GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:49

Jandarma 130 okul servisini denetledi

A
A
A
Jandarma 130 okul servisini denetledi

Gaziantep’te jandarma ekiplerince okul çevrelerinde icra edilen huzur-güven uygulamasında 130 okul servisi ile sürücüsü denetlendi.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile adli makamların koordinesinde okul çevresi güvenliği ile okul servis araçlarına yönelik huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde "Okul Servis Araçları ile Okul Önü ve Çevrelerinin Denetimi" mottosuyla servis araçları trafik yönünden kontrol edilerek yaşanabilecek muhtemel kazaların önlenmesi amaçlanırken sürücüler ve öğrenciler güvenli yolculuk hakkında bilgilendirildi.


Yapılan uygulama ile 130 servis aracı ve sürücüsü sorgulanarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü’nde okulda öğrenciye demir çubukla darp iddiası İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bir okulda öğretmenin öğrenciyi demir çubukla darp ettiği iddia edildi. Olay, geçtiğimiz cuma günü Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 2’inci sınıfa giden Emirhan Sevin, derste öğretmenini kitapta bir yer göstermek isteyip yanına çağırdı. İddiaya göre, öğrencinin yanına gelen öğretmen, bilinmeyen bir nedenle elindeki demir sopayla çocuğu darp etti. Çocuğun velisi Özlem Sevin okula çağrılıp durum anlatıldı. Sevin, çocuğunu okuldan alıp hastaneye götürerek darp raporu aldı ve karakola giderek şikayetçi oldu. "Çocuğumun canını nasıl onlara teslim edeceğim" Anne Özlem Sevin, gelen telefon üzerine okula gittiğini belirterek, “Öğretmen bana dedi ki ’Emirhan ağlıyor, okula gelmenizi istiyorum, Emirhan’ın koluna çubukla değdim’. Okulun merdivenlerini çıkarken öğretmeni gördüm, aşağıya iniyordu. Elinde demir çubuk vardı. Emirhan’ı sordum, ’idari kısımda’ dedi. İdari odada öğretmenler Emirhan’ı sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Oğluma yaklaştım, kolunu gösterdi. ’Başka yerin acıyor mu’ dedim’, ’Anne kafam acıyor’ dedi. Kafasındaki saçlar kapatmış alnındaki yararı. Saçını kaldırdığımda şişlik ve ödem vardı" dedi. Hastaneye gidip rapor aldıklarını anlatan Sevin, "Adli rapor çıkartıldı. Kolunda bir yara, kırbaç gibi vurulmuş. Yanmış ve ödem toplamış, raporda da var. İşlem bittikten sonra karakolda çocuk şubeye gittik. Şikayetimizi yaptık" diye konuştu. Öğretmenin bunu yanlışlıkla yaptığını söylediğini kaydeden anne Sevin, "Bunu yanlışlıkla yapmışsa, oğluma vurmuşsa benim yanımda olması gerekmiyor muydu? Yaptığı hata, çocuğuma vurmuş. Kafasına aldığı darbe birazcık daha şiddetli olsaydı sonuç daha kötü olabilirdi. Bugün hastanedeyiz. Yarın okula gitmek zorunda, orada o öğretmen nasıl olacak? Çocuğumun canını nasıl onlara teslim edeceğim” dedi.
Karabük Kadınlardan "Merhamet Buluşması" ve "Çullu Börek" tanıtımı Türk Kızılay Karabük Şubesi ve Ovacıklılar Derneği Kadın Kolları tarafından “Kızılay Kadınları, Merhamet Buluşmaları” ve "Çullu Börek" tanıtımı etkinlikleri düzenlendi. Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen “Kızılay Kadınları, Merhamet Buluşmaları” programına, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin’in eşi Esra Şahin, Vali Mustafa Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın eşi Derya Çetinkaya, Kızılay yöneticileri ve çok sayıda iş kadını katıldı. Türk Kızılay Karabük Şubesizin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde iyiliğe gönül veren kadınlarla bir araya geldiklerini belirten Esra Şahin, "Kadınlarımızın el birliğiyle hazırladığı bu anlamlı buluşmada, dayanışmanın ve merhametin gücünü bir kez daha hissettik. Elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi ailelere umut olacak. İyilikte buluşan tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ovacıklılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Büşra Tunçkaya Böyüközkök’ün ev sahipliğinde Karabük Belediyesi Havuzlu Bahçe’de gerçekleştirilen "Çullu Börek" tanıtım etkinliğine de katılan Şahin, şunları aktardı: "Ovacık’ımızın vazgeçilmez lezzeti Çullu böreğimizi tanıttık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan bu eşsiz tat, bir araya geldiğimiz sofralara bereket katıyor. Yöresel değerlerimizi yaşatan ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan tüm kadınlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Geleneğimizi yaşatmak, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi."
Konya Akşehir Emniyeti bir haftalık bilançoyu paylaştı Konya’nın Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe genelinde bir hafta boyunca yapılan asayiş ve trafik denetimlerinin bilançosunu paylaştı. Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin son bir haftada yapmış olduğu uygulama, denetim ve kontrollerde; çeşitli suçlardan aranan 11 şahıs yakalanırken, 68 şahıs hakkında da adli işlem yapıldı, bunlardan 1 şüpheli tutuklandı. 10 şahıs hakkında uyuşturucu madde bulundurmak, kabul etmek, kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından işlem yapılarak, şüphelilerle birlikte bağımlılık yapan kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid, 8 gram esrar, 2,14 gram sentetik kannabinoid, 16 adet hap, bir miktar metamfetamin ile bir adet bong ele geçirildi. Umuma açık iş yerlerinde yapılan denetimlerde ise 2 iş yerine kapalı alanda tütün ve tütün mamulü kullandırmaktan, 1 iş yerine saat 22.00’den sonra alkol satışı yapmaktan işlem yapıldı. 1 iş yerine de yaşı küçük şahsa alkol sunumu yapmaktan 114 bin 295 TL ceza yazıldı. Ayrıca 2 şüpheli yakalanırken şüphelilerle birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Trafik denetimlerinde ise toplam 725 araç ve 916 şahsın sorgulaması yapılarak, egzoz patlatan, drift atan ve çevreyi rahatsız eden 13 otomobil, 5 motosiklet olmak üzere toplam 18 araç trafikten men edildi. 41 sürücüye alkollü araç kullanmaktan ceza yazılırken sürücü belgelerine de el konuldu. 345 araç sürüsüne ise çeşitli maddelerden 1 milyon 266 bin 253 TL trafik cezası yazıldı.