GÜNDEM - 29 Eylül 2024 Pazar 14:26

Evlilik Okulu’nda eğitim gören 462 çift daha sertifikasını aldı

A
A
A
Evlilik Okulu’nda eğitim gören 462 çift daha sertifikasını aldı

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Evlilik Okulu Projesinde eğitim gören 462 çift daha Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ellerinden sertifikalarını aldı.


Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projede amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak. Çiftlere evliliğin dini, hukuki ve sağlıkla ilgili boyutları anlatılarak sağlam temelleri olan evliliklerle huzurlu bir toplum oluşturmaya çalışan Şahinbey Belediyesi, bu zamana kadar 51 bin 415 çifte eğitim verdi.


“Evlilik toplumumuzun çekirdek yapısıdır”


Evlilik Okulu Projesini önemsediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Allah çiftlerimizi mesut ve bahtiyar eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak evlilikte yanınızda olduğumuz gibi çocuklarınız olduğunda da yanınızda olacağız. Göreve geldiğimiz günden buyana ‘Hoş Geldin Bebek Projemiz’ ile evinizdeki ilk ziyaretçiniz Şahinbey Belediyesi olacak. Bebeğinizin bakımı ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Sonraki yıllarda da ana sınıfından başlayarak eğitimlerinde de onların yanında olacağız. Türkiye’de en fazla nikah kıyan belediyeyiz. Geçtiğimiz yıl 10 binin üzerinde nikah kıydık. Şimdi ise 7 bin civarındayız. İnşallah yılsonuna kadar 10 bini aşacağız. Gençlerimizin evlenmesini istiyoruz bu nedenle Evlilik Okulumuza katılan çiftlerimize evlilik eğitimi verip, çamaşır makinası hediye ediyoruz. Ayrıca maddi durumu olmayan çiftlerimize ise buzdolabı, oturma grubu, fırın, halı ve elektrikli süpürge desteğinde bulunuyoruz. Evlilik insan hayatında çok önemli bir dönüm noktası. İnsana hem dünyasını hem de ahiretini kazandıracak bir müessese. Eşinizle iyi iseniz eviniz cennet hayatı, eşinizle aranız iyi değilse eviniz cehennem hayatına döner. Bu nedenle eşler birbiriyle iyi olmak zorunda. Aile mutlu olursa toplumda huzurlu olur. Bu nedenle elimizden geldiği kadar fedakârlık yaparak aileyi ayakta tutmaya gayret etmemiz gerekiyor. Şimdiden tüm çiftlerimizi tebrik ediyor, mutluluklar diliyorum” diye konuştu.



Evlilik Okulu’nda eğitim gören 462 çift daha sertifikasını aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta polis ekiplerinden 20 noktada ‘Şok’ uygulama Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yapılan 20 farklı noktada ‘Şok’ uygulaması yapıldı. Gün içerisinde yapılan uygulamada 5 kişi gözaltına alınırken, hakkında 10 yıl, 15 yıl ve 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari de yakalandı. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, Yunus Timleri, Devriye Ekipleri, Trafik Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından Esenyurt’ta geniş çaplı ‘şok’ denetimlere imza attı. Polis, ilçe genelinde motorize birlikler ile beraber gerçekleştirilen ‘asayiş’ denetimi çerçevesinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu siteler ve çevresinde, parkların içi ve çevresinde, sokaklarda, metruk binalarda, yollarda ve umuma açık yerlerde ‘Şok’ uygulaması yaptı. Çeşitli noktalarda güvenlik önlemleri alınarak, şüpheli araçları durdurarak arayan emniyet ekipleri, denetimlerde 570 kişinin kimlik sorgulamasını gerçekleştirdi. Denetimler esnasında 5 kişi gözaltına alınırken, bu uygulamalarda 330 araç ve 105 motosiklet denetlendi. 3 firari yakalandı Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 20 farklı noktada gerçekleştirilen ‘Şok’ uygulamada daha önce hakkında dolandırıcılık suçundan 10 yıl 15 ay ve hırsızlık suçundan 15 yıl, ve hırsızlık suçlarından 12 yıl 65 ay 90 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari yakalandı. Öte yandan, gerçekleştirilen uygulamada çok sayıda uyuşturucu madde, uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan 2 adet cep telefonu, bir miktar para ile 1 adet tabanca ele geçirildi.