DÜNYA - 11 Eylül 2024 Çarşamba 22:23 | Son Güncelleme : 11 Eylül 2024 Çarşamba 22:24

Biden, Harris ve Trump "11 Eylül" anma törenine katıldı

A
A
A
Biden, Harris ve Trump "11 Eylül" anma törenine katıldı

ABD Başkanı Joe Biden, Yardımcısı ve Başkan Adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, New York'ta 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine katıldı.

ABD'de 11 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarının 23. yılında New York kentinde anma töreni düzenlendi. New York'ta yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılan Ulusal 11 Eylül Anıtı ve Müzesi'nin bulunduğu alanda düzenlenen törende ABD Başkanı Joe Biden, Yardımcısı ve Başkan Adayı Kamala Harris, eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, önceki ABD Başkanı ve Başkan Adayı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Adayı James David Vance da hazır bulundu. Ülkede 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için dün gece ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşan Trump ile Harris, tören öncesi el sıkıştı. Her iki başkan adayı, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenler için gün boyu düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılacak.

Yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti

11 Eylül 2001’de kaçırılan 4 yolcu uçağından ikisi New York'un sembol yapılarından İkiz Kuleler'e, kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarpmıştı. Kaçırılan son uçak, hedefi olan başkent Washington DC'deki hükümet binasına varamadan Pensilvanya’da düşmüştü. 11 Eylül saldırıları sonucunda uçakları kaçıran 19 terörist hariç 2 bin 977 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırılardan sorumlu tutulan terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin ise 10 yıl sonra 2011'de öldürülmüştü.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği’nin (MÜMDER) Olağanüstü Genel Kurulu, İstanbul Cağaloğlu’ndaki Hüsamettin Yivlilik Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda geniş katılımla gerçekleştirildi. Divan başkanlığına Veysel Ekmen, divan üyeliğine Şahin Avşar ve katip üyeliğe Av. Hüseyin Şahin’in seçilmesiyle başlayan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasıyla devam etti. Mevcut başkan Engin Genç tarafından yapılan açılış konuşmasında, MÜMDER’in geçmiş faaliyetlerine değinildi. Toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle ibra edildi. Ayrıca, tüzük maddeleri üzerinde yapılan değişiklikler de kabul edildi. 2024-2026 dönemi yeni yönetim kurulu seçimi, toplantının en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Yapılan oylama sonucunda Mehmet Genç, yeni başkan olarak seçilirken, yönetim kurulu üyeleri de oy birliğiyle göreve getirildi. Mehmet Genç, yaptığı teşekkür konuşmasında MÜMDER’in temellerinin 1980’li yıllarda atıldığını ve 1994 yılında resmen kurulduğunu hatırlatarak, derneğin bugüne kadar yürüttüğü başarılı çalışmaları daha ileri taşımak için büyük bir çaba içinde olacaklarını vurguladı. Yeni dönemde Marmara Üniversitesi yönetimi, öğrenciler ve mezunlarla daha fazla etkileşim içinde olacaklarını belirten Genç, özellikle eğitim, sosyal ve kültürel programlar ile burs projelerine ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Toplantının ardından, dilek ve temenniler bölümünde katılımcılar yeni yönetime başarı dileklerini ilettiler. Eski yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edilmesinin ardından MÜMDER üyeleri toplu bir aile fotoğrafı çekimiyle olağanüstü genel kurulu sonlandırdı. Toplantıya katılan üyeler, birlik ve dayanışma mesajları vererek, yeni yönetime her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiler. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: "(Asil): Mehmet Genç (Başkan), Şahin Avşar, Adem Doğan, Ufukhan Özer, Abdullah Altunkes, Yusuf Gürlek, Dr. Eymen Namazcı, Erhan Çavga, Salih Güzel, Av. Ahmet Özcan, Veysi Akay, Esra Uzun, Ezgi Kayacan Tok, Av. Said Ceylan, Yusuf Ziya Çataklı, Hacı Altun, Av. Mehmet Eren, Prof. Dr. Ümit Terzi, Hasan Hilmi Hakyemez, Av. Saffet Öz, Ferhat Öztürk, Hüseyin Seyda Ertuğrul, Av. Hasan Hamdullah Kadıoğlu, Sedat Kurt, Mehmet Tunç. Yedek Yönetim Kurulu: Süleyman Faruk Göncüoğlu, Nazım Taşkın, Mehmet Mete, Ümit Doğan, Av. Hüseyin Şahin, Fatih Türkmen, Av. Emir Avcı, Hamdi Kocakaya, Muhammed Avcı, Ömer Faruk Güldeş, Mahmut Akay, Erhan Kaya, Recep Bolat, Sebahattin Kırtay, Doğancan Gür. Denetim Kurulu (Asil): Dr. Emrullah Şanlan, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Fatih Güldal Denetim Kurulu (Yedek): Yavuz Kul, Erhan Sonkur, Ömer Faruk Şafak."
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Gaziantep FK: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray, Gaziantep FK’yı konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 11. dakikada Mertens’in pasında topla buluşan Barış Alper Yılmaz, rakibini geçip ceza sahası içi sağ çaprazından uzak köşeye yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0 19. dakikada sağ taraftan Kaan Ayhan’ın yerden içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinde Yunus Akgün vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere gitti. 26. dakikada sağ taraftan Mertens’in yerden içeri gönderdiği pasta Batshuayi’nin ayak dışıyla çevirdiği topu penaltı noktası üzerinde Yunus Akgün kontrol edip, sağına çekip yerden yaptığı vuruşta kaleci Sokratis’in sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0 41. dakikada topla birlikte sağ taraftan ceza sahasına giren Sorescu’nun yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Hakemler: Cihan Aydın, Samet Çiçek, Suat Güz Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün, Michy Batshuayi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Kerem Demirbay, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz, Yalın Dilek, Efe Akman, Metehan Baltacı Teknik Direktör: Okan Buruk Gaziantep FK: Sokratis Dioudis, Ömürcan Artan, Ertuğrul Ersoy, Bruno Viana, Enric Saborit, Emre Taşdemir, Kozlowski, Alexandru Maxim, Sorescu, Mirza Cihan, Kenan Kodro Yedekler: Burak Bozan, Arda Kızıldağ, Furkan Soyalp, Mandouki, Ali Ablak, Salem Mbakata, İlker Karakaş, Ogün Özçiçek, Eren Erdoğan, Eren Çakır Teknik Direktör: Selçuk İnan Goller: Barış Alper Yılmaz (dk. 11), Yunus Akgün (dk. 26) (Galatasaray) Sarı kart: Kaan Ayhan (Galatasaray)