YEREL HABERLER - 03 Kasım 2012 Cumartesi 09:10

BASTIK VE SUCUKLARA RAОBET BAŞLADI

A
A
A
BASTIK VE SUCUKLARA RAОBET BAŞLADI

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, Gazianteplilerin kış aylarında vazgeçilmezi olan bastık, sucuk gibi ürünlerin satışı arttı.
Şekerleme türü olan ve yaz aylarının sonuna doğru yapılarak piyasaya sürülen bastık, sucuk, nuska, pestil gibi ürünlerin satışı artarken, satışlardan memnun olan esnafın da yüzü gülüyor. Bu yaz yoğun turistten dolayı iyi bir dönem geçirdiklerini ve kış aylarında da yerli halkın bastık ve pestil gibi ürünlere ilgi göstermesinin satışları artırdığını söyleyen esnaf, bu yıl geçen yıla göre bu ürünlerde fiyatların arttığını, bunun sebebinin de bağlardaki üzümlerin az olmasından kaynaklandığını belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yılda taze ürünlerin tezgahlarda olduğunu ifade eden esnaf, tüketicileri bekliyor.
Öte yandan, ürünlerin doğal yollarla yapılması ve besin değerlerinin yüksek olması da vatandaşların tercih sebebi oluyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Minikler, pazarcılara taş çıkarttı: “Gel vatandaş gel, param olsa da ben alsam” Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat Anaokulu Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinde ‘Manavgat Anaokulu Bahçe Pazarı’ adı altında Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen panayır semt pazarını aratmadı. Tezgahlarda satılan ürünleri temin eden ve alıcı olarak da etkinliğe katılan aileler, “Gel vatandaş gel mor lahanaya gel, Param olsa da ben alsam, sadece 50 TL” diye satış yapan çocuklarıyla gurur duydu. Manavgat Anaokulu Bahçesi; kurulan tezgahlar, tezgahlardaki sebze-meyveler ve ellerinde ürünlerin fiyatının yazılı olduğu etiketlerle satış yapmaya çalışan minik öğrencilerle tam anlamıyla bir semt pazarına dönüştü. ‘Manavgat Anaokulu Bahçe Pazarı’ adı altında Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen panayırda satış yapan öğrencilere Okul Aile Birliği Başkan ve yönetimi ile bazı öğretmenler de eşlik ederken, çocuklarının sattığı ürünleri temin eden veliler, arkadaşlarıyla birlikte etkinliğe katılarak alışveriş yaptılar. Minik öğrenciler pazarcılara taş çıkarttı Ellerinde ürünlerin fiyatlarının yazılı olduğu etiketleri taşıyan öğrenciler, vatandaşları ürün almaları için tezgahlarına davet ederken yılların pazarcılarına taş çıkarttılar. Elindeki etikette 50 TL ibaresi bulunan küçük kız “Gel vatandaş gel Mor Lahanaya gel. Sadece 50 TL. Param olsa da ben de alsam” sözleri, herkesin dikkatini çekti.
Kırklareli İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlar aylardır alarm veriyor İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajın doluluk oranı düştü. Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Kazandere Barajı’ndaki doluluk oranı mart ayında yüzde 70 seviyelerine yükselirken son verilere göre yüzde 10,49’a geriledi. Aynı dönemde Papuçdere’deki su seviyesi ise yüzde 77,04’ten yüzde 7,34’e düştü. İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajda kuraklığa bağlı düşüş yaşanıyor. Mart ayında 10 barajın ortalama su oranı yüzde 81 olarak ölçülürken, son verilere göre bu oran yüzde 30,87’e geriledi. Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan ve İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Kazandere ve Papuçdere barajlarının doluluk oranlarında da ciddi düşüş yaşanıyor. Mart ayında Kazandere Barajı yüzde 70 seviyesinde iken, son verilere göre su seviyesi yüzde 10,49’a, Papuçdere’de ise yüzde 77,04’ten yüzde 7,34’e geriledi. İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajın doluluk oranları; Ömerli Barajı’nda 91,05’den 35,07’ye, Papuçdere Barajı’nda 77,04’ten yüzde 7,34’e, Sazlıdere Barajı’nda yüzde 60,37’den yüzde 35,18’e, Büyükçekmece Barajı’nda yüzde 76,97’den yüzde 30,61’e, Alibey Barajı’nda yüzde 70,01’den yüzde 17,29’a, Terkos Barajı’nda yüzde 84,88’den yüzde 34,08’e, Kazandere Barajı’nda yüzde 77,67’den yüzde 10,49’a, Elmalı Barajı’nda yüzde 91,79’dan yüzde 71,67’ye, Darlık Barajı’nda yüzde 88,96’dan yüzde 30,74’e, Istranca Barajı’nda yüzde 51,81’den yüzde 25,76’ya geriledi.