ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:28

BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

A
A
A
BİNGÖL`DEKİ TERÖR OPERASYONU

Bingöl’de düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olan 2 terörist ile bu teröristlere yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında bir ticari taksi ile şehre giriş yapan 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Saray Mahallesi Seyran Sokak’ta ticari taksiye düzenlenen operasyonda, biri yabancı uyruklu 2 terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 2 kişi, sağ olarak ele geçirildi. Daha önce keşif yaptıkları bölgeye eylem yapmak için geldikleri öğrenilen teröristlerin sırt çantasında yapılan aramada, 2
adet kaleşnikof, 1 adet uzi silah, 2 adet tabanca, 6 adet el bombası, A-4 patlayıcıyla güçlendirilmiş patlatılmaya hazır bomba düzeneği ve 1 adet telsiz ele geçirildi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından hayat normale döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun ormanlarından 3,5 ton atık toplandı SAMSUN (İHA) – Samsun’da bin 900 kişinin katılımıyla orman ve mesire alanlarından yaklaşık 3,5 ton atık toplanarak, doğaya karışmasının önüne geçildi. İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan 2025 yılı ‘çevre’ temalı kararlar doğrultusunda ilgili kurumların ana yürütücülüğünde ve paydaşlığında çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nce hayata geçirilen Mesire Yerleri ve Orman Alanlarının Kirliliği Projesi ile 389 bin 470 hektar orman alanı ve 23 adet mesire yeri (orman parkı) bulunan Samsun’da toplumun her kesiminde çevre duyarlılığını artırarak, ormanların ve mesire yerlerinin atıklardan korunması hedefleniyor. Proje kapsamında seminerler ve eğitim programları, bilinçlendirme kampanyaları, atık toplama etkinlikleri ve doğa yürüyüşleri gibi çeşitli faaliyetler planlandı. Yürütülen faaliyetlerde ormanların korunması konusunda toplumda bilinç oluşturmak amacıyla farklı kitlelere yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi. Proje paydaşlarıyla birlikte vatandaşların sıklıkla kullandığı alanlarda atık toplama faaliyetleri gerçekleştirildi. “Orman ve mesire alanlarından 3,5 ton atık toplandı” Samsun Valiliği’nden konu hakkında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “6831 sayılı Orman Kanunu’na göre ormanlara her türlü atık veya çöp dökmek yasaklanmış olup koruma kontrol faaliyetlerine devam edilmektedir. Orman Parkları Yönetmeliği’ne göre orman parklarının (mesire yerleri) sözleşmede belirtilen şekilde kullanılıp kullanılmadığı düzenli olarak denetlenmektedir. Proje kapsamında 2 bin 520 faydalanıcıya ulaşılarak çevrenin temiz tutulması ve ormanlara çöp atılmaması konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Bin 900 kişi tarafından yaklaşık 3,5 ton atık toplanmıştır.”
Ankara İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Paris Anlaşmasının en önemli sacayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde COP29’da iki yıllık şeffaflık raporunu sunan iki ülkeden biri olmuştur” dedi. İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İLBANK Macunköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 29. Taraflar Konferansı (COP29) sunumunu ve sonuçları toplantıda değerlendirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, COP29 Konferansını işaret ederek, “En önemli karar yeni iklim finansı olmuştur. Bu yeni hedef ile gelişmekte olan ülkelere 2035 yılına kadar gelişmiş ülkelerin kamu kaynaklarından sağlanacak 300 milyar dolar ve diğer tüm aktörlerden yönlendirilmesi öngörülen toplam 1,3 trilyon dolar değerindeki finansman hedefi küresel iklim finansmanı mimarisinde köklü bir değişimi temsil edecektir” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin COP29 Konferansında Birleşmiş Milletlere iki önemli konuyu sunduğunu hatırlatan Varank, “Bunlardan ilki iki yıllık şeffaflık raporudur. Paris Anlaşmasının en önemli sacayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde COP29’da iki yıllık şeffaflık raporunu sunan iki ülkeden biri olmuştur” diye konuştu. Varank, konferansta sunulan ikinci sunuma ilişkin ise şunları kaydetti: “İklim değişikliğiyle mücadele vizyonunu ortaya koyan Türkiye’nin 2053 uzun dönemli iklim değişikliği strateji belgesi olmuştur. Bakan Kurum tarafından düzenlenen basın toplantısında dünya kamuoyuyla paylaşılan belgede 18 sektörde 89 strateji yer almaktadır. Bu belge ile Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için gösterdiği kararlılık bir kez daha ortaya konulmuştur.”