RAMAZAN - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:55

18 Mayıs İstanbul akşam ezanı vakti 2018 İstanbul Ramazan imsakiyesi

A
A
A
18 Mayıs İstanbul akşam ezanı vakti 2018 İstanbul Ramazan imsakiyesi

İstanbul'da oruç tutan vatandaşlar iftar saatini ve akşam ezanı vaktini merak ediyorlar. İstanbul için iftar vaktini haberimizde yer alan Ramazan imsakiyesi ile öğrenebilirsiniz.

İstanbul'da iftarın ne zaman açılağını ve akşam ezanı saatlerini merak eden vatandaşlar Ramazanın ikinci gününde İstanbul iftar vakti 'akşam ezanı' saat kaçta okunacak, sorularını soruyor. İşte bu haberimizde Ramazan süresince iftar ve akşam ezanı vakitlerini öğrenebilirsiniz.

18 Mayıs İstanbul akşam ezanı vakti 2018 İstanbul Ramazan imsakiyesi

30 GÜN BOYUNCA SABAH-AKŞAM EZANI SAATLERİ

İstanbul'da Ramazan ayının ilk sahuru,16 Mayıs 2018 tarihinde saat 03:52'de başlıyor, ilk iftarı, 20:22'de. İlk teravih namazı ise 22:01 olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

17 Mayıs Perşembe: Ramazanın ikinci günü sahur saati 03:50, iftar saati ise 20:23. İkinci gün teravih namazı 22:03 olarak açıklandı.

18 Mayıs Cuma: Ramazanın üçüncü günü sahur saati 03:49, iftar saati 20:24. Üçüncü gün teravih namazı 22:04'te kılınacak.

19 Mayıs Cumartesi: Ramazanın dördüncü günü sahur saati 03:47, iftar saati 20:25. Dördüncü gün teravih namazı 22:06'da kılınacak.

20 Mayıs Pazar: Ramazanın beşinci günü sahur saati 03:46, iftar saat 20:26. Beşinci gün teravih namazı 22:07'de kılınacak.

21 Mayıs Pazartesi: Ramazanın altıncı günü sahur saati 03:45, iftar saati 20:27. Altıncı gün teravih namazı 22:09'da kılınacak.

22 Mayıs Salı: Ramazanın yedinci günü sahur saati 03:43, iftar saati 20:28. Yedinci gün teravih namazı 22:10'da kılınacak.

23 Mayıs Çarşamba: Ramazanın sekizinci günü sahur saati 03:42, iftar saati 20:29. Sekizinci gün teravih namazı 22:12'de kılınacak.

24 Mayıs Perşembe: Ramazanın dokuzuncu günü sahur saati 03:41, iftar saati 20:30. Dokuzuncu gün teravih namazı 22:13'de kılınacak.

25 Mayıs Cuma: Ramazanın onuncu günü sahur saati 03:39, iftar saati 20:31. Onuncu gün teravih namazı 22:14'de kılınacak.

26 Mayıs Cumartesi: Ramazanın onbirinci günü sahur saati 03:38, iftar saati 20:31. Onbirinci gün teravih namazı 22:16'da kılınacak.

27 Mayıs Pazar: Ramazanın onikinci günü sahur saati 03:37, iftar saati 20:32. Onikinci gün teravih namazı 22:17'de kılınacak.

28 Mayıs Pazartesi: Ramazanın onüçüncü günü sahur saati 03:36, iftar saati 20:33. Onüçüncü gün teravih namazı 22:18'de kılınacak.

29 Mayıs Salı: Ramazanın ondördüncü günü sahur saati 03:35, iftar saati 20:34. Ondördüncü gün teravih namazı 22:20'de kılınacak.

30 Mayıs Çarşamba: Ramazanın onbeşinci günü sahur saati 03:34, iftar saati 20:35. Onbeşinci gün teravih namazı 22:21'de kılınacak.

31 Mayıs Perşembe: Ramazanın onaltıncı günü sahur saati 03:33, iftar saati 20:36. On yedinci gün teravih namazı 22:22'de kılınacak.

1 Haziran Cuma: Ramazanın onyedinci günü sahur saati 03:32, iftar saati 20:36. Ondördüncü gün teravih namazı 22:23'de kılınacak.

2 Haziran Cumaresi: Ramazanın onsekizinci günü sahur saati 03:31, iftar saati 20:37. Onsekizinci gün teravih namazı 22:24'de kılınacak.

3 Haziran Pazar: Ramazanın ondokuzuncu günü sahur saati 03:30, iftar saati 20:38. Ondokuzuncu gün teravih namazı 22:25'te kılınacak.

4 Haziran Pazartesi : Ramazanın yirminci günü sahur saati 03:29, iftar saati 20:39. Yirminci gün teravih namazı 22:27'de kılınacak.

5 Haziran Salı : Ramazanın yirmibirinci günü sahur saati 03:29, iftar saati 20:39. Yirmibirinci gün teravih namazı 22:28'de kılınacak.

6 Haziran Çarşamba: Ramazanın yirmiikinci günü sahur saati 03:28, iftar saati 20:40. Yirmiikinci gün teravih namazı 22:29'da kılınacak.

7 Haziran Perşembe: Ramazanın yirmiüçüncü günü sahur saati 03:27, iftar saati 20:41. Yirmiüçüncü gün teravih namazı 22:30'da kılınacak.

8 Haziran Cuma: Ramazanın yirmidörüncü günü sahur saati 03:27, iftar saati 20:41. Yirmidördüncü gün teravih namazı 22:30'da kılınacak.

9 Haziran Cumartesi : Ramazanın yirmibeşinci günü sahur saati 03:26, iftar saati 20:42. Yirmibeşinci gün teravih namazı 22:31'de kılınacak.

10 Haziran Pazar : Ramazanın yirmialtıncı günü sahur saati 03:26, iftar saati 20:42. Yirmialtıncı gün teravih namazı 22:32'de kılınacak.

11 Haziran Pazartesi: Ramazanın yirmiyedinci günü sahur saati 03:25, iftar saati 20:43. Yirmiyedinci gün teravih namazı 22:33'te kılınacak.

12 Haziran Salı: Ramazanın Yirmisekizinci günü sahur saati 03:25, iftar saati 20:43. Yirmisekizinci gün teravih namazı 22:34'te kılınacak.

13 Haziran Çarşamba : Ramazanın Yirmidokuzuncu günü sahur saati 03:25, iftar saati 20:44. Yirmidokuzuncu gün teravih namazı 22:34'te kılınacak.

14 Haziran Perşembe: Ramazanın otuzuncu günü sahur saati 03:24, iftar saati 20:44. Otuzuncu gün teravih namazı 22:35'tekılınacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Çayeli Bakır’dan Çayeli Fen Lisesi’ne eğitim desteği Çayeli Bakır İşletmeleri’nin desteği ile Çayeli Fen Lisesi’nde kurulan yenilikçi sınıf ve bilgisayar sınıfı ile yenilenen spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kamu-özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür projelerin eğitim altyapısının güçlendirilmesi açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, Çayeli Bakır’ın eğitime sunduğu katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta konuşan Çayeli Bakır Genel Müdür Yardımcısı Ali Can ise şirketin eğitime ve spora verdiği desteğin, gençlerin dijital çağa uyum sağlaması ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmesi açısından kritik rol oynadığını vurguladı. Can, konuşmasında "Bilgisayar ve Yenilikçi sınıfı ve yenilenen Spor Salonumuz, gençlerimizin dijital çağa uyum sağlamaları ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmeleri için güçlü birer adım. Bizler, bu topraklarda yetişen her gencin potansiyeline inanıyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı görev biliyoruz. Eğitimde teknolojiye erişim, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine imkân tanırken; spor ise disiplin, dayanışma, azim ve hızlı düşünme gibi değerleri hayatlarına katıyor. Çayeli Bakır olarak, gençlerimizin eğitimine katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sultangazi’de D Caddesi zeminaltı otopark, hizmet tesisi, park ve aile sağlığı merkezi birçok ihtiyaca çözüm oldu Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl hizmete açtığı 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Zeminaltı Otopark, Hizmet Tesisi, Park ve Aile Sağlığı Merkezi, mahallelilerin birçok ihtiyacına çözüm oldu. Otopark, bölgenin park yükünü önemli ölçüde alırken oyun grupları da minik ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. İlçeyi önemli projelerle buluşturan Sultangazi Belediyesi, trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalardan biri olan 50.Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği hizmet tesisini bu yılbaşında hizmete açmıştı. 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Otopark, Yeşil Alan, Hizmet Tesisi ve ASM bölgedeki önemli bir boşluğu da doldurdu. Vatandaşlar 3 katlı yeraltı otoparkına güvenli bir şekilde araçlarını bırakırken aynı zamanda sokak aralarındaki park yükünü de hafifletmiş oldu. Yeşil alanlar ile oturma grupları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gençler spor yapmanın keyfine varırken, minikler gönüllerince eğleniyor. Anne- babalar da rahat bir nefes alıyor. Ayrıca tesiste yer alan aile sağlık merkezi ve çok amaçlı salon ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Belediyecilik çözüm demek Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; "Mahalle Tesislerimiz gerçekten bizim en önemli hizmetlerimizden birisi. Çünkü burada bir yaşam oluşturuyoruz, farklılık katıyoruz. 7’den 77’ye herkese hitap eden özellikleriyle vatandaşımızın tek bir çatı altında birçok ihtiyacını giderebilmesine imkan sağlıyoruz. Bu nokta trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu ve mahalle aralarında araç park sorununun yaşandığı bir noktaydı. Tesiste yer alan yaklaşık 300 araçlık kapasiteli otoparkımızla bölgemizin önemli bir sorunumuzu daha çözüme kavuşturmuş olduk" dedi.