GÜNDEM - 07 Nisan 2025 Pazartesi 13:04

İşini severek yapan 81 yaşındaki Erhan amca mesleğini bir türlü bırakamıyor

A
A
A
İşini severek yapan 81 yaşındaki Erhan amca mesleğini bir türlü bırakamıyor

Eskişehir’de 81 yaşına gelmesine rağmen bıçak bileme işini bir türlü bırakamayan Erhan Erdoğan, azimli ve enerjik kişiliği ile dikkat çekiyor.


Bıçak bileme işi yapan Erhan Erdoğan, yaklaşık 40 yıl önce Konya’dan Eskişehir’e geldi. Sıcaksular Bölgesi’nde kendisine bir dükkân tutan Erdoğan, o günden bu yana mesleğini hiç bırakmadı. Şu anda 81 yaşında olan ve işini severek yapan emektar zanaatçı, mesleğini para kazanmaktan daha çok keyif almak amacıyla yaptığını söyledi. Azimli ve enerjik kişiliği ile dikkat çeken Erdoğan, Allah kendisine ömür verirse mesleğini sürdüreceğini belirtti.



"Bu benim için artık para kazanmaktan ziyade bir keyif işi"


Bıçak bileme işi yapan Erhan Erdoğan, "Sabah dükkânı açtığımdan beri, hiç durmuyorum. Şemsiye tamiri de yapıyorum. O kadar alıştım ki, bu yaştayken bile evde duramıyorum. İşimi çok seviyorum. Aslen Konyalıyım, buralı değilim. Eskişehir’e 1975 yılında geldim. Aslında bu işe tesadüf eseri başladım. O zamanlar bu dükkânı ayarladık, yaklaşık 40 yıldır devam ediyoruz. 81 yaşında olmama rağmen işimi bırakamıyorum. Bu benim için artık para kazanmaktan ziyade bir keyif işi. Hem parası var hem de keyfi yönü var. İkisi de bir araya geldi mi çok tatlı oluyor. Allah sağlıklı, uzun ömür verirse işimize devam ederiz inşallah" dedi.



İşini severek yapan 81 yaşındaki Erhan amca mesleğini bir türlü bırakamıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da gökyüzünü polisler ve çocuklar birlikte renklendirdi Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında 100 öğrenci için uçurtma şenliği düzenledi. Gökyüzüne yükselen uçurtmalarla çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, polis ekipleri öğrencilerle bir araya gelerek uçurtma uçurdu. 100 öğrenci için unutulmaz gün General Cihat Akyol İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenim gören toplam 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, polisler ve öğrenciler gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla donattı. Çocuklarla yakından ilgilenen emniyet personeli, öğrencilerin heyecanına ve neşesine ortak oldu. "Çocuklar geleceğimizin en kıymetli ışığıdır" Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nden etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, çocukların mutluluğunun her şeyin önünde olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarımızla geçirdiğimiz bu güzel günde; onların heyecanına ortak olduk, gökyüzünü birlikte renklendirdik. Onlar için gökyüzü bir oyun alanı, bizler için ise çocuklar geleceğimizin en kıymetli ışığıdır. Şehrimizin güvenliğini sağlarken, yarınlarımızın teminatı olan yavrularımızla gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz." Etkinlik sonunda polis ağabeyleri ve ablalarıyla hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilerin mutlulukları gözlerine yansıdı.
Erzincan Vali Aydoğdu: "Bilgi her yerden öğrenilir, irfan rehberlikle kazanılır" Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, eğitim yöneticileriyle bir araya gelerek gençliğin önemine ve eğitimin insani boyutuna dikkat çekti. Vali Aydoğdu, "Okullar sadece ders işlenen binalar değil, sevginin yeşerdiği yaşam merkezleri olmalı" dedi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il genelinde görev yapan okul müdürleri ve müdür yardımcılarıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında buluştu. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın da katıldığı programda, eğitimin geleceği ve genç kuşaklarla kurulması gereken iletişim modelleri ele alındı. "Gençler bugünün en kıymetli ortaklarıdır" Programda eğitimcilere hitaben bir konuşma yapan Vali Hamza Aydoğdu, gençlerin sadece geleceğin teminatı olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin bugünün de paydaşı olduğunu belirten Aydoğdu, "Onları anlamak, sadece söylediklerini dinlemek değil; hayallerine, kaygılarına ve dünyayı algılayış biçimlerine ortak olmaktır. Bizler, gençliğin enerjisini ve vizyonunu doğru kanalize edebildiğimiz müddetçe şehir ve ülke olarak menzile ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı. "Kalbe dokunamazsak sadece bilgi yüklemiş oluruz" Eğitimde "insan" odaklı yaklaşımın önemine değinen Vali Aydoğdu, idarecilere önemli tavsiyelerde bulundu. Bir gencin hayatındaki en büyük şansın, onun yeteneğini fark eden bir öğretmen olduğunu söyleyen Aydoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir genci anlamak, ona ’sen değerlisin’ hissini verebilmekle başlar. Eğer biz okul müdürleri ve idareciler olarak çocuklarımızın kalbine dokunamazsak, onlara sadece bilgi yüklemiş oluruz. Oysa bizim ihtiyacımız olan; özgüveni yüksek, fikirlerine kıymet verildiğini hisseden ve vatanına aidiyet duygusuyla bağlı nesillerdir." "Okullar yaşam merkezi haline gelmeli" Bilginin dijital çağda her kanaldan öğrenilebileceğini ancak karakter eğitiminin rehberlik gerektirdiğini belirten Vali Aydoğdu, "Bilgi her yerden öğrenilir ancak irfan, edep ve karakter ancak doğru bir rehberlikle kazandırılır. Sizlerden ricam, okullarınızı sadece ders işlenen binalar değil, sevginin ve hoşgörünün yeşerdiği birer yaşam merkezi haline getirmenizdir" dedi. Vali Hamza Aydoğdu, konuşmasının sonunda Erzincan’ın eğitimi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm eğitim camiasına teşekkür etti.