KÜLTÜR SANAT - 15 Eylül 2024 Pazar 13:35

Sermin Ocak anısına düzenlenen workshopta şefler Gaziantep lezzetlerini yorumladı

A
A
A
Sermin Ocak anısına düzenlenen workshopta şefler Gaziantep lezzetlerini yorumladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep’in kaynak niteliği taşıyan ilk yemek kitabının yazarı Sermin Ocak anısına özel bir workshop gerçekleştirildi. Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan bu workshopta, kentin ünlü otellerinin şefleri hünerlerini sergileyerek kıyasıya yarıştı.


Gaziantep’teki 6 farklı otelin profesyonel aşçıları, kentin zengin mutfak kültüründen esinlenerek, vegan, vejetaryen ve şifalı ürünler hazırladılar. “Türkiye’nin ve Dünyanın Önemli Şefleri Gaziantep’in Gıdaları ile Vegan, Vejetaryen ve Şifa Ürünlerine Yön Verecek” başlığı etrafında gerçekleşen yarışmada, şefler Gaziantep’in yöresel lezzetlerini kendi özgün dokunuşlarıyla yeniden yorumladı.


Bu gastronomi şöleni, sadece lezzetleri değil, şeflerin sunum ve yaklaşımlarını da öne çıkardı. Yöresel ürünlerin modern tekniklerle harmanlandığı tabaklar, izleyicilerden büyük ilgi gördü.


Bölgenin gastronomi zenginliklerini ve sağlık temalı yemek anlayışını bir araya getirerek Gaziantep mutfağının uluslararası alanda daha da tanınmasına katkı sağlayan bu workshop, Gaziantep mutfağının sadece geleneksel değil, aynı zamanda çağdaş ve yenilikçi yönünü de gözler önüne serdi.



Sermin Ocak anısına düzenlenen workshopta şefler Gaziantep lezzetlerini yorumladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği Nilüfer Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine, her gün ücretsiz sıcak yemek hizmeti sunarak destek oluyor. Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nde verilen yemek hizmetinin yanı sıra, her gün iki öğün sıcak yemek de ihtiyaç sahibi 300 aileye ulaştırılıyor. Nilüfer Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nde yapılan yemeklerle, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar ve üniversite öğrencilerine destek oluyor. Üçevler Mahallesi’nde hizmet veren aşevinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra üniversite öğrencileri de ücretsiz olarak yemek yiyebiliyor. Ayrıca, aşevinde hazırlanan yemekler düzenli olarak her gün yaklaşık 300 haneye de ulaştırılıyor. Üniversite öğrencileri de yararlanıyor Uzman diyetisyenlerin gözetiminde her gün 6 çeşit yemeğin hazırlandığı aşevinde, tüm yemekler hijyenik şartlarda pişiriliyor ve düzenli tadım kontrolleri yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, her gün15.00-18.00 saatleri arasında aşevinde hazırlanan 3 çeşit yemek hizmetinden yararlanabiliyor. Aşevi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapabiliyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar aşevinde her gün yemek yiyebiliyor. Üniversite öğrencileri ise öğrenci kimlik kartlarını ibraz ederek bu hizmetten faydalanabiliyor. Gündeki iki öğün sıcak yemek evlere ulaştırılıyor Aşevinde hazırlanan sıcak yemekler, her gün iki öğün halinde belirlenen ihtiyaç sahibi hanelere de ulaşıyor. Öğle ve akşam olmak üzere günde iki öğün sıcak yemek, Nilüfer Belediyesi görevlileri tarafından ailelere ulaştırılıyor. Ekipler her gün toplam 700 öğün yemeği, kentin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin evlerine bırakıyor.