ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 10:25

12 yıl hapis cezası bulunan zanlıyı JASAT yakaladı

A
A
A
12 yıl hapis cezası bulunan zanlıyı JASAT yakaladı

Gaziantep’te “Uyuşturucu Ticareti Yapmak” suçundan hakkında 12 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.K. isimli şahıs JASAT ekiplerince yakalandı.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nurdağı ilçesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda 12 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.K. isimli şahıs gözaltına alındı.


Şüpheli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da şüpheli ölüm Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Atatürk caddesi postahane’nin alt tarafında bulunan otobüs durağı yakınında yerde hareketsiz yatan birini fark eden vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri durumu ağır olan kişiyi Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedaviye alındı. Yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Bandırma ilçesinde Atatürk Caddesi’nde bulunan bir otobüs durağı yakınında yerde hareketsiz yatan bir kişi, vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, Durumu ağır olan Fevzi Karabacak’ı Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Karabacak hayatını kaybetti. Olay, gece saat 02.30 sularında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde hareketsiz yatan kişinin evsiz olduğu ve geçimini şişe toplayarak sağladığı iddia edilen Fevzi Karabacak olduğunu belirledi. Hastaneye kaldırılan Karabacak, 04.30 sularında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, Karabacak’ın bacağında 1 santimetre boyunda bir kesik olduğu tespit edildi. Ancak ilk bulgular, ölüm nedeninin organ yetmezliği veya kalp krizi olabileceği yönünde. Kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Karabacak’ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis ekipleri olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.
Karaman Karaman’da silahlı çatışma: 1’i ağır 2 yaralı Karaman’da husumetli iki gurup arasında çıkan silahlı çatışmada 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Olaya karışarak kaçan 2 şüpheli ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Olay, Hürriyet Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aralarında eskiye dayalı husumet olduğu ileri sürülen H.B.U. (22) ve M.T.D. (22), 70 ABC 134 plakalı motosikletle cadde üzerinde seyir halindeyken, husumetli oldukları M.Y. ve E.S’nin içinde bulunduğu 70 ABV 800 plakalı çekici araçla karşılaştı. Bir süre sonra taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada motosiklette bulunan H.B.U. ile M.T.D., vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken M.Y. ve E.S. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, yaralı 2 kişi ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılarda M.T.D’nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olay yeri inceleme ekibi de silahlı çatışmanın yaşandığı caddede boş kovan çalışması yaptı. “2 şüpheli saklandıkları köy evinde yakalandı” Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaydan sonra kaçan 2 şüpheliyi yakalaya bilmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda M.Y. ve E.S. isimli şüphelilerin merkeze bağlı Değirmenbaşı köyünde bir evde saklandığı tespit edildi. Köye giden ekipler 2 şüpheliyi saklandıkları evde kıs kıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. (AKO-MD-