- 18 Kasım 2019 Pazartesi 10:44

Öğrenciler ve öğretmenleri yaya önceliğine dikkat çekti

A
A
A
Öğrenciler ve öğretmenleri yaya önceliğine dikkat çekti

Eskişehir’de ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, araç sürücüleri ve yayalar bilgilendirildi.

Eskişehir’de ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, araç sürücüleri ve yayalar bilgilendirildi.


İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmiş ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile çeşitli projeler başlatılmıştı. Bu kapsamda, Şehit Halil Durmaz Ortaokulu, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu, Şehit Yunus Baykal Ortaokulu, Plevne Özel İdare Ortaokulu ve Melahat Ünügür Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çalışma başlattı. Kuruculuğunu Türkçe Öğretmeni Meltem Bilgin Siyasal ile Fen Bilimleri Öğretmeni Özlem Coşkun’un yaptığı İşaretlerle Yolumu Buluyorum eTwinning Projesi kapsamında ’Yaya Önceliği’ etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarı Sami Ramazanoğlu Camii mevkisindeki yaya geçidi üzerinde yaya önceliğini anlatan öğrenciler, şoförlere ve yayalara broşürler dağıtarak farkındalık oluşturdu.


Programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Balcı, Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. maddesinde yapılan değişikliği hatırlatarak, "Yaya Öncelikli Trafik Kanunu ile artık araç sürücülerinin, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak işaret veya levhalarla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması, buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayaya ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale gelmiştir. Bundan sonra yaya öncelikli trafik olacak. Bugün, biz de yaya öncelikli trafik konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle beraberiz. Öğrencilerimizin bu projesine destek olmaya çalışıyoruz. Her şey çocuklarımızın geleceği için" diye konuştu.


Öte yandan etkinliğe; Vali Yardımcısı Alper Balcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı: Soğuk ve kar kapıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için fırtına ve ardından etkisini artıracak soğuk hava dalgasına karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede rüzgâr bu geceden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde esecek; fırtınanın Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan 26 Aralık Cuma gününden itibaren bölge genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi öngörülüyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilirken, halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların bölge genelinde 4 ila 10 derece azalacağı bildirildi. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak iç kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artırarak ürün kayıplarına yol açabileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı il merkezlerinde en düşük hava sıcaklıklarının eksi değerlere kadar düşebileceğini belirterek, yayımlanacak tahmin ve meteorolojik erken uyarıların yakından takip edilmesinin önem taşıdığını vurguladı.