EKONOMİ - 07 Ocak 2016 Perşembe 12:07

30. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı için geri sayım başladı

A
A
A
30. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı için geri sayım başladı

Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye, 30 yaşını “Hayata Güvenle Başlamak” ana temasıyla düzenlediği etkinlikler ile kutlayacak. En yeni ve trend ürünlerin tanıtılacağı fuarda, 2016 yılı yaz çocuk modası düzenlenen defileler ile annelerin beğenisine sunulacak.

Sektörün en uzun soluklu ve deneyimli lider fuarı Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye, 13 - 17 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center’da kapılarını 30’ncu kez ziyarete açıyor. 37 bin m2 alanda gerçekleşecek fuarda, ateş ölçebilen bebek kıyafetlerinden çivisiz ve vidasız mobilyalara, eklem gelişimine destek veren kangurulardan, en güvenli bebek araç koltuklarına kadar en yeni ve trend ürünler tanıtılacak. Ayrıca, tüketici salonunda “Hayata Güvenle Başlamak” ana temasıyla düzenlenen bebeklerde ilkyardım, çocuklarımızı sanal alemde bekleyen tuzaklar, Aydın Üniversitesi’nin sergileyeceği trafikte güvenliğe dikkat çekecek tasarımlar, nefes teknikleri, doğum koçu, tasarımcı çocuk temalı workshoplar, ceo anneler söyleşileri, Hande Kazanova ile çocuğunuzla yıldızınız barışsın gibi hem eğlenceli hem eğitici eğitimler ile 2016 yılının yaz çocuk modasının sergileneceği defileler, kanguru ve zumba danslarıebeveynlerin ilgi odağı olacak.

CBME Türkiye’nin 30 yıldır sektöre aralıksız hizmet belirten UBM ICC Genel Müdürü Erdal Baykara, “Türkiye, sürekli büyüyen ve güçlenen ekonomisi, genç nüfusu ve bulunduğu stratejik coğrafi konumu sayesinde yeni pazarlar arayan ulusal ve uluslararası firmaların öncelikli gündeminde ve hedeflerinde yer alıyor. Avrupa’nın en yüksek doğum oranına sahip ülkesiyiz. 0-3 yaş arası bebek ve küçük çocuk sayımız 4,7 milyon iken, 0-5 yaş arası çocuk sayımız 7 milyona ulaşmış durumda. Aileler bebekleri için ayda 60 ve yılda da ortalama 720 dolar harcıyorlar ve sektörün ticari hacminin ortalama 400 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor. CBME markası, Çin, Singapur ve Hindistan’da benzer konseptte düzenlediği ihtisas fuarları ile global düzeyde sektöre yön veriyor. Biz de CBME Türkiye olarak sektör için her yıl ortalama 60 milyar dolar iş hacmi yaratıyoruz. Amacımız bu ortalamaları yükseltmek ve sektörün hakettiği yere ulaşmasına katkı sağlamaya devam etmek” dedi. Baykara, ayrıca bilet satışlarından elde edilen gelirin bir bölümünün otizmli çocukları topluma kazandırmak için çalışan Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacağını sözlerine ekledi.

30.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, bu yıl düzenlediği ilgi çekici ve renkli etkinliklerin yanı sıra, CBME Tüketici Ödülleri (Consumer Awards) ile anneler için sektörün en yaratıcı ve güvenilir ürünlerini belirledi. UBM ICC ve Baby & Kid Store dergisi tarafından sosyal medya üzerinden düzenlenen yarışmaya katılananneler,bebek arabası, mobilyası, oto koltuğu, taşıma ürünleri, en faydalı yaratıcı ürün gibi toplam 7 kategoride oy kullandı. Dereceye giren ürünler ve yarışmada oylamaya katılarak hediye kazanan annelere ödülleri 16 Ocak’ta fuar alanında düzenlenen törenle takdim edilecek. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir sporcuları şampiyonadan 4 madalyayla döndü Muğla Büyükşehir Belediyesi Sporcuları İzmir’de gerçekleştirilen Hemsball Şampiyonası’nda 4 gümüş madalya ile dönerek bireysel ve takım oyunlarında büyük başarıya imza attı. İzmir’de gerçekleştirilen Hemsball Küçükler-Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na 9 ilden 30 kulüp ve 120 sporcu katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor kulübü sporcuları şampiyonadan takım ve bireysel oyunlarda 4 gümüş madalya kazandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcuları Hemsball Türkiye Şampiyonası’nda İdil Güldürüm ve Zülal Baykal Küçük Kızlar Takımı ile Türkiye ikinciliği, Zeynep Cesur, Ceylin Sude Kocasarı Yıldız Kızlar Takımı ile Türkiye ikinciliği, Barlas Özen, Mete Bozkurt, Kuzey Burungöz ile Yıldız Erkekler Takımı ile Türkiye ikinciliği, Barlas Özen ile Yıldız Erkekler Bireysel kategorisinde Türkiye ikinciliği kazandı. Turnuvaya 9 sporcu ile katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları elde ettikleri 4 Türkiye ikinciliği ile büyük bir başarıya imza atarak Muğla’yı gururlandırdı. "Sporcularımız Muğlamızı ve ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras sporun tüm branşlarında başarılı olmak için spora, sporcuya desteklerinin devam edeceğini söyledi ve Muğla’ya büyük bir gurur yaşatan Büyükşehir Hemsball sporcularını kutladı. Başkan Aras; "Uluslararası ve ulusal turnuvalarda ülkemizi, Muğlamızı başarıyla temsil eden sporcularımızla gurur duyuyoruz. Spor, bireyin hayatının düzenli, planlı olmasında ve sağlığında çok önemli bir etken. Büyükşehir Belediyesi olarak spor kulübümüzle her branşta başarılı sporcular yetişmesine öncülük etmeye devam edeceğiz. Okçuluktan atletizme, satrançtan taekwondoya her platformda Büyükşehir sporcuları mücadele etmeye, elde ettikleri başarılarla Türk Milli takımına seçilerek ay yıldızlı formamızı terletmeye devam edecek. Hemsball Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri başarılarla Muğlamızı gururlandıran sporcularımızı ve antrenörümüzü kutluyorum" dedi.
Ankara ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında 81 ilde stant açarak, Sözleşme’yi vatandaşların imzasına sundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılım haklarının güvence altına alınmasını hedefleyen Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin ilke ve hükümlerinin toplumun tüm kesimlerince bilinmesi ve çocuk katılımının güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, hazırlanan ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’, ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından imzalanarak kamuoyuna sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve tüm dünyaya yaptığı destek çağrısıyla dijital ortamda çocuk haklarının korunmasına yönelik farkındalık zemini oluşturuldu. 81 ilde çalışmalar başlatıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin bilinirliğini artırmak, konuya ilişkin farkındalık oluşturmak için çalışmalar başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın dijital çağda çocukların güvenliğinin en az sokakta oynarken güvende olmaları kadar hayati bir mesele olduğu vurgusunun ardından ise konu ile ilgili 81 ilde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracılığıyla yapılan çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda, çocukları dijital mecraların olumsuz etkilerinden korumak ve muhtemel risklere karşı iş birliğini güçlendirmek amacıyla, il müdürlükleri aracılığıyla şehir merkezlerinde stantlar kurularak ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ vatandaşların imzasına sunuldu. Dijital dünyanın bir tehdit değil, doğru kurallar, güçlü denetimler ve bilinçli ailelerle güvenli bir fırsat olduğunun vurgulandığı stantlarda, çocukların dijital dünyada kaybolmadan, haklarını bilen ve kendini güvende hisseden bireyler olarak güçlenmesi gerektiği mesajı veriliyor. Farkındalığı güçlendirmeye yönelik iş birliği çalışmaları Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, çocuk haklarına ilişkin toplumsal duyarlılığın güçlendirilmesi, dijital dünyada çocukların korunmasına yönelik bilincin artırılması ve ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin toplumun tüm kesimlerince öğrenilerek benimsenmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, eğitim kurumları ve ilgili paydaşlarla iş birliği içinde afiş ve broşür çalışmaları, sosyal medya paylaşımları, panel ve seminerler düzenleniyor. Ayrıca meydanlar, ulaşım ve alışveriş merkezleri, festival alanları ile benzeri kamusal alanlarda açılan stantlar aracılığıyla bilgilendirme yapılarak ebeveynler başta olmak üzere tüm vatandaşların imza kampanyasına katılımı teşvik ediliyor.
Antalya Antalya’da tartıştığı oğlu tarafından silahla vurulan babadan acı haber Antalya’nın Manavgat ilçesinde tartıştığı babası ve yengesini tabancayla vurarak ağır yaralayan ve kendini eve kilitleyen zanlı, olaydan yaklaşık 3 saat sonra silahıyla teslim oldu. Şüpheli Hasan Ali Yıldız tutuklanırken olayda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan baba Ali Yıldız tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Manavgat ilçesi Ulukapı Mahallesi Aşağı Bayır Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Hasan Ali Yıldız (46) ile bitişik binada ikamet etmekte olan babası Ali Yıldız arasında ailevi sebeplerden dolayı tartışma yaşandı. Tartışma sırasında Hasan Ali Yıldız, babası olan Ali Yıldız’ı (75) ve yengesi Gürcistan uyruklu Nora D.’yi (62) tabancayla vurarak yaraladı. Silah sesini duyarak eve gelen komşularını elinde silahla karşılayan ve eve almayan Hasan Ali Yıldız, bir süre sonra olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerini de eve almadı. Olay yerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ve JASAT ekiplerinin gelmesinin ardından Hasan Ali Yıldız tartışmanın yaşandığı babasının evinden kendi evine geçerken, jandarma ve sağlık ekipleri evde yaralı vaziyetteki Ali Yıldız ve Gürcistan uyruklu Nora D.’yi evden çıkararak ambulansla hastaneye götürdü. 3 saat sonra teslim oldu Olayda kullandığı silahla kendi evine geçen ve kapıyı kilitleyen Hasan Ali Yıldız olay yerine gelen jandarma ekiplerinin teslim olması için yaptığı çağrıya uzun süre olumsuz cevap verdi. Olay yerine yakın arkadaşlarının ve sevdiği yakınlarının gelmesinin ardından zanlı, yaklaşık 3 saat sonra jandarmaya teslim oldu. Hasan Ali Yıldız’ın jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ilıca Cezaevi’ne gönderildi. Olayda ağır yaralanan baba Ali Yıldız tüm müdahalelere rağmen bugün öğle saatlerinde hastanede hayatını kaybetti. Hasan Ali Yıldız’ın ise jandarmada ve mahkemede ifade vermediği, sürekli ağladığı bildirildi.