GÜNDEM - 15 Kasım 2024 Cuma 16:16

Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor

A
A
A
Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor

Giresun’un merkeze bağlı köylerinde yaşayan kadınlar, yaz boyunca tarlalarında yetiştirdikleri sebze, meyve ve evde ürettikleri gıdaları pazarlarda satarak aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor.


Giresun’un köylerinde kadınlar, haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra, evde ürettikleri süt, yoğurt, peynir gibi gıda ürünlerini satarak geçimlerini sağlıyorlar. 30 yıldır pazarcılık yapan Kıymet Demirel, köylerinde ürettikleri her şeyin organik olduğunu belirterek, "Sabah erken saatlerde tarlalarımdan topladığım ürünleri pazara getiriyorum. Sattığım her şey taze ve organik. Tezgahımda sadece bu yörede yetişen ürünler var" dedi.


Pazarcılıkla ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Demirel, “30 yıldır pazarda çalışarak aileme bakıyorum. Pazartesi ve salı günleri pazarda olurken, diğer günlerde ise tarlada çalışıyorum” diye konuştu.



"Kendi ürettiklerimizle yaşayıp, çocuklarımızı büyüttük"


Pazarcılıkla üç çocuğunu büyütüp okuttuğunu anlatan Elmas Atar ise, “25 yıldır pazarcılık yapıyorum. Tezgahımda patates, mısır unu, kabak, fasulye, süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi ürünler var. Hepsini kendimiz üretiyoruz ve satıyoruz. Pazarcılıkla sadece aile bütçesine değil, aynı zamanda üretime de katkı sağlıyoruz” dedi.



Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Gazeteci-Yazar İhsan Tunçoğlu, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’e kitabını takdim etti Gazeteci-Yazar İhsan Tunçoğlu, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’e kitabını takdim etti. Kütahya’da düzenlenen uluslararası etkinliklerde Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Gazeteci-Yazar ve Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı Başkanı İhsan Tunçoğlu’ndan “Dünyada İlkler ve Sırlar Kenti: Kütahya” kitabını aldı. Macaristan-Türkiye ilişkilerini güçlendiren etkinliklerden biri olan DPÜ Rektörlüğü’nün düzenlediği Uluslararası 100. Yıldönümü Sempozyumu ve Avrupa Birliği büyükelçilerinin Kütahya ve Aizanoi gezisi sırasında gerçekleşen buluşmada Tunçoğlu, kitabını Büyükelçi Matis’e hediye etti. Tunçoğlu, kitabını takdim ederken Büyükelçi Matis’in Türk-Macar dostluğuna önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Sayın Büyükelçi Viktor Matis, Türk-Macar dostluğuna unutulmaz destekler vermiştir. Kendisi, Büyükelçi olmadan önce Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği’nde üst düzey diplomatik görevler üstlenmiştir. Uzun yıllardır tanışıyoruz. 2019 yılında genç yaşta Büyükelçi olarak atanmış ve o günden beri aktif bir diplomasi yürütmektedir. Ayrıca Türkçe’yi çok iyi bilmekte ve sosyal medyada, özellikle Twitter’da, en çok takip edilen büyükelçilerden biridir" dedi. Tunçoğlu, 3. baskısı yapılan kitabında Macaristan’a geniş bir yer ayırdığını ifade ederek, "Kitabımda Macaristan’la ilgili araştırmalar, yazılar, fotoğraflar ve belgeler bulunuyor. Ayrıca Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral’ın Türk-Macar ilişkilerine yaptığı katkılara da geniş yer verdim" diye konuştu. Dünyada İlkler ve Sırlar Kenti: Kütahya kitabı, Kütahya’da bir yazar tarafından 3. baskısı yapılan ilk eser olma özelliğini taşıyor.
Aydın Efeler Belediyesi’nden iklim değişikliğine farkındalık konferansı Efeler Belediyesi, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kentler konusunda farkındalık oluşturma çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in katılımıyla ’Kentler ve İklim Değişikliği’ konulu bir konferans düzenlendi. Efeler Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda organize ettiği etkinlik, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Ersoy Tonyaloğlu’nun konuşmacı olduğu etkinlikte, iklim değişikliğinin kent yaşamına etkileri ve sürdürülebilir şehirlerin önemi detaylarıyla ele alındı. Doç. Dr. Tonyaloğlu, iklim değişikliğinin şehirlerde oluşturabileceği risklere dikkat çekerek, sürdürülebilirlik bilincinin artırılmasının gelecek nesiller için hayati olduğunu vurguladı. Katılımcılara çevre dostu adımlar atmanın pratik yollarını da paylaşan Tonyaloğlu, bireysel ve toplumsal farkındalığın bu süreçteki önemine değindi. Etkinlik sonunda konuşan Başkan Anıl Yetişkin, iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık oluşturmanın önemine değinerek, “Değerli hocamızın paylaştığı bilgiler, dünyamız için endişelenmemiz gereken bir tabloyu gözler önüne seriyor. 2050 ve 2100 yılları, iklim açısından önemli değişimlerin yaşanacağı dönemler. Bu olumsuzlukları yaşamadan önce harekete geçmeliyiz. Bugünkü konferans, farkındalık oluşturma noktasında çok değerli bir katkı sundu” diye konuştu. Konferansın sonunda Başkan Yetişkin, katkılarından dolayı Doç. Dr. Ebru Ersoy Tonyaloğlu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti.