DÜNYA - 24 Haziran 2021 Perşembe 13:02

Avustralya'da Delta mutasyonu alarmı

A
A
A
Avustralya'da Delta mutasyonu alarmı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian, korona virüsün Delta mutasyonunun hızla yayılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Salgın başladığından bu yana Yeni Güney Galler, en korkunç dönemini geçiriyor" ifadelerini kullandı.

Korona virüsün ilk olarak Hindistan'da görülen ve "Delta mutasyonu" olarak adlandırılan türü, ülkeleri yeniden alarma geçirdi. Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde üst üste 3. günde mutasyon vakaları çift haneli kaydedildi. Özellikle Sidney kentinde Delta mutasyonunun hızla yayılması endişeleri beraberinde getirdi.

NSW Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian gazetecilere yaptığı açıklamada, "Salgın başladığından bu yana Yeni Güney Galler, en korkunç dönemini geçiriyor" ifadelerini kullandı. Delta mutasyonunun oldukça bulaşıcı olduğuna dikkat çeken Berejiklian, aldıkları önlemler konusunda rahat olduklarını belirtti.

NSW eyalet yönetimi, Avustralya'nın en büyük şehri ve ülkenin 25 milyonluk nüfusunun 5'te birine ev sahipliği yapan Sidney'de sert tedbirler aldı. Ofisler de dahil olmak üzere Sidney'deki tüm kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu getirildi. Sidney'in 7 bölgesinde sakinlerin şehri terk etmesine kısıtlama getirilirken, eyalet genelinde evde toplanmalar 5 kişiyle sınırlandırıldı. Sağlık yetkilileri de enfekte kişilerle bulaşmanın minimum temas yoluyla bile gerçekleşebileceğine dikkat çekti.

Batı Avustralya Eyalet Başbakanı Mark McGowan ise NSW yetkililerine "virüsü kontrol altına almak için eyalet genelinde kilitlenme" çağrısı yaptı. Batı Avustralya yönetimi ayrıca, NSW ile sınırını kapattı.

Avustralya'da korona virüs salgınında toplam 30 bin 404 vaka tespit edilirken, 910 kişi hayatını kaybetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.