GÜNDEM - 10 Mart 2025 Pazartesi 11:20

Şair ve yazar Tokuş’tan bir eser daha

A
A
A
Şair ve yazar Tokuş’tan bir eser daha

Erzurumlu Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş’un "Her Telden Seçme Yazılar" ismini verdiği üçüncü kitabı Cinius Yayınları’ndan çıkarak edebiyat dünyasındaki yerini aldı.


Erzurumlu Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş’un edebiyat dünyasına hediye ettiği yeni kitabı çıktı.


Tokuş’un "Her Telden Seçme Yazılar" eseri Cinius yayınları arasında yerini aldı. Daha önce "Kelamistan" ismini verdiği şiir ve "Bir Garip Öykü" isimli öykü kitabını çıkaran Tokuş, son olarak "Her Telden Seçme Yazılar" eserini de üçüncü kitap olarak edebiyat dünyasına hediye etti.


Son eseri hakkında bilgi veren Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş, ‘Her Telden Seçme Yazılar’ın 30-35 yıllık gazete, dergi ve internet medyasında yer alan yazılarının yanı sıra not olarak özel defterinde bulundurduğu güne ve gönlüne değen, güncelliğini de yitirmeyen, bugünden o günlere bakmamıza yardımcı olacak yazılardan ibaret olduğunu söyledi.


Şair ve Yazar Tokuş, "Gençlik yıllarımdan 30’lu yaşlarıma kadar programlı olmadan çok geniş bir yelpazede okumalar yaptım. Programlı ve seçici okumalarım bu yaştan sonra oldu ve hâlâ devam ediyor. Benim için okumak bir hayat felsefesi. Muhakkak okumadığım ve bazı notlar almadığım bir günüm yok gibidir. İşte son kitabım da bu notlarımın ve çeşitli yayın organlarında yayımlanan eserlerden ibarettir." ifadelerini kullandı.


Tokuş, kitabının yayımlanmasında emeği geçen başta yayınevi ve çalışanları olmak üzere, ihva kardeş ve yakın arkadaşlarına, ailesinin tüm fertlerine ve üzerinde emeği olan büyüklerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


1961 Aziziye/Ilıca doğumlu olan Hasan Hüseyin Tokuş, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ile yine aynı üniversitenin iki yıllık eğitim veren ilahiyat bölümünü bitirdi. Uzun yıllar Aziziye Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı yapan ve memuriyette disiplini, iş ahlakı, devletine ve milletine olan bağlılığı ile bilinen Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş, aynı belediyede İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak görevine devam ediyor.


Şair ve Yazar Tokuş’un son eseri de daha öncekiler gibi kitap satışı yapan sitelerde yerini aldı.



Şair ve yazar Tokuş’tan bir eser daha

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı ithalatta 1 milyon tonu aşmayacak tarife kontenjanı açtı Ticaret Bakanlığı et üretiminde önemli yer tutan hayvan yemi girdilerinden mısır için arz güvenliği ve fiyat artış riskini önlemek için ithalatta 30 Haziran’a kadar geçerli 1 milyon tonu aşmayacak tarife kontenjanı açtı. Ticaret Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığımız piyasaların doğru yönlendirilerek spekülatif fiyatların önlenmesi, temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanması ve ülke ihtiyacının yerli üretimin teşviki yoluyla karşılanabilmesi amacıyla üretici ve tüketici refahını birlikte değerlendirerek, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak ticaret politikalarının tüm araçlarını kullanarak gerekli tedbirleri almaktadır" ifadelerine yer verildi. Tarım ve Orman Bakanlığını talebi üzerine fiyat istikrarı için kararın alındığı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine, vatandaşlarımızın temel tüketim maddelerinden et için önemli bir üretim girdisi olan hayvan yeminin yanı sıra diğer bazı gıda ürünlerinde de kullanılan mısırın arz güvenliği ve fiyat istikrarını sağlamak, bu yolla gıda fiyatlarının olumsuz etkilenmesini önlemek maksadıyla, yerli mısır üretiminin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın 1 milyon tonluk kısmı için 30 Haziran 2025 tarihine kadar kullanılmak üzere yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır" ifadeleri kullanıldı. 1 Temmuz’dan sonra mısır ithalatından gümrük vergisinin tekrar yüzde 130 olarak uygulanacağı ifade edilen açıklamada "Sınırlı miktarda ürüne yönelik düşük gümrük vergisi ile ithalat uygulaması, yerli üreticinin korunması gereği ve ürünün hasat dönemi gözetilerek, 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla sona erecek ve mısır ithalatında gümrük vergisi asıl seviyesi olan yüzde 130 olarak uygulanacaktır. Söz konusu tarife kontenjanı kapsamı ithalattan adil bir şekilde faydalanılabilmesini teminen, bir kullanıcı tarafından tek seferde en fazla 8 bin ton ithalat gerçekleştirilebilecek olup, müteakiben tekrar ithalat yapılabilmesi için 7 gün beklenmesi gerekecektir" denildi.
Kayseri Özdemir’den Halaçoğlu’na sert tepki: "Size rağmen" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Yusuf Halaçoğlu’nun MHP ile DEM Parti heyetinin terörsüz Türkiye süreci ile ilgili gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarına sert tepki göstererek, "Bu memleketin insanına, taşına toprağını bırakıp Graham Fuller’lerin, Orfo Bengiolar’ın peşine takılan isimlerin tasmalı görevlileri iyi bilsin ki size rağmen bu ülke daha da bütünleşecek, kucaklaşacak, birleşecek, kenetlenecek ve büyüyecektir" dedi. Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla MHP ile DEM Parti heyetinin görüşmesini eleştirdi. MHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de Halaçoğlu’na cevap olarak yaptığı açıklamasında, "MHP’de grup başkanvekili iken partimizin tertemiz kurumsal yapısını İzmir’de yapılacak uluslararası bir yatırım için o dönem milletvekili olan bir başka isimle beraber kendi menfaatine kullanmaya cüret eden şahıs, durum ortaya çıktığında Sayın Genel Başkanımız’dan çiziği yiyip layığını bulmuştu. Şimdi evladı yaşındaki insanlarla iletişiminin nasıl olduğunu özellikle de Kayseri’nin çok iyi bildiği aynı isim kalkıp bize ahkam kesmeye yeltenmesin, insan içerisine çıkacak hal bırakmayız! Gidip öte tarafta kendi rezilliğinizle ne haliniz varsa onu görün. Her bir ferdinin Türkiye için her türlü bedeli ödemeye gönüllü olduğu, hasım çevreleri ve Türk Milleti’ne karşı sergilenen ve sergilenebilecek tüm oyun ve stratejileri tanıma ve engel olma konusunda tecrübe sahibi olan bir davanın mensuplarını ihtam etmeye kalkanların kimler olduğunu da iyi biliyoruz. Bu memleketin insanına, taşına toprağını bırakıp Graham Fuller’lerin, Orfo Bengiolar’ın peşine takılan isimlerin tasmalı görevlileri iyi bilsin ki size rağmen bu ülke daha da bütünleşecek, kucaklaşacak, birleşecek, kenetlenecek ve büyüyecektir" şeklinde sert tepki gösterdi.