GÜNDEM - 16 Nisan 2025 Çarşamba 17:36

Şahinbey Belediyesi tarihi geçmiş ürün satan iş yerlerine göz açtırmıyor

A
A
A
Şahinbey Belediyesi tarihi geçmiş ürün satan iş yerlerine göz açtırmıyor

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığını tespit ettiği bir market ve bir kasabı 3’er gün süreyle kapattı.


Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen son denetimlerde, bir market ve bir kasapta son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satıldığını tespit edilmesi üzerine iki işyeri de 3 gün süreyle kapatıldı. Daha önce birçok zincir market ve kasap denetimi gerçekleştiren ekipler vatandaşın sağlığını tehlikeye atan iş yerlerine göz açtırmadan denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.



"İhlallere müsaade etmeyeceğiz"


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, halk sağlığının korunmasının birincil öncelikleri olduğunu belirterek, "Belediyemiz zabıta ekipleri, özellikle gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Denetimler sırasında 1 kasap ve 1 marketin son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığını tespit ettik. Vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atan bu tür ihlallere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Gerekli cezai işlemler uygulanmış ve ilgili iş yerleri 3 gün süreyle kapatılmıştır. Bu tür uygulamalarla hem caydırıcılığı artırmayı hem de vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.


Başkan Tahmazoğlu, denetimlerin sadece bu olayla sınırlı kalmayacağını, bundan sonraki süreçte de düzenli ve sürpriz kontrollerin süreceğini ifade etti. Ayrıca vatandaşlardan, alışveriş yaptıkları yerlerde şüpheli bir durumla karşılaştıklarında belediye zabıta ekiplerine bildirmeleri çağrısında bulundu.



Denetimler artarak devam edecek


Şahinbey Belediyesi, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki tüm iş yerlerinde hijyen ve ürün kontrolü denetimlerini sürdüreceğini belirtti. Yetkililer, işletmelerin ilgili mevzuatlara uyması konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.



Şahinbey Belediyesi tarihi geçmiş ürün satan iş yerlerine göz açtırmıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.