GÜNDEM - 28 Eylül 2024 Cumartesi 13:16

Yığınlı Mahallesi arazi yoluna kavuştu

A
A
A
Yığınlı Mahallesi arazi yoluna kavuştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın başlattığı yol açma seferberliği ile ilçede ekili tarım alanı her geçen gün artıyor. Yılmaz’ın tüm köylerde başlattığı çalışmaların sonuncusunda kırsal Yığınlı Mahallesi de yeni arazi yollarına kavuştu. Mahalle halkı, hizmetten memnuniyetini ifade ederek, yıllardır yol olmaması nedeniyle ekim yapamadıklarını arazilerini ekmeye başlayacaklarını söyledi.


Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın kısal mahallelerde başlattığı arazi yolu açma seferberliğinde büyük mesafe kat edildi. İlçenin birçok mahallesinde vatandaşlar yeni yollara kavuştu. Son mahalleye kadar sürecek çalışmalarının bir önceki durağı Yığınlı Mahallesi oldu.


“Gidemediğimiz arazilere şimdi otomobille gidiyoruz”


Yığınlı Mahallesi’nin yıllardır açılmayan arazi yolları sorunu Başkan Yılmaz’ın talimatıyla kısa sürede çözüme kavuşturuldu. Yığınlı Mahalle Muhtarı Kadir Baygün, birkaç gün öncesine kadar mahalle halkının arazilerine gidemediğini söyledi. Yaya olarak gidilemeyen yolların Şehitkamil Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla yıllardır hasret kaldıkları yollara kavuştuklarını belirterek, “Önceden bu yollardan biz yaya olarak geçemezdik. Şimdi arabayla tarlamıza, bahçemize rahatlıkla gidebiliyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Talep ettiğimiz andan itibaren yol açma çalışmalarını anında başlatan Şehitkamil Belediye Başkanımız Umut Yılmaz’a çok teşekkür ederim” dedi.



Yığınlı Mahallesi arazi yoluna kavuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy Belediyesi zabıta ekiplerinden işletmelerin kaldırım işgaline karşı çalışma Bakırköy Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırımlardaki işgaliye sorununu çözmek için ilçe genelinde yürüttüğü denetimlerde, işletmelerin yaya geçişine engel olmaması için sınırları sarı çizgi çekerek belirledi. Bakırköy Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırımlardaki işgaliye sorununu çözmek için ilçe genelinde yürüttüğü denetimlerde, işletmelerin yaya geçişine engel olmaması için sınırları sarı çizgi çekerek belirledi. Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun şehir düzenini korumaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar çerçevesinde zabıta ekiplerinin kaldırım ve yol işgaline karşı mücadelesi sürüyor. Çalışmalar kapsamında denetime çıkan zabıtalar, cadde boyunca kaldırımı işgal eden tüm iş yerlerini tespit ederek esnafı kurallara uyması konusunda uyardı. Yapılan uyarıların ardından zabıta ekipleri, yayaların geçiş yollarının kısıtlanmaması için çarşı, cadde ve sokaklardaki işletmelerin sınırlarını belirleyerek bu sınırlara sarı çizgi çekti. “Hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etmemek adına bu düzeni sağlıyoruz” İşgaliye çalışmalarına hem esnafın hem de vatandaşın yararı için düzenli olarak devam edeceklerini söyleyen Zabıta Komiseri Kemal Boztürk, “Belediye Başkanımızın talimatlarıyla çarşı, cadde ve sokaklarda yayaların rahat bir şekilde yürüyebilmesi için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etmemek adına bu düzeni sağlıyoruz. Çalışmalarımız Bakırköy genelinde düzenli bir şekilde devam edecek” dedi.