EĞİTİM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 16:00

Milli Eğitim Bakanlığı ve GAÜN iş birliği ile bilimsel süreç becerileri geliştiriliyor

A
A
A
Milli Eğitim Bakanlığı ve GAÜN iş birliği ile bilimsel süreç becerileri geliştiriliyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde, Avrupa Komisyonu Horizon Europe Programı kapsamında yürütülen “Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi & Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması” projesinin açılış töreni yapıldı.


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde, Avrupa Komisyonu Horizon Europe Programı kapsamında yürütülen "Researchers’ Night for Citizens & Researchers’ Meeting for Science and Art Centers / Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi & Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması 101 162623- ReNCitReScArCe" projesinin açılış töreni Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde düzenlendi.


GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nida Palamut Koşar’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Komisyonu Horizon projeleri kapsamında ilköğretim seviyesindeki Bilim-Sanat Merkezi öğrencilerini akademisyenlerle buluşturmayı amaçlıyor.


Programın açılışında konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç proje kapsamında 65 akademisyenin il genelinde bin öğrenciyle bir araya geleceğini belirtti. Kılınç, “Daha önce araştırmacılarla temasımız üniversite düzeyinde olurken, bugün ortaokul öğrencilerimizin bilimsel süreç becerilerini geliştirerek araştırma faaliyetlerini ilkokul ve ortaokullarda gerçekleştirebileceğimiz bir hayalin peşindeyiz. Bu proje, o hayalin bir gerçekliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu faaliyeti öncülük eden Nida hocama ve bize her türlü desteği veren Gaziantep Üniversitemize, ayrıca bu projeye gönüllü katılan tüm akademisyen hocalarımıza, bu güzel mekânı tahsis eden Gaziantep Büyükşehir Belediyemize ve destek veren tüm eğitimci arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.


GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Şimşek ise, “Proje, Gaziantep Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen kapsamlı bir çalışma. Yedi coğrafi bölgeden yedi farklı üniversitenin katkı sunduğu bu büyük proje, önemli bir iş birliğini temsil etmektedir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Açılış konuşmaları sonrasında akademisyenler atölye çalışmaları düzenlerken, bilim ve sanat merkezlerinden öğretmenler ve öğrenciler ise proje sergilerini sundu.



Milli Eğitim Bakanlığı ve GAÜN iş birliği ile bilimsel süreç becerileri geliştiriliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Kazmayı bu sefer ateş savaşçıları vurdu Düzce Belediyesi İtfaiyesi personeli, Düzce’nin ve bölgenin en önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Konuralp Antik Tiyatrosu kazılarına katılarak destek verdi. Düzce Belediyesi birimlerinin hafta sonları dönüşümlü olarak katıldığı kazı çalışmalarına bu kez İtfaiye Müdürlüğü destek verdi. İtfaiyesi personelleri, bölgenin tarihi mirasını koruma ve gün yüzüne çıkarma çalışmalarına katkı sunmak amacıyla Konuralp Antik Kenti kazılarına katıldı. İtfaiye ekibi ile birlikte, Başkan Yardımcısı Burak Coşkun da antik tiyatronun giriş kısmında devam eden kazı çalışmalarında yardımcı oldu. Kazı alanına ziyaret Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de hafta sonu gerçekleştirdiği saha ziyaretinde kazı alanını gezerek, çalışmaların geldiği son durumu yerinde gördü. Antik Tiyatro’nun üst bölümünde ziyaretçiler için düzenlenen ahşap yürüyüş alanı ve teras ile oturma alanlarını inceleyen Başkan Özlü, karşılaştığı gezi grubu ile sohbet etti. Ardından kazı çalışmalarının yürütüldüğü bölüme geçen Özlü, ekiplere ‘kolay gelsin’ dileklerini ileterek, “Çok harika olacak. Kazılar bittiği zaman insanlar bakınca muhteşem bir eser görecek. İnsanların geldiğine değecek ve iyi ki gelmişim diyecek” ifadelerini kullandı. İtfaiye personellerinin özveri ile katkı sunduğu kazı çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanması ve ardından tarihi bölgenin restore edilmesi planlanıyor.
Düzce Düzce Belediyesi yaşlı anne ve oğlunun yanında Düzce Belediyesi evde bakım hizmetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, durumu olmayan ya da sağlığı el vermeyen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yeni projeler üreterek sağladığı hizmetlerde çeşitliliği artırmaya devam ediyor. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere “Her Zaman, Biz Varız!” sloganı ile çalışmalarını yürüten ekipler Evde Bakım Hizmeti kapsamında hizmet alanını genişletiyor. Sosyal belediyecilik çatısı altında çalışma yürüten müdürlük tarafından, öz bakım hizmeti sağlanan N. S.’ye kendi talebi ve ekiplerin tespiti üzerine ev temizlik hizmeti de verilmeye başlandı. Bir oğlu ile mücavir alan içinde yer alan Günbaşı Köyü’nde ikamet eden N.S. ilerleyen yaşı ve hastalığı dolayısıyla kendisi ve oğlunun işlerini göremediğini iletmesi üzerine kayıt oluşturan Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri bugün ailenin evine giderek detaylı temizlik yaptı. Evini köşe bucak temizleyen ekiplere teşekkür eden N.S, “Bugün geldiler Allah razı olsun. Evin içini her yeri temizlediler. Perdeleri yıkadılar, halıları kaldırdılar, süpürdüler. Beni zaten yıkıyorlar, karnımı da doyurdular. Çok memnunum Allah razı olsun. Belediye başkanına da Allah güç kuvvet versin, doğru yoldan ayırmasınlar. Hepinize dua ediyorum” ifadelerini kullandı. Ekipler sadece öz bakım hizmeti değil, düzenli olarak ev temizlik hizmetinin de verileceğini ifade ettiler.