ASAYİŞ - 24 Nisan 2016 Pazar 12:44

Bordo bereliler operasyona çıktı: 9 terörist öldürüldü

A
A
A
Bordo bereliler operasyona çıktı: 9 terörist öldürüldü

Lice ilçesinde dün başlatılan ve Özel Kuvvet Komutanlığı bordo bereli askerlerin de katıldığı hava destekli geniş kapsamlı operasyon devam ederken, teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmalarda 9 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Lice Kaymakamlığınca dün 16 köy kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı hava destekli operasyonlarda yerleri tespit edilen teröristler ateş altına alındı. Karadan destek verilen operasyonlarda 9 terörist öldürüldü. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyen operasyon bölgesine çok sayıda asker helikopter ile indirildi. Operasyonların sürdüğü bölgede yer yer çatışmalar yaşanırken dumanların da yükseldiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin destek verdiği geniş kapsamlı operasyonda sıkıştırılan teröristler, bölgeye canlı kalkan çağrısı yaptı. Operasyon bölgesinde alınan güvenlik önlemleriyle bölgeye sivillerin girmesi engellendi. Askerlerin olduğu bölgelere çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı operasyon çevresinde askerlerin bekleyişi sürerken helikopterlerin ise keşif uçuşu yaptığı bildirildi.
Teröristlere yönelik operasyonlar bölgede aralıksız devam ediyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ‘Hizmet Madalyası’ sahibi Başkan Yalçın, ‘Bir Olalım Birlik Olalım’ toplantısında Talas’taki çalışmaları anlattı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 2025 yılında dünyada sadece 5 kişiye verilen ‘Hizmet Madalyası’nın sahibi olarak Azerbaycan Diaspora Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Bir Olalım, Birlik Olalım’ çevrimiçi toplantısına katıldı. Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov tarafından toplantıya davet edilen Başkan Yalçın, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi yönünde Talas’ta gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Başta Azerbaycan Şuşa Evi olmak üzere, Azerbaycan Kardeşlik Parkı, Hocalı Parkı, Hocalı Anıtı gibi konularda bilgiler veren Başkan Yalçın, Kayseri’de yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerin her türlü etkinliklerine destek verdiklerini ifade etti. Başkan Yalçın ayrıca Kasım ayı başında düzenledikleri Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşmasına en fazla katılımın Azerbaycan’dan olduğuna dikkat çekti. Azerbaycan Sanat Haftası kapsamında geçtiğimiz pazartesi günü Kayseri Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Kardeşliğimiz Ebedidir’ programına da değinen Başkan Yalçın, "Çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Gerek Azerbaycan hükümeti ile gerekse şehrimizde yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizle çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Karşılıklı etkileşimle güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov’un da katılımıyla Azerbaycan kültürünü yansıtan çok güzel bir program yaptık. Bir millet iki devlet olarak her zaman işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağız" diye konuştu. Bakan Muradov’dan taltif ve teşekkür Çevrimiçi programda Talas’a ve Başkan Yalçın’a övgüler dizen Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov da, "Biz gerek savaş zamanında gerekse de diğer zamanlarda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her zaman Türkiye’den büyük kardeşlik gördük, dostluk gördük. Siz de o insanlardan birisiniz. Biz her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimize Türkiye’de Talas’ta gidin Azerbaycan Şuşa Evini, Kardeşlik Parkı’nı görün diyoruz. Bunları yaptığınız için size teşekkür ediyoruz" dedi.