SPOR - 06 Kasım 2024 Çarşamba 14:17

Selçuk İnan: "Son periyotta takım olarak önemli işler yaptık"

A
A
A
Selçuk İnan: "Son periyotta takım olarak önemli işler yaptık"

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Selçuk İnan, Hatayspor maçında kazanan taraf olmak istediklerini vurguladı. Takımın son haftalardaki performansı ile ilgili de konuşan İnan, "Son periyotta şehrin ve taraftarın desteğiyle takım olarak önemli işler yaptık" dedi.


Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında 9 Kasım Cumartesi günü Mersin’de oynayacağı Hatayspor maçı hazırlıklarını tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan antrenman, taktik çalışmalar ve çift kale maç ile son buldu.


Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, Hatayspor müsabakasında kazanan taraf olmak istediklerini vurguladı.



"Son periyotta şehrin ve taraftarın desteğiyle takım olarak önemli işler yaptık"


Takımın son haftalardaki performansı ile ilgili konuşan Selçuk İnan, "Sezona galibiyetle başladık ama takım olarak eksik ve hazır değildik. Son haftalarda ise bütün oyuncularımızın bizimle beraber olması istediğimiz oyun ve felsefeyi sahaya yansıtmak adına önemli etken oldu. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Şehrin ve taraftarın desteğiyle beraber son periyotta önemli işler yaptığımızı düşünüyorum. 4 maçtır kaybetmeyen bir takımız ama futbol hep böyle istatiksel olarak devam etmiyorum. Her hafta yeni bir maç ve yeni bir meydan okuma. Özellikle Anadolu takımları bu sene çok güçlü. O yüzden her maça çok iyi hazırlanmamız ve çok iyi mücadele etmemiz lazım. Bunları yerine getirirsek oyun üstünlüğümüz ortaya çıkacak ve son haftalardaki namağlup serimiz devam edecektir. Çünkü bütün serilerin devam etmesi oyuncuların özgüveni açısından da çok önemli" ifadelerini kullandı.



"Çok zor bir mücadele bizi bekliyor, inşallah kazanan taraf biz oluruz"


Hatayspor mücadelesinin zor geçeceği düşüncesinde olduğunu dile getiren Selçuk İnan, "Hatayspor kadro kalitesi olarak çok iyi bir takım ve başlarında çok önemli bir hocaları var. Şu ana kadar almış olduğu sonuçlar oynadıkları oyunun karşılığı değil diye düşünüyorum. İyi mücadele ediyorlar. Dolayısıyla çok zor bir mücadele bizi bekliyor. Ben iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Ama inşallah kazanan taraf biz oluruz" diye konuştu.



Selçuk İnan: "Son periyotta takım olarak önemli işler yaptık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu kivisi, ilin ekonomisine yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlayacak Ordu’da, fındığın yanında ek gelir sağlamak amacıyla üretilen kivide hasat başladı. 2024 yılında yaklaşık 8 bin 600 ton olarak gerçekleşmesi beklenen rekolte ile Ordu ekonomisine yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor. Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi’nde Tarık Tercan adlı üreticinin bahçesinde yapılan kivi hasadına katıldı. Beraberinde, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Tarım ve Orman Müdür Kemal Yılmaz, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile birlikte kivi bahçesine giden Vali Muammer Erol, kivi hasadı yapan bahçe sahibine ve işçilere kolay gelsin dileklerini ileterek, ürünlerinin bol ve bereketli olması temennisinde bulundu. “Kivi üretiminin artması için çalışmalar devam ediyor” Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, kivi hasadında yaptığı açıklamada, “Kivi yetiştiriciliği, ilimizde fındığın yanında ek gelir getirici ürünler arasında en önemli yeri tutmaktadır. Kivi bundan 30 yıl önce İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzdeki meslek büyüklerimizin yoğun gayretleri ile ilimizde yetiştirilmeye başlanmıştır. O zamanlar oldukça küçük alanlarda yetiştirilen kivide bugün bu küçük alanların yerini daha büyük modern kivi bahçeleri almıştır. Özellikle sahil ve orta kesiminde yer alan bahçelerimiz üreticilerimize ciddi manada gelir sağlamaktadır. Kivi birim alan getirisi yüksek olan aynı zamanda pazar problemi olmayan bir üründür. Özellikle ilk tesis masrafları yüksek olan kivi yetiştiriciliğinde üreticilerimize İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce bu yönde desteklemeler yapılmakta ve kivi üretiminin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir” dedi. “Ordu ekonomisine 300 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor” Yılmaz, gerek bakanlık kaynakları, gerekse yerel kaynaklar kullanılarak son 5 yılda yaklaşık bin dekar yeni modern kivi bahçeleri kurularak, ildeki kivi alanlarının 3 bin 914 dekara çıkarıldığını ifade ederek, “Yıllar itibarı ile değişiklik gösteren rekoltemizin 2024 yılında yaklaşık 8 bin 600 ton olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. Elde edilen bu rekolte ile ilimiz ekonomisine bu yıl yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlanmış olacaktır. Yeni tesis bahçelerimizin de tam verime geçmesi ile birlikte rekoltemizin 12 bin tonun üzerine çıkması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün girişimleriyle 2019 yılında coğrafi işaret alınan Ordu Kivisi’nin kendine has aroması ve depo ömrünün uzun oluşuyla öne çıktığını vurgulayan Yılmaz, erken hasattan kaçınılması gerektiğine de dikkat çekti. Kivi üreticisi Tarık Tercan, 4 yıl önce kivi yetiştirmeye karar verdiğini söyleyerek, 5 dönüm alanda 3 ton kivi yetiştirdiğini, hedefinin ise 20 ton olduğunu ifade etti.
Sinop Sinop’ta "5. Lakerda Festivali" hazırlığı: 3 bin yıllık bir geçmişe sahip Sinop’ta geleneksel hale gelen "Lakerda Festivali"nin 5’incisi bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Yardımcısı Çobanoğlu, Lakerda Festivali geleneğinin bu yıl da 14-17 Kasım tarihleri arasında Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceğini açıkladı. "3 bin yıllık bir geçmişe sahip" Çobanoğlu yaptığı basın açıklamasında, festivalin tarihsel kökenine de değinerek, "Sinop doğal limanı sayesinde Karadeniz sahillerindeki diğer tüm şehirlere göre çok daha avantajlı bir konumdadır. Bu konumu sayesinde MÖ 1000’lere varan tarihsel bir denizcilik ve balıkçılık mirasına sahip olan ve balıkçılıkla geçinen bir liman şehridir. Denizi sadece yaz turizmi için kullanan kentlerden farkı ise katma değerli ürün (işlenmiş balık ve deniz ürünleri) ile balık gastronomisi turizminden pay alma şansına sahip bir kent olmasıdır. Sinop’ta yapılan arkeolojik kazılardaki buluntular ışığında, antik dönemlerde pitoslarda taşınan tuzlu balığa ve kurutulmuş balığa rastlanmasından esinlenerek 2016 yılında harekete geçen Sinop Kültür ve Turizm Derneği’nin amacı Sinop’ta tarihsel olarak 3000 yıllık bir geçmişe sahip ve balıkçılık kültürünün bir parçası olan ‘lakerda’ üretimini teşvik etmek, böylece bu geleneğin geleceğe taşınmasına katkıda bulunmaktı. Tabii ki bunun yanı sıra deniz ürünleri gastronomisinin geliştirilmesi ve denizciliğin ve balıkçılığın hayatımız daha fazla girmesinin yolunu açmayı hedeflemiştik” dedi. Festival kapsamında düzenlenen lakerda yapma yarışmasının ödüllerini açıklayan Çobanoğlu, "Birincilik ödülümüz 40 bin lira, ikincilik ödülümüz 25 bin lira, üçüncülük ödülümüz 15 bin lira olacak” şeklinde konuştu. Tüm vatandaşları davet etti Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ise 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Lakerda Festivali’ne tüm Sinopluları ve Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşları davet etti. Başkan Gürbüz, Sinop’un her mevsimde güzellikler sunduğunu, özellikle sonbaharda farklı bir cazibeye sahip olduğunu vurguladı. Başkan Gürbüz, festivalin Sinop’un gastronomik değerlerinin tanıtılmasında büyük rol oynayacağını belirterek, "Özellikle sonbaharı tercih eden gezginlerimize, misafirlerimize ve yerli yabancı turistlerimize 14-17 Kasım tarihlerini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu yıl, deniz ürünlerinin tanıtılacağı ve işlenmiş deniz ürünlerinin gastronomisinden Sinop’un pay alacağı iddialı bir festivale ev sahipliği yapacağız. Ben tekrar tüm Sinopluları ve ülkemizdeki vatandaşlarımızı Sinop’a, festivalimize katılmaya, festivalimizin güzelliklerini tatmaya davet ediyorum" diye konuştu.