GENEL - 20 Nisan 2012 Cuma 09:57

GAZİANTEP`TE KUTLU DOОUM COŞKUYLA KUTLANDI

A
A
A
GAZİANTEP`TE KUTLU DOОUM COŞKUYLA KUTLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in de katılımıyla görsel şölen eşliğinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Gaziantep protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`nin ana sponsorluğunda, FEM Dershaneleri, İl Müftülüğü, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin ise katkılarıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu program görsel şölen eşliğinde gerçekleşti. Tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak Kur`an-ı Kerim okundu. Kasidelerin de yer aldığı programda, sinevizyonda hazırlanan
kısa film gösterildi.
Programda bir konuşma yapan Bakan Fatma Şahin, "Bu coğrafya, Mevlana`nın, Yunus Emre`nin, Hacı Bektaş-ı Veli`nin coğrafyasıdır. Bizim tarihimiz kanla değil, kalemle, ilimle, irfanla yazılmıştır. Bu tarihin ve medeniyetin torunları olarak hepimizin sorması gerekiyor. Bu ilahi mesaja ne kadar uyuyoruz? Ne kadar içselleştiriyoruz? Vicdanımıza sorduğumuzda alacağımız cevap en önemli cevaptır" dedi.
Mevlana`nın `Barış kalpte başlar` sözünü anımsatan Şahin, "En büyük savaşımız, nefsimizle, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmayla olacak. Bu mübarek geceler, siyasetçiler için de idareciler için de esnaf için de vatandaş için de önemli gecelerdir. Zaman ben değil, biz deme zamanıdır. Kırılanı döküleni tamir etme zamanıdır. Zaman, birliğimizi, beraberliğimizi koruma zamanıdır" diye konuştu.
Kardeşliğe vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, "İnsanların yüreğinde kara delikler açıldı. Hz. Muhammed`in mesajlarıyla tanışmaya sadece Müslümanlar değil, tüm insanlık ihtiyaç duyuyor. Çünkü insana bakışımız değişti. Peygamberimizin o rahmetli bakışına hepimizin, bütün insanlığın ihtiyacı vardı. Yürekleri işgal eden kin, nefret, gurur, güç tutkusu, mal davası, para sevgisi, makam, mevki, şöhret, ırkçılık, ayrımcılık, mezhepçilik, grupçuluk, fırkacılık, cinsiyetçilik ve nice kara
delikler açıldı. Bütün bu kara delikleri kapatacak bir tek rahmet var. O da Hz. Muhammed`in insanlığa getirdiği rahmet. Hepimizin ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
Gaziantep İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey`de Peygamber Efendimiz`in (s.a.v) hayatı ile ilgili kısa bilgiler vererek dostluk ve kardeşliğin öneminden bahsettiler.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep protokolünü sahneye davet ederek hepsine gül takdim etti. Gül dağıtımından sonra ise Bosna`dan gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu konser verdi. Sevilen ilahileri seslendiren Bosnalılar, Gazianteplilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da milli maç coşkusu: Binlerce vatandaş sahile kurulan dev ekrandan maçı izledi A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’te çeyrek finale yükselmek için Avusturya karşısında Leipzig Stadyumunda verdiği mücadeleyi sahile kurulan dev ekranlardan izleyen binlerce Tekirdağlı coşkuyu birlikte yaşadı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sahil dolgu alanına saatler öncesinden gelerek maçın izleneceği dev ekranların önünde yerini alan vatandaşlar, sahil dolgu alanını doldurarak maçın başlayacağı saate kadar Türk Milli Takımını destekleyen sloganlar ile maçın başlamasını bekledi. İstiklal Marşını hep bir ağızdan söyleyen vatandaşlar, maçın başlamasının hemen ardından 58. saniyede gelen Merih Demiral’ın golü ile büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşadı. Omuz omuza izledikleri maçın ilk dakikasında gelen gol ile büyük sevinç yaşayan Tekirdağlılar, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak, yaktıkları meşaleler ile yeri göğü inletti. İlk yarı düdüğünün çalınmasının arından marşlarla birlikte ikinci yarının başlamasını bekleyen vatandaşlar, ikinci yarı boyunca da büyük bir dikkatle maçı izledi. A Milli Takım’ın yakaladığı önemli pozisyonlarda heyecandan yerine duramayan vatandaşlar, yine Merih Demiral’ın attığı ikinci gol de büyük bir sevinç yaşadı. Maçın bitiş düdüğünün çalınması ile Türkiye’nin EURO 2024’te çeyrek finale yükselmesiyle sevinçten çılgına dönen vatandaşlar sahil dolgu alanını bayram yerine çevirdi. Meşaleler yakıp, Türk Bayraklarını sallayan vatandaşlar marşlar söyleyerek sahil dolgu alanından ayrıldı.