SPOR - 22 Kasım 2021 Pazartesi 15:56

43. Hülya Avşar Cup sona erdi

A
A
A
43. Hülya Avşar Cup sona erdi

Antalya’da düzenlenen 43. Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası sona erdi. Turnuvanın son gününde başarılı tenisçiler kupalarıyla buluştu. Ayrıca turnuvadan elde edilen gelirden başarılı tenisçi çocuklar ve maddi durumu yetersiz başarılı lise-üniversite öğrencileri de yararlanacak.

Türkiye Tenis Federasyonu ile Megasaray Tenis Akademisi ortaklığında Antalya Belek’teki Megasaray Tenis Akademisi’nde 15-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen, erkekler ve kadınlarda 25 kategoride yaklaşık 300 tenisçi mücadele ettiği Hülya Avşar Cup Turnuvası sona erdi. Dereceye giren sporcular, ödüllerini Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, turnuvaya adını veren sanatçı Hülya Avşar ile Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un elinden aldı.

Kemal Şahin: “Spora ve sporcuların geleceğine yatırım yaptık”

Törende yaptığı konuşmada, önemli sosyal sorumluluk projeleriyle de çok insanın hayatına dokunmaktan gurur duyduklarını belirten Kemal Şahin, “Şu an sizleri misafir ettiğimiz Club Megasaray Oteli’miz uluslararası pazarlarda bilinen ve çok tercih edilen bir marka. Müşterilerimizin yüzde 70’i repeat olup bir kısmı 60-70 sefer gelmiştir. Turizmdeki başarılarımızı spor alanına da taşıdık. Megasaray Tenis Akademi’yi kurarak sadece ticari bir yatırım yapmadık. Spora ve sporcuların geleceğine de yatırım yapmış olduk.

Hülya hanımın turnuvasına 3. kez ana sponsor olduk. Megasaray Tenis Akademi olarak ülkemizde tenis oynayanları çoğaltmak, sponsorluğunu yaparak yetiştirdiğimiz oyuncularla ülkemize daha çok tenisçi katmak ve özellikle de dar gelirli ailelerin yetenekli çocuklarını alıp dünya arenasına çıkarmak istiyoruz. Hülya Hanım da bu konuda çok duyarlı. Onu da bu ortak hedeflerimiz doğrultusunda destekliyoruz. Turnuvaya 25 farklı yaş kategorisinde 300’ün üzerinde tenisçi katıldı. Birazdan finalistler kupalarını alacaklar. Mücadele eden herkesi kutluyorum.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, büyük başarı göstererek tekrar seçildi. Başkanımız tenise çok emek verdi, çok çalıştı. Tekrar kutluyorum. Türkiye Tenis Federasyonu’yla birlikte geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tenisin yaygınlaşması için dünyaca önemli turnuvaları Türkiye’ye getireceğiz.

Ayrıca biz de MTA olarak hem Megasaray Belek’te hem de Erciyes’te Davis Cup, ATP Challenger gibi enternasyonal turnuvaları 12 ay yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla enternasyonal turnuvalar Türk gençlerin ayağına geliyor ve böylelikle ciddi maliyetlerle uzak ülkelere gitmekten kurtuluyorlar ve derecelerini hızla arttırabiliyorlar. 2019’da açtığımız MTA, pandemi dönemi de dahil dünyaca önemli turnuvalarla, aralarında ünlü tenisçilerinde olduğu binlerce sporcuyu ağırladı.

Bu yıl Megasaray Tenis Akademi, yıl sonuna kadar 100’ün üzerinde enternasyonal turnuva yapmış olacak. Akademide kısa zamanda yetiştirdiğimiz 6 oyuncumuzu da Türk Milli Takımı’mıza vermenin gururunu yaşıyoruz.

43. Hülya Avşar Cup sona erdi

Akademide oyuncular, aynı tesiste konaklıyor, dengeli besleniyor ve sabah antrenmanını yapıp öğleden sonra maça çıkabilecek konfora sahip oluyor. Bu hizmetler sporculara zaman ve efor tasarrufu sağlıyor. Böylece başarılarına daha çok odaklanıyorlar. Bu yapımızla oyunculara Avrupa’da hiç olmayan bütünsel imkanlar tanıyoruz. Dolayısıyla bu imkanlarla tesisimiz kısa zamanda çok bilinen ve Avrupa’da dengi olmayan bir akademiye dönüştü. Bu vesileyle Antalya gelecekte dünyada tenisle anılan en önemli bir şehir olarak marka değeri kazanacaktır. Böylece Antalya’ya ve ülkemize Avrupa’dan çok daha fazla elit turist gelecektir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Hülya Avşar: “Ya sanat ya da spor diye yürüyeceğiz”

 

“Bu organizasyonun başarılı olmasında herkesin çok büyük emeği var” diyerek sözlerine başlayan Hülya Avşar ise, “Sizlerin katkılarıyla her turnuvada birçok çocuk okutuyoruz. Amacımız Türkiye’de yurtdışına gidip turnuvalara katılamayan ama iyi oynayan oyuncuların çoğunu yurtdışına göndermek. Ayrıca öğrenim hayatlarına da katkıda bulunmak. Bunu sadece ben değil, hep birlikte yapıyoruz. Bugün de bu turnuvanın 21. yılında 43.’sünü yaptık. Kemal Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü özellikle yatırım yapmış olduğu Megasaray Tenis Akademisi’nin tenis kortları sayesinde biz de aslında yapmak istediğimizi tam anlamıyla yapabiliyoruz. Hiçbir yerde böyle bir tesis bulma şansımız yok. Bahara doğru Güneydoğu’da tenise teşvik için TTF Başkanımız Cengiz Durmuş ile organizasyonlar yapacağız. Oradaki çocukların eline de raket vereceğiz. Ya sanat ya da spor diye yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cengiz Durmuş: “Tenis sporunu bütün Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz”

Tenisi Türkiye geneline yaymayı hedeflediklerini aktaran Başkan Cengiz Durmuş da, “Bugün burada olmamızın ne kadar anlamlı olduğunu sizleri görünce bir kez daha anladım. Bizim federasyon olarak hayalimiz, dünyanın en iyi sporcularını yetiştirebilmek ve Türkiye’yi temsil etmek. Türkiye Tenis Federasyonu olarak bu hedefimize başta devletimiz, spor bakanımız, spora destek verenler ve basın ile birlikte çalışarak ulaşabiliriz. Bu inançla çok çalışıyoruz. Başkan olarak çok şanslıyım, Kemal Şahin bey gibi otelleri ve bünyesinde kurduğu tenis akademisinin imkanları ülkemizin dünyada da söz sahibi olabilmesi için bir şanstır. Hülya hanımı gençlerimizi, çocuklarımızı geleceğe taşımak adına yaptığı hayır işlerinden dolayı takdir ediyorum. Tenis sporunu bütün Türkiye’ye yaymayı, özellikle Doğu’daki çocuklarımıza bu imkanları kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda Hülya hanımın da bizim bu gayretlerimize katılıp rol modeli olarak Güneydoğu’daki organizasyonlarımıza katılması bizi çok sevindirdi” cümlelerine yer verdi.

Uygar Aydın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kamyonetten yola düşen "Mor Karaman" ırkı koyunlar kaderine terk edildi Aksaray’da kamyonetten karayoluna düşen ve kaza riski oluşturan koyunlar araç sürücüleri tarafından refüje alınırken, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmasına rağmen saatlerce hiçbir kurumun gelip sahip çıkmadığı koyunlar çöp konteynerine bağlanarak adeta kaderlerine terk edildi. Olay, gece saat 00.30 sıralarında Aksaray E-90 Karayolu Makas Kavşağı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Bayburt ilinden başka bir ile sevk edilen S.F.B. isimli üreticiye ait "Mor Karaman" ırkı 2 koyun bilinmeyen bir nedenle taşındıkları kamyonetten yola düştü. E-90 karayolunda seyreden sürücüler koyunları fark edip kaza riski yaşarken, sürücüler 2 koyunu alarak refüje çıkardı. Ardından 112 Acil Çağrı Merkezini arayan vatandaşlar hayvanların düştüğü ve sahipsiz olduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine yetkili ekiplerin gönderildiği söylense de yaklaşık 3 saat geçmesine rağmen hiçbir yetkili kurum ya da kuruluş olay yerine gelmedi. İnsanlık namına koyunları refüje çıkarıp ekiplerin gelmesini bekleyen vatandaşlar yetkililerin gelmemesi üzerine çaresiz olarak koyunları çöp konteynerine iple bağlayarak olay yerinden ayrıldı. Vatandaşların gitmesinin ardından da saatlerce sahipsiz kalan 2 koyun adeta kaderlerine terk edildi. Koyunları karayolunda yakalayıp refüje çıkaran ve yetkililerin gelmesini bekleyen Musa Özkök (35), "Biz buradan geçiyorduk, koyunlar arabadan yola düşmüş. Biz de insanlık namına aldık kenara. Kaza olacaktı, tırlar birbirine çarpacaktı. Biz de burada ekipleri bekliyoruz, teslim edeceğiz" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Hayvan Kayıt Sistemi "TÜRKVET" üzerinden koyunların kulaklarındaki küpe numaralarıyla kimlik bilgilerine ulaşan vatandaşlar, koyunların Bayburt ili Merkez ilçesi Taşçılar Mahallesi’nde hayvancılık yapan S.F.B. isimli kişiye ait olduğunu belirledi. Yaklaşık 3 kez aranıp ihbarda bulunulmasına rağmen hiçbir yetkili kurum ya da kuruluşun gelmemesi üzerine vatandaşlar da çaresiz koyunları çöp konteynerine bağlayarak olay yerinden ayrıldı. Adeta kaderlerine terk edilen koyunların akıbeti henüz çözüme ulaşamadı.
Bursa Meclis üyesi adayı silahlı saldırıda öldürüldü Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde köy kahvehanesinde yaşanan silahlı saldırıda tüfekle ağır yaralanan Ceyhun Avcı kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölen Ceyhun Avcı’nın 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye Meclis üyesi adayı olduğu belirlendi. Olay gece saat 23.00 sıralarında Orhangazi’ye bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre daha önce köy kahvehanesini işleten Onur E. ile aralarında husumet olduğu belirlenen Ceyhun Avcı, kendisine ait otomobil ile köy kahvehanesinin önüne geldi. İddiaya göre elinde tornavida ile kahveye girip işletmeci Onur E. ile tartışmaya başladı. Tüfekle ağır yaralandı Tartışmanın büyümesi üzerine Onur E. tüfekle Ceyhun Avcı’ya ateş etti. Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı, olay yerine çağrılan ambulans ile Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ceyhun Avcı’yı tüfekle yaralayan Onur E. ise olay yerinden kaçtı. Talihsiz adam kurtarılamadı Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı ise kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Meclis üyesi adayı olmuştu Olayda hayatını kaybeden Ceyhun Avcı 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye meclis üyesi adayı olmuştu.