERİ - 02 Mart 2019 Cumartesi 12:07

Çinli diplomattan buruk veda

A
A
A
Çinli diplomattan buruk veda

Konsolosluğun geçici kapatılması üzerine İzmir'den ayrılmak zorunda kalan Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyareti gerçekleştirdi. Zengxian, "3 yılda İzmir aşığı oldum" diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, konsolosluğun geçici olarak kapatılması ve İzmir’deki görevinin sona ermesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veda ziyaretinde bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Başkonsolos, İzmir’i çok özleyeceğini ve bu kentin hatıralarında güzel ve derin izler bıraktığını söyledi.
İzmir Başkonsolosluğu'nun 2015 yılında kurulmasından itibaren, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteği sayesinde Çin ve İzmir arasında güzel ilişkiler kurulduğunu ifade etti. 3 yılda "İzmir aşığı" olduğunu, kendi vatandaşlarına her fırsatta İzmir’in güzelliklerini anlattığını kaydeden Başkonsolosu Liu Zengxian, "Çin’e döndükten sonra da anlatamaya devam edeceğim. İzmir ve Çin arasında köprü kurmaktan çok memnunum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ticaret, kültür ve turizm bakımından karşılıklı çaba gösterdik" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kısa süre içinde yakın dostluk kurduğu Liu Zengxian'a, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sağladığı katkı nedeniyle şükranlarını sundu.

İzmir'de Çin esintileri

Çin Başkonsolosu Liu Zengxian'ın görev süresince İzmir'de önemli kültür ve turizm etkinlikleri gerçekleştirildi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Çin’in dünyaca ünlü opera sanatçısı Soprano Dilber Yunus tarafından bir solo konser düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alan Chengdu Kenti Kültür ve Sanat Grubu, “Mutlu Bahar Bayramı” kapsamında Akrobasi, Sichuan Operası, Kukla Dansı ve Klasik Dans gösterilerine imza attı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.