YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 12:19

GAZİKENT ÜNİVERSİTESİ`NDEN ÖĞRENCİLERE DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

A
A
A
GAZİKENT ÜNİVERSİTESİ`NDEN ÖĞRENCİLERE DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Gazikent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Selçuk Bilgin, yaklaşan üniversite sınavı dolayısı ile sınava girecek öğrencilere yönelik ders çalışma teknikleri konusunda bilgiler verdi.
Öğrencilerin, ders çalışma yollarını bilmemeleri ya da bu konuda yanlış alışkanlıklara sahip olmalarının okul başarılarının düşük olmasının nedenlerinden birisi olduğunu belirten Bilgin, "Hiç kuşkusuz başarılı olabilmek için öncelikle başarıyı istemek gerekir, nedeniniz yoksa hedefiniz de yoktur. Etkili öğrenmenin ön koşulu, öncelikle öğrencilerin zamanını planlamayı öğrenmesidir. Birçok öğrenci, zamanını planlayamadığı için başarısızlık yaşar. Yanlış çalışma alışkanlıkları ve zamanı planlayamama, öğrenme güçlüğüne ve başarısız olma kaygısına neden olabilir. Oysa öğrenciler bilgi eksikliklerini belirleme, çalışma alışkanlıklarını keşfetme ve zamanı planlama becerilerini kullanarak güçlüklerin üstesinden gelebildiklerini gördükçe, yeterlilik ve kendine güven duyguları da artmaktadır. Öğrenmenin temelinde yer alan verimli ders çalışma alışkanlıklarının kazanılmasıyla öğrencilerin okulla ilgili olumlu tutumlar geliştirdikleri görülür" dedi.
Öğrencinin çeşitli gelişim düzeylerinde kendisinden beklenen görevleri başarıyla gerçekleştirebilmesi için ders çalışmayla ilgili becerilere de gereksinimi olduğunu kaydeden Bilgin, öğrenmenin ön şartları olduğunu, bu ön şartların uyanıklık, motivasyon, istek, dikkat, aktif katılım ve geri bildirim olduğunu belirtti. Ders çalışırken öğrenmenin bu ön şartlarını gerçekleştirdiği ölçüde öğrencilerin başarılı olacağını belirten Okutman Bilgin, "Öğrenciler arasındaki bazı çalışma davranışları öğrenmenin ön şartları ile uyuşmaz. Bu nedenle bazı öğrenciler öğrenmeye ayırdığı zaman ölçüsünde başarılı olamamakta, eğitim ve öğretim hayatından kopmakta ve başarısızlığa sürüklenmektedirler. Bu nedenle hatalı gidişin farkına varmak ve hayatımızda var olan yanlış koşulların yerine, işimize yarayan yeni koşullar oluşturmamız gerekmektedir" diye konuştu.
Bilgin, ders çalışma ortamlarının önemli olduğunu, öğrencilerin ders çalışırken içinde bulundukları imkanlara göre, çalışma ortamının mümkün olduğunca sade ve düzenli, fiziksel olarak rahat edebilecekleri bir ortam olmasına, çalışma ortamında dikkati dağıtacak poster, ses ve diğer uyarıcıların mümkün olduğunca az olmasının verimliliği artıracağını söyledi.
Bilgin, öğrencilerin ders çalışmalarından yeterince verim alabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeleri, özellikle sabah kahvaltılarını düzenli ve yeterli kalori alacak şekilde yapmalarını ve uyku düzenlerine dikkat ederek günlük ortalama 8 saat uyumaları gerektiğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Baykar, İtalyan Havacılık Devi Piaggio Aerospace’in yeni sahibi olacak İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı, ülkenin köklü havacılık firması Piaggio Aerospace’in Baykar’a satışına onay verdi. İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı ülkenin havacılık devi firması Piaggio Aerospace’in Baykar’a şatılmasına onay verdi. Dünyanın en büyük SİHA şirketi olan Baykar, İtalya’nın 1884 yılında kurulan köklü havacılık firması Piaggio Aerospace’i satın almak için düzenlenen ihalede en iyi teklifi veren firma oldu. Baykar çekişmeli bir sürece sahne olan ihaleyi farklı ülkelerden teklif veren rakiplerini geride bırakarak kazandı. Baykar ihale sürecinde finansal değerleme çalışmalarını Pragma Danışmanlık ile yürüttü. "140 yıllık dev firma" Havacılık sektöründe "gökyüzünün Ferrasi" olarak bilinen P.180 Avanti iş jetleri ve uçak motorları üretimiyle tanınan Piaggio Aerospace, aynı zamanda bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetleriyle İtalya’nın savunma sanayi ekosisteminde stratejik bir role sahip. Piaggio 140 yıllık geçmişiyle İtalya’nın teknoloji altyapısına önemli katkılar sunmasıyla tanınıyor. “Piaggio Aerospace’e bir gelecek sunuyoruz” Şirketin yeniden faaliyete geçmesinin net ve iddialı bir endüstriyel vizyonla güvence altına alındığını kaydeden İtalyan Bakan Adolfo Urso şu yorumda bulundu: “Altı yıllık bekleyişin ardından Piaggio Aerospace’e bir gelecek sunuyoruz. Ülkemiz için stratejik bir varlık olan bu şirket, uzun vadeli bir üretim perspektifiyle yeniden canlandırılırken, kurumsal yapılar ve iş gücü korunuyor.” Üretim kapasitesi güçlenecek Bu satın almayla birlikte Baykar Avrupa havacılık pazarındaki etkisini artırırken, Piaggio’nun tarihi mirasını koruyarak üretim kapasitesini güçlendirmesini sağlayacak. Baykar’ın gelecek vizyonuyla birlikte şirketin İtalya’da sağladığı istihdamın büyümesi de hedefleniyor. Baykar’ın bu stratejik adımı Türk havacılık sanayisinin global düzeydeki başarılarına bir yenisini eklerken, bu anlaşmayla birlikte Piaggio’nun tarihi kimliği de geleceğe taşınacak. Dünya lideri Baykar, 2023’te 1.8 milyar dolarlık ihracat yaparak Türkiye’deki tüm sektörlerde en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 firma arasında yer aldı. ABD Merkezli düşünce kuruluşu CNAS’in (Yeni Amerika Güvenlik Merkezi) raporuna göre Türkiye dünya İHA ihracat pazarının yüzde 65’ini domine ediyor. En yakın Amerikalı rakibinden 3 kat daha büyük olan Baykar ise tek başına bu pazarın yaklaşık yüzde 60’ına sahip bulunuyor. Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, toplamda 35 ülkeye Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı gerçekleştiriyor
Çorum Hitit Üniversitesi’ndeki 4. Geleneksel Portre Resim Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu Hitit Üniversitesi’nde düzenlenen 4. Geleneksel Portre Resim Yarışması’nda ödüle layık görülen öğrenciler iççin tören düzenlendi. Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen 4. Geleneksel Portre Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Öğrencilerin yeni üretimler yapmalarına, kendilerini ifade etme, teknik bilgi ve becerilerini aktarmalarına öncülük ederek eserlerinin daha geniş kitlelere sunumunu sağlamak amacıyla düzenlenen Geleneksel Portre Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını gerçekleştiren Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, öğrenci eserlerinin etkin ve verimli bir süreç sonunda gerçekleştiğini ifade ederek yarışmada derece alan ve eserleriyle sergiye katılan öğrencileri tebrik etti. Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Muteber Burunsuz ise yarışmaya öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek bu süreçte öğrencilerin heyecanlarını paylaştıklarını belirtti. Resim Bölümü öğrencilerinin katıldığı yarışma sergisinde, yağlı boya, akrilik boya ve karışık teknikler aracılığıyla oluşturulan 23 adet eser sergileniyor. Yarışmada sergilenmeye değer görülen eserler arasından Tülay Kılıç birincilik ödülüne, Sevilay Teryakioğlu ikincilik ödülüne ve İsmail Hakan Bolat üçüncülük ödülüne layık görüldü. Sergi 9 Ocak tarihine kadar Meslek Yüksekokulu Kampüsü İdari Bina Fuaye alanında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.