GÜNDEM - 31 Ocak 2021 Pazar 14:45

Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent misafirlerini bekliyor

A
A
A
Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent misafirlerini bekliyor

Antalya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava sahilde yaz keyfi yaşatırken, sahile 50 kilometre uzaklıktaki 1900 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi de sezonu açtı. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kayak merkezi sömestir tatilinde misafirlerini ağırlarken, muhteşem manzarası havadan görüntülendi.

Korona virüs sebebiyle yazın turizm sezonunu yüzde 70'lik kayıpla kapatan Antalya kış turizminde de iddialı. Pandemiye rağmen güvenlik sertifikalarıyla yıl boyunca 3,5 milyon turiste ev sahipliği yapan Antalya, misafirlerine artık denizle birlikte kayak yapma imkanı da sunuyor. Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde denize giren tatilciler, isterlerse sahile 50 kilometre uzaktaki Beydağlar'ının zirvesindeki 1900 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi'ne çıkıp kayak yapabiliyorlar. "Kapının önünde kayak keyfi" sloganıyla telesiyej ve teleskilere yürüme mesafesindeki 4 ayrı pistiyle 500 dağ evinin yer aldığı Saklıkent, kayak sezonunu açtı. 30 santimetreye ulaşan kar kalındığını ve 23 Şubat'a kadar sürecek olan sömetir tatilini fırsat bilen özellikle Antalyalılar soluğu Saklıkent'te aldı.

Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent misafirlerini bekliyor

Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent misafirlerini bekliyor

Nisan ayı başına kadar kaliteli kayak hizmeti veren Saklıkent'te kar kalınlığı mevsim şartlarına göre zirvede 4 metreye kadar çıkabiliyor. Bölgedeki tesis işletmecileri, kar yağışı sebebiyle geç açılan sezona rağmen umutlu olduklarını ve bölgenin kayağa müsait olduğunu belirterek, herkesi Saklıkant'e davet ettiler.

Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent misafirlerini bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında 24 Erzincanspor Kulübü, uzun süredir kamuoyunda merak konusu olan denetim raporuna ilişkin sürecin geldiği aşamayı açıklamak zorunda kaldı. Kulüp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, kulübün talebi üzerine başlatılan denetim süreci kapsamında görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamladı. Hazırlanan İnceleme/Denetim Raporu’nun, Bakanlık Makamı onayının ardından resmî işleme alınacağı bildirildi. Ancak raporun içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmaması dikkat çekti. Kamuoyunda oluşan soru işaretlerine rağmen sürecin hâlen Bakanlık onay aşamasında olması, kulüp yönetimine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Açıklamada, sürecin ne zaman tamamlanacağına dair net bir takvim verilmezken, yalnızca "süreç tamamlandığında bilgilendirme yapılacağı" ifadeleriyle yetinildi. Kulüp yönetimi, şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu yapsa da, raporun sonuçlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Denetim sürecinin sonucu, hem spor kamuoyu hem de Erzincanlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Gözler şimdi, Bakanlık tarafından onaylanması beklenen denetim raporunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağına çevrilmiş durumda. Öte yandan bugün 24 Erzincanspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı, ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2 Ocak Cuma günü yeniden yapılacak.