ASAYİŞ - 28 Aralık 2019 Cumartesi 21:28

Bu otomobilden sağ çıktılar

A
A
A
Bu otomobilden sağ çıktılar

Kahramanmaraş’ta kontrolden çıkan lüks otomobil önce takla attı sonra cayır cayır yandı. Hurdaya dönen otomobilde sürücüsü ve oğlu kazayı burnu bile kanamadan atlattı.

Kaza, akşam saatlerinde Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu Necip Fazıl Şehir Hastanesi kavşağında meydana geldi. Cemal K, yönetimindeki B CU 4601 Almanya plakalı lüks otomobiliyle il merkezine seyir halindeyken yağmur nedeniyle hastane kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Taklalar atarak ancak durabilen lüks otomobil alev aldı. Yanan otomobilden son anda çıkan sürücü Cemal K, yanında bulunan oğlu kazayı burnu bile kanamadan atlattı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede otomobildeki yangını söndürdü. Maddi değeri 2 Milyon TL olduğu öğrenilen otomobil hurdaya döndü.

Bu otomobilden sağ çıktılar

Muhammet Özer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Tatbikat gerçeği aratmadı, UMKE afete hazır hale geldi Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Geliştirme Eğitimi ve Tatbikatı, senaryo gereği benzin istasyonundaki patlamada yaralanan 6 kişinin kurtarılmasıyla başarılı bir şekilde tamamlandı. Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri her an afete hazır hale geldi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afet Birimi tarafından gerçekleştirilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) geliştirme eğitimi ve tatbikatı, hazırlanan afet senaryosu üzerinden başarılı bir şekilde tamamlandı. Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul’un koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. 5 saatlik teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatla, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri saha deneyimi kazanırken, tatbikatta katılımcılara uygulamalı olarak afetlerde olay yerinde yönetim, afet triajı, doğum, yenidoğan bakımı ve canlandırma gibi konularda eğitim verildi. Tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Motorize ekipleri de destek verdi. Tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 2 adet motorize 112 ekibi, 4 adet tam donanımlı ambulans ekibi,1 adet yenidoğan ambulansı ekibi, 3 adet UMKE Tim Aracı ve Mobil Komuta Aracı Timleri katıldı. Tatbikatta, 47 sağlık personelinin yanı sıra paydaş kurumlarla birlikte toplam 70 personel görev aldı. Patlamada 6 kişi yaralandı Senaryo gereği bir benzin istasyonunda patlama ve sonrasında yangın meydana geldi. Yaşanan olay sonrasında ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, güvenlik önlemi alarak yangına müdahale etti. Tekrar patlama riskinin önüne geçilmesi ve yangının söndürülmesinin ardından hızla olay yerine gelen motorize 112 sağlık ekipleri, yaralıların ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Olay yerine sevk edilen 112 acil sağlık ve UMKE ekipleri de yaralıları kurtararak, yaralılar için oluşturulan triaj alanında muayeneleri gerçekleştirildi. İstasyonun market bölümünde bulunan ve doğum yapan bir kadın ise kurtarılırken, yeni doğan bebeğe hayata döndürme uygulaması yapılarak, yenidoğan ambulansına alındı. Patlama ve yangında yaralanan 6 kişinin kurtarılması, stabilizasyonu ve uygun hastanelere transferi başarıyla gerçekleştirildi. UMKE ve sağlık ekiplerinin hazırlıklı ve etkin bir şekilde müdahale yeteneğini artırmaya yönelik gerçekleştirilen tatbikat ve eğitimlerin, hazırlanan programlar dahilinde devam edeceği öğrenildi. Tatbikata katılan Aydın İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul’un yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Mustafa Onur Türkkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mete Erki, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Uzmanı Emre Serttaş ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Burak Görür de ekiplerin çalışmalarını yakından takip etti.
Balıkesir Berzeg olayında görgü tanıklarının iddiaları gerçeği yansıtmıyor Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg’in kaybolduğu güne dair görgü tanığı olduklarını söyleyen kişilerin verdiği bilgilerin doğru olmadığı, yetkililerce tespit edildi. Ekonomist Korhan Berzeg’in kaybolduğu gün ile ilgili görgü tanığı olduklarını iddia eden kişilerin, bölgede yabancı bir araç gördüklerine dair verdikleri farklı ifadeler yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu kişilerin basına da yansıyan bu ifadeleri ile ilgili yetkililerden edinilen bilgiler doğrultusunda, araç ile ilgili araştırmanın yapıldığı ancak böyle bir aracın bölgede görülmediği, iddiaların da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Bölgede bulunan 90 güvenlik kamerasının tek tek incelendiği ancak bahsedilen araca ait hiçbir kaydın olmadığı, ayrıca görgü tanıklarının aracı gördüklerini iddia ettikleri noktanın Korhan Berzeg’in kemiklerinin bulunduğu noktanın tam tersi istikamette ve kuş uçuşu 3 bin 500 metre uzaklıkta olduğu kaydedildi. Diğer yandan her iki görgü tanığının verdiği ifadelerin çelişkili olduğu da belirtildi. Berzeg’in sabah saat 8.30’da kaybolduğu ancak görgü tanıklarının aracı saat 15.30’da gördüklerini iddia ettikleri, yani arada 7 saatlik bir zaman farkı olduğu bilgisi paylaşıldı. Görgü takınaklarının Berzeg’in kemiklerinin bulunduğu yere gidiş yolu olarak anlatılan yeri de yanlış ileri sürdükleri söylendi. Bu kişilerin Korhan Berzeg ile ilgili daha önce de hiçbir ifadelerinin olmadığı dile getirildi.
Düzce Çölyak hastalarına glütensiz menü Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Gününde Çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi. Çölyak Hastalığına dikkat çekiliyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Atatürk Devlet Hastanesi’nde Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Vali Selçuk Aslan, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, sağlık çalışanları ve çölyak hastaları katıldı. Vali Selçuk Aslan Çölyak’ın bir hastalık olmadığını işaret ederek “Çölyak rahatsızlığı belli tahıl ürünlerinde bulunan glüten ürününün bazı bünyelerde özellikle bağırsak rahatsızlığına sebep olmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlık çeşididir. O yüzden hastalık olarak adlandırmıyorum. Farkında olabildiğimiz ölçüde basit diyet alışkanlıklarımızla bu konuda hassasiyeti olan insanlarımız açısından hayat konforu bozulmadan yaşamını sürdürmeye imkan veren bir durum. Bu noktada temel farkındalığı oluşturmalıyız. Diyete dikkat etmeliyiz. Glütenin zarar verdiği bünyelerde glütensiz yaşamı sürdürebilmeliyiz” ifadelerinde bulundu. Hastanede özel menü Açıklamaların ardından Vali Aslan, Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı tarafından iyi uygulama örnekleri arasında gösterilen “Glütensiz Menü” uygulaması hakkında bilgi aldı. Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 2021 yılının Haziran ayından bu yana Atatürk Devlet Hastanesi mutfağında diyetisyen gözetiminde glütensiz ürünler tercih edilerek glütensiz yemek menüsü hazırlandığını ve diyetisyenin yönlendirdiği hasta ve hasta yakınlarının faydalandığını bildirdi. Ayrıca, Atatürk Devlet Hastanesi’nin yanı sıra, 5 ilçe hastanesi personellerine hizmet verilerek glütensiz yemek temini yaptığını aktardı. Bilgilendirmenin ardından Vali Aslan, çölyak hastalarıyla birlikte yemek yedi.
Aydın Aydın Valisi Canbolat’ın Engelliler Haftası mesajı Aydın Valisi Yakup Canbolat, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Canbolat mesajında, “Ülkemizde ve dünyada engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında “Engelliler Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Engellilerimiz ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar toplumun ve tüm insanların ortak sorunudur. Toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için yapılacak her türlü hizmet sadece devletin değil herkesin görevidir. Dolayısıyla güçlü bir empati yaparak engelli vatandaşlarımıza karşı olan duyarlılığımızı en üst düzeyde tutmamız gerekmektedir. Sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, toplumumuz için birer güç kaynağıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve iyileştirme başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının bir gereğidir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Gururla ifade edebilirim ki devletimiz, engelli bireylerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla mevzuat düzenlemeleri yaparak onların ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok görünür olmaları konusunda yardımcı olmaktadır. Devletimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Özellikle kamudaki iş alımlarında engelli kontenjanının artırılması, engelli bireyler için devletimizin tüm engelleri ortadan kaldırmak için uğraşmasının en bariz uygulamasıdır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz. Hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinlikler ile engellilik konusunda toplumumuzda duyarlılığın arttırılması hedeflenmektedir. Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali, sadece engelli kişilere özgü bir durum değil, tüm insanların ortak olgusudur. Unutulmaması gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Tüm insanların bunun bilincinde olması ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşmaları gerekir. Bu duygularla ilimizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarıma ve ailelerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek sağlıklı ve engelsiz yarınlara kavuşmalarını diliyorum” dedi.