ÇEVRE - 03 Kasım 2023 Cuma 09:22

Köylülerin köprü çilesi

A
A
A
Köylülerin köprü çilesi

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Gülpınar köyü sakinleri Çömlekçi deresini geçmek için kendi imkanlarıyla yaptıkları ahşap köprülerin bugüne kadar hep sel sularına dayanmayarak yıkıldığını belirterek bu köprülerin yerine artık yetkililerin daha güvenli bir köprü yapmalarını istiyor.


Görele ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Gülpınar köyü sakinleri mahalle ile köy merkezi arasında yer alan Çömlekçi deresi üzerine yaklaşık 6 metre uzunluğunda derme çatma tahta köprü yaptı. Ancak yapılan köprüler en ufak sel sularına dayanamayarak yıkıldı. Arık kendilerinin yaptığı sel sularının götürdüğü köprünün yerine daha güvenli bir köprü isteyen Köy Muhtarı Hasan Gül, “Bizim tek isteğimiz mahalle sakinlerimizin köy merkezine ve köye ulaşım sağlanan grup yoluna ulaşmalarıdır. Bu nedenle yaya olarak kullanılması için yaptığımız tahta köprüler ne yazık ki hem güvenli değil, hem de sel suları yükseldiğinde yıkılıyor. Buraya artık yetkililerin daha kullanışlı bir yaya köprüsünün yapılmasıdır. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.


Köy sakinlerinden Hanife Atmaca ise yaptığı açıklamada “Bu köprüden geçmek sırat köprüsünden geçmek gibi. Çoğu zaman gerek kendimiz gerekse, hayvanlarımız için köprü sel sularına kapılıp yıkılsa da canımızı hiçe sayarak dereden yürüyerek geçmek zorunda kalıyoruz. Başka çaremiz olmadığı bu köprüyü kullanıyoruz. Biz yapıyoruz sel götürüyor köprü olmadığı zamanda dereden geçiyoruz” diye konuştu.



Köylülerin köprü çilesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden “Meryemana Tabiat Parkı” açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Meryemana Tabiat Parkına giriş ücretleri ile ilgili, “İşletmenin Kurumumuza devrinden sonra fiyatların arttığı yönündeki iddialar asılsızdır” açıklamasını yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “İzmir’in Selçuk ilçesinde Meryemana evi ve kilisesi yakınında 7.491 metrekarelik alan, 1997 yılında otopark hizmetinde kullanılması maksadıyla Selçuk Belediyesi’ne verilmiştir. İzin süresi bitimi sonunda otoparkın Kurumumuza devredilmesi gerektiği 24 Ekim 2024’te Selçuk Belediye Başkanlığı’na tebliğ edilmiştir. 30 günlük verilen süre sonunda otopark Selçuk Belediyesi tarafından geri verilmemiştir. Mevcut alan 27 Kasım 2024 tarihinde teslim alınabilmiştir. Hemen ardından sahanın genel temizliği ve güvenliği için kurumumuz personeli görevlendirilmiştir. Kurumumuzca Meryemana Tabiat Parkında vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için çevre düzenleme, bakım onarım ve girişlerdeki yoğunluğu azaltmak maksadıyla HGS sisteminin kurulması çalışmalarına başlanmıştır. Söz konusu çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması planlanmakta olup, bu kapsamda 1 Ocak 2025 tarihine kadar alana girişlerde herhangi bir ücret alınmayacaktır. Dolayısıyla bazı medya organlarında işletmenin Kurumumuza devrinden sonra fiyatların arttığı yönündeki iddialar asılsızdır. Söz konusu haberlerde geçen ücret tarifesi 22 Mart 2024 tarihinde idarece onaylanan 2024 Korunan Alan Ücret Tarifesi kapsamında belirlenen bedeller olup alanın devredilmesinden sonra yapılan bir çalışma değildir” denildi.