ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 14:49

Gaziantep’te bin 137 adet kaçak parfüm ve deodorant ele geçirildi

A
A
A
Gaziantep’te bin 137 adet kaçak parfüm ve deodorant ele geçirildi

Gaziantep’te bir şahsa ait ev ve işyerinde yapılan aramalarda bin 137 adet gümrük kaçağı parfüm ve deodorant ele geçirildi.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Şahinbey ilçesinde M.Y. isimli şahsa ait ev ve işyerine baskın yapıldı. Adreste yapılan aramalarda bin 137 adet gümrük kaçağı parfüm ve deodorant ele geçirildi.


Şüpheli M.Y. isimli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğrenciler adliyeyi gezdi Samsun Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy koordinasyonunda Anadolu lisesi öğrencileri adliye sarayında birimleri gezdi. Adliye binasında faaliyet gösteren ön büroları, duruşma salonlarını, mahkeme kalemlerini gezerek çalışmalar hakkında birim yetkileri tarafından bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra konferans salonunda Cumhuriyet Savcısı Sibel Ocak Akbaş, Hakim Serap Karaman, Adli Tıp Uzmanı Dr. Meliha Cemre Ocak, Sosyal Çalışmacı-Psikolog Esin Balcı ile söyleşi yaparak merak ettikleri konular hakkında bilgi sahibi oldular. Adliye binası içerisindeki faaliyet gösteren büroları, duruşma salonlarını, mahkeme kalemlerini tanımaları, yapılan işlerin önemi ve yoğunluğu konusunda farkındalık oluşması amacıyla düzenlenen ziyaret sonrası açıklama yapan Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, “Adalet Bakanlığımız, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi oluşturma vizyonuyla, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile insan haklarını esas alarak, adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasını sağlayacak politikaları geliştirme ve uygulama hedefiyle faaliyet göstermektedir. Cumhuriyet başsavcılıkları, mahkemeler, ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik birimleri, icra iflas teşkilatı ve Adalet Bakanlığı merkez teşkilatından meydana gelen adalet teşkilatımız vatandaşlarımıza daha iyi adalet hizmeti sunmak için heyecan ve özveriyle çalışmaktadır. Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda yargı alanında önemli değişimler yaşanmıştır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kariyer planlamalarının içerisinde Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren meslekler ve hizmetler de önemli bir yer tutmakta ve ilgi ile takip edilmektedir. Bu kapsamda günlük yoğun olarak sürdürülen hizmetler devam etmekte iken adliye binamızı, içerisindeki faaliyet gösteren büroları, duruşma salonlarımızı, mahkeme kalemlerini tanımaları, yapılan işlerin önemi ve yoğunluğu konusunda farkındalık oluşması amacıyla öğrencilerimizi adliyemizde misafir ettik” dedi.
İstanbul Uygulamada sahte kimlik kartları ve 50 bin Euroyla yakalanmıştı: 3 kişi daha gözaltına alındı 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde polis uygulama noktasında sahte polis ve MİT kimliği kullanan şahsın ifadesinde aracında bulunan paranın yanında çalıştığını iddia ettiği patronuna ait olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Polis ekipleri paranın sahibi de dahil 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipleri Amirliğine polisler 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde uygulama noktasında şüphelendikleri MO MH 460 Almanya plakalı aracı durdurmuş, aracın sürücüsü Ü.D. (19), sahte polis kimliğini ve silahını göstermişti. Polis ekipleri, araçta arama yapmış, yapılan aramanın ardından aracın içinde 50 bin Euro, 1 adet tabanca, 3 adet şarjör, 48 adet fişek, 1 adet silah ruhsatı, 1 adet sahte polis kimliği, 1 adet sahte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı personel kartı, 1 adet sahte İstanbul Emniyet Müdürlüğü personel giriş kartı,1 adet sahte Türkiye Cumhurbaşkanlığı Milli istihbarat Teşkilatı kartı, 1 adet sahte Kempo Savunma Sporları Federasyonu kartı, 1 adet biber gazı, 1 adet tablet, 1 adet teçhizat kemeri ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürülmüştü. 3 kişi daha gözaltına alındı Sahte kurumsal kimlikler ile yakalanan Ü.D.’nin 8 Haziran 2024’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fatih Camii’ndeki programına katılmaya çalışırken, yine üzerinde farklı kurumlara ait sahte kimlik kartları ile yakalandığı belirlendi. Şüphelinin adli soruşturma geçirdiği de tespit edildi. Şüphelinin araçta ele geçirilen paranın yanında çalıştığını iddia ettiği patronuna ait olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Çalışmalarının genişleten polis ekipleri paranın sahibi de dahil 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sorgusunun devam ettiği öğrenildi.