ASAYİŞ - 19 Ekim 2024 Cumartesi 14:57

Kahramanmaraş merkezli deprem Gaziantep’te de hissedildi

A
A
A
Kahramanmaraş merkezli deprem Gaziantep’te de hissedildi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu merkezli 4.4. büyüklüğündeki deprem Gaziantep’te hissedildi.



Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde saat 14.41’de yerin 10 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş ve Gaziantep ile diğer çevre illerde de hissedildi.


Depremin ardından bazı vatandaşlar binalardan dışarı çıktı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eski çalıştığı iş yerinden kamyoneti alıp 90 kilometrelik gece turu yapan şahıs adli kontrolle serbest Antalya’nın Serik ilçesinde, eski çalıştığı iş yerinden aldığı kamyonetle 90 kilometre gezdikten sonra kamyoneti yerine bırakan ve polis ekiplerince yakalanıp adliyeye sevk edilen şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, 3 Ekim Perşembe günü gecesi Serik ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi’nde yaşandı. Kimliği açıklanmayan şahıs, ahşap doğrama atölyesine gelerek park halindeki kamyoneti alıp gezintiye çıktı. Şahıs, yaklaşık 90 kilometre yol yaptıktan sonra sabaha karşı iş yerine yakın bir bölgede aracı bırakarak kaçtı. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay sonrası sabah saatlerinde iş yerine gelen iş yeri sahibi, kamyonetin dışarıda olduğunu fark etti ve araç takip sistemi ile güvenlik kamerasını inceledi. Aracın, eski çalışanı tarafından yerinden alınarak maddi hasarlı bir şekilde yerine bırakıldığını gören Y.A. polis ekiplerine haber verdi ve 100 bin TL zararı olduğunu beyan ederek şahıstan şikayetçi oldu. Polis ekipleri, olaya karışan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını mercek altına alan ekipler, şüphelinin E.D. (27) olduğunu tespit etti. Şüphelinin aynı gün kamyoneti bıraktıktan sonra bu sefer yine aynı iş yerine ait motosikletle de tur atıp geri bıraktığı öğrenildi. Dün yakalanan E.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. E.D., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bartın Yüksek kesimlerde kar, iç kesimlerde ise yağmur hayatı olumsuz etkiliyor Bartın’ın yüksek kesimlerinde kar, il ve ilçe merkezlerinde ise yağış hayatı olumsuz etkiliyor. kalınlığı 10 santimetreye geçen kar ve soğuk nedeniyle orman işçileri zor anlar yaşarken, yağış nedeniyle yükselen ırmak seviyesi ekipleri alarma geçirdi. Arıt Çayı’nın taşması sonucu 7 köyün yolu su altında kaldı. Bartın’da 2 gündür yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, 4 gündür de il ve ilçe merkezlerinde devam eden sağanaklar ise hayatı olumsuz etkiliyor. Kalınlığı 10 santimetreye ulaşan kar nedeniyle beyaz örtü ile kaplanan yaylarda çalışan orman işçileri, soğuk ve kar nedeniyle zor şartlarda çalışmalarını yürütüyor. Su seviyesi yükseldi Son 4 günde aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle ırmaktaki su seviyesi yükselirken, Çağlayan Piknik alanı ve Yalı mevkisinde ise küçük çaplı taşkınlar meydana geliş. Çağlayan piknik alanın önündeki kara yolu, gezi teknelerinin bağlandığı iskele ve yürüyüş yollar ile parklar su altında kaldı. Ekipler, çağlayan mevkisindeki parka giden yolun girişine ise emniyet şeride çekerek, araç ve yayaların taşmaya başlayan ırmağın bulunduğu bölgeye geçişi yasakladı. Ekipler alarma geçti Yağışlarla birlikte su seviyesi yaklaşık 2 metre yükselirken, 4 gündür ise polis ve belediye ekipleri, gece ve gündüz aralıklarla ırmak kenarına gelerek, su seviyeyi kontrol ediyor. Taşkınlara karşı erken önlem alabilmek için alarm halinde bulunan ekipler, kimi zaman saat başında kimi zaman ise başlayan yağışların hemen ardından devriye attıkları ırmaktan fotoğraflar çekerek, haber merkezine ve ilgili birim ile amirlerine iletiyor. Arıt çayı taştı 7 köy yolu ulaşıma kapandı Son yağışlarla birlikte su seviyesi ve debisi yükselen Arıt Çayı ise Tabanözü köyü mevkisinde taşması sonucu Abagöz, Akçalı, Tabanözü, Epçiler, Hasanlar, Alibaş, Fırınlı ve Sipahiler köylerinin Bartın ile bağlantısını sağlayan köprü su dolması sonucu trafiğe kapatandı. Öte yandan, 16-17-18 Ekim tarihleri arasındaki 3 günde metrekareye 87.2 kilogram, Kurucaşile ilçesindeki İlyas geçidine ise 180,7 kg yağmur düştü. Bugün ise şuana kadar 7,6 kilogram, Kurucaşile ilçesine ise 5,37 kilogram yağış gerçekleştiği öğrenildi.
İstanbul İstanbul’da 33 aracın konsollarını çalan şüpheliler suç makinesi çıktı: Şüphelilerden birinin 113 suç kaydı bulunuyor İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince 33 aracın camını kırarak konsol hırsızlığına ilişkin şüphelilerin yakalanmasına yönelik Sultangazi ve Kartal’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı, 1’i serbest bırakıldı. İstanbul’un Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Eyüpsultan, Bayrampaşa, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde gözlerine kestirdikleri özellikle BMW marka 33 araçta konsol hırsızlığı yapan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalarda şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerin belirlenen adreslerine 6 Ekim tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sultangazi ve Kartal’da düzenlenen operasyonda şüphelilerin suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Şüpheli Fazıl K.’nin (41) 44 adet suç kaydının olduğu ortaya çıkarken, hakkında 14 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu da belirlendi. Aynı operasyonla gözaltına alınan diğer şüpheli Ferhat S.’nin (44) 17 adet, şüpheli P.Ç.’nin de (47) 113 suç kaydı bulunuyor. 2 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheli serbest bırakıldı Şüpheliler çalınan BMW marka araç içerisinde suçüstü yakalanırken, araçlarında yapılan aramalarda 4 hayalet gösterge, 3 NBT ekran, 2 NBT ekran beyni, 2 joystik ele geçirildi. Ekiplerce gözaltına alınan otomobil hırsızlarından Fazlı K. ve Ferhat S. isimli şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, P.Ç. isimli şahıs ise çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı. Olay anı güvenlik kamerasında Yaşanan olay anı, park halindeki araçların bulunduğu çevrenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. O görüntülerde şüphelilerin gözlerine kestirdikleri araçların yanına başka bir araçla yaklaşıp, camlarını kırarak eylemi gerçekleştirdiği görüldü.
Kayseri Nurettin Açıkalın: “Hem moral hem de tablo açısından 3 puan bize gerekliydi” Kayserispor Asbaşkanı Nurettin Açıkalın, 2-2 biten Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, "Hem moral hem de tablo açısından 3 puan bize gerekliydi” dedi. Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Kayserispor, sahasında karşılaştığı Gaziantep FK ile 2-2 berabere kaldı. Kayserispor’da Asbaşkan Nurettin Açıkalın, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takımın 3 puan için çok çalıştığını dile getiren Açıkalın, “Öncelikle sahada güzel bir oyun sergileyen iki tarafın da oyuncularını kutluyorum. Bu maçta alacağımız üç puan bizim için çok gerekliydi. Oyuncularımız, hafta içinde çok çalıştılar. Galip gelemesek de bugün sahada güzel bir oyun oynandığını düşünüyorum. Performansımıza diyeceğimiz bir şey yok. İstekli ve arzulu bir takımımız var. Sonuç odaklı çalışmamız gerekiyor. Ligin geri kalanı için ve camianın moral kazanması için galibiyet almamız gerekiyor. Teknik heyetimiz de bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Umarım güzel günler bizi bekliyor. İnşallah, bir sonraki müsabakadan 3 puanla döneceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu. "Oyuna saygı gösterilmesi gerek" Teknik heyetin aldığı kararlara saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Asbaşkan Nurettin Açıkalın, “Teknik heyetin bir planlaması var ve bu doğrultuda hareket ediyor. Biz yönetim olarak ’Onu al, bunu ver’ diyecek yapıda değiliz. Saygı göstermemiz gerekiyor. Bunu kendi içimizde tabii yorumluyoruz. Herkesin gerekçesi farklı ve eleştiriler de olacak. Haklı eleştiriler de olabilir. Teknik heyet de gidiyor, görüyor ve neler olduğunu onlar da biliyor. O yüzden şu anda onların verdiği kararlara yorum yapmamız yanlış olur” ifadelerini kullandı.
Antalya Eski çalıştığı iş yerinden kamyoneti alıp 90 kilometrelik gece turu yapan şahıs adli kontrolle serbest Antalya’nın Serik ilçesinde, eski çalıştığı iş yerinden aldığı kamyonetle 90 kilometre gezdikten sonra yerine bırakan ve polis ekiplerince yakalanıp adliyeye sevk edilen şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, 3 Ekim Perşembe günü gecesi Serik ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi’nde yaşandı. Kimliği açıklanmayan şahıs, ahşap doğrama atölyesine gelerek park halindeki kamyoneti alıp gezintiye çıktı. Şahıs, yaklaşık 90 kilometre yol yaptıktan sonra sabaha karşı iş yerine yakın bir bölgede aracı bırakarak kaçtı. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay sonrası sabah saatlerinde iş yerine gelen iş yeri sahibi, kamyonetin dışarıda olduğunu fark etti ve araç takip sistemi ile güvenlik kamerasını inceledi. Aracın, eski çalışanı tarafından yerinden alınarak maddi hasarlı bir şekilde yerine bırakıldığını gören Y.A. polis ekiplerine haber verdi ve 100 bin TL zararı olduğunu beyan ederek şahıstan şikayetçi oldu. Polis ekipleri, olaya karışan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını mercek altına alan ekipler, şüphelinin E.D. (27) olduğunu tespit etti. Şüphelinin aynı gün kamyoneti bıraktıktan sonra bu sefer yine aynı iş yerine ait motosikletle de tur atıp geri bıraktığı öğrenildi. Dün yakalanan E.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. E. D., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (MD-SM-
Konya 11. Konya Kitap Günleri kapılarını açtı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Konya Kitap Günleri büyük coşkuyla başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzyıllardır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya’nın sanayi, tarım, spor şehri kimliğinin yanında sanat ve kültürel yönüyle de öne çıkan Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. Konya’nın kültürel hayatına büyük katkı sağlayan ve her yıl yüz binlerce kitapseveri buluşturan “Konya Kitap Günleri”nin bu yıl 11. kez kapılarını açtığını kaydeden Başkan Altay, “Kitap Günleri’ni sadece kitaplarla dolu bir etkinlik olmanın ötesinde, Konya’nın kültürel hafızasını güçlendiren ve okuma alışkanlığını yaygınlaştıran önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. 9 gün boyunca Selçuklu Kongre Merkezi’nde bu yıl da yüzbinlerce kitaba, çok değerli yazarlara ve edebiyat dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yapacağız” diye konuştu. Gazze’deki drama dikkat çekmek için "Özgürlük İçin Oku" En büyük sorumluluklarından birisinin de özellikle gençlere ve çocuklara okumayı sevdirmek olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Bu yıl Konya Kitap Günleri’ndeki temamız Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve soykırımdan dolayı ‘Filistin, Kudüs ve Gazze’ olacak. Mottomuz ise ‘Özgürlük için Oku.’ Başta Konya’mızdan olmak üzere bölge illerden ve Türkiye’nin dört bir yanından 7’den 70’e tüm kitapseverleri 27 Ekim’e kadar devam edecek Konya Kitap Günleri’ne davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 1 milyondan fazla kitap, yüzlerce yayınevi çok sayıda etkinlik 1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevinin katıldığı 11. Konya Kitap Günleri’nde kitap alışverişinin yanında; yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinliklerin yer alacağı dolu dolu bir program kitapseverlerle buluşacak. Kitapseverler ilk gün; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Sertaç Abi, Hulki Cevizoğlu, Yunus Emre Akkor ile bir araya geldi. “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek.